Drahovský si želá úspechy reprezentácie. Ocenenie je taká čerešnička na torte, hovorí

Tomáš Drahovský v drese Slovenska.
Tomáš Drahovský v drese Slovenska. (Autor: Facebook Futsalslovakia.sk)
SITA|14. apr 2024 o 14:58

Slovenský reprezentant sa stal deviaty raz futsalistom roka.

BRATISLAVA. Slovenským futsalistom roka sa už po deviaty raz stal Tomáš Drahovský pôsobiaci v španielskom prvoligovom klube Inter Movistar.

Ocenenie si prebral počas sobotňajšieho galavečera TOP Futsal 2023 v Bratislave. Rodák zo Starej Ľubovne triumfoval v hlasovaní divákov i v hlasovaní odbornej futsalovej verejnosti.

Druhý v poradí skončil Patrik Žatovič, na tretej priečke sa umiestnil Peter Kozár.

„Ďakujem za hlasy v oboch kategóriách. Nikdy som si nemyslel, že tu budem deväťkrát stáť.

Pre mňa je to akási čerešnička na torte za to celoročné úsilie a obetu, ktorú človek prináša tomuto športu.

Futsal milujem a budem robiť všetko pre to, aby som tu aj na budúci rok mohol stáť,“ povedal Drahovský po prebratí ocenenia, ktoré získal ôsmykrát za sebou.

Tridsaťjedenročný kanonier verí, že v roku 2024 sa slovenský futsal dočká ďalšieho významného medzinárodného úspechu.

„Dúfam, že o rok sa na tomto mieste budeme baviť o tom, že naša reprezentácia opäť postúpila na ME. To by bola prvá vec, ktorá by ma potešila.

V osobnej rovine by som mal veľkú radosť, ak by sa mi podarilo získať španielsky titul, ktorý mi vo vitrínke zatiaľ chýba," povedal laureát a zároveň doplnil:

„Verím, že FC Barcelona tento rok španielsky titul nevyhrá. Víťazom základnej časti bude podľa všetkého práve tento tím, ale od play-off sa začne nová súťaž. My sme sa v poslednom období viezli na pozitívnej vlne a dúfam, že si to prenesieme aj do vyraďovačky.

Cieľom je finále a potom sa uvidí, aký súper by sa nám postavil do cesty. V tíme Inter Movistar máme vždy len tie najvyššie ambície. Chceme získavať trofeje.“

Drahovský sa nedávno stal novým kapitánom v reprezentácii. Zodpovednú úlohu prebral po dlhoročnom lídrovi tímu Petrovi Kozárovi.

„Je to pre mňa nová pozícia, no určité skúsenosti už mám z minulosti, keď som Peťa zastupoval.

Som rád, že si ma zvolila aj nová generácia reprezentantov, ktorá je súčasťou omladenia kádra.

Dúfam, že budem taký dobrý kapitán, akým bol Peťo Kozár,“ povedal majster Slovenska, Maďarska i Českej republiky.

Slovenských reprezentantov čaká po neúspešnej kvalifikácii o postup na majstrovstvá sveta 2024 v Uzbekistane ďalší kvalifikačný cyklus o účasť na majstrovstvách Európy 2026 v lotyšskej Rige a litovskom Kaunase.

Zverenci trénera Mariána Berkyho doň vstúpia s omladeným výberom, keďže viaceré dlhoročné opory na čele s Gabrielom Rickom ukončili reprezentačné kariéry.

„Sme na začiatku prílivu nových hráčov a omladenia reprezentácie. Keď som mal osemnásť či devätnásť rokov, aj ja som bol rád, keď sa mi venovali starší hráči v reprezentácii a pomohli k rýchlejšej adaptácii.

Keď sa to podarí aj nám a generačnú výmenu zvládneme plynule, tak o to lepšie sa bude dariť aj celému tímu,“ uzavrel najlepší slovenský futsalista Drahovský.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Drahovský si želá úspechy reprezentácie. Ocenenie je taká čerešnička na torte, hovorí