Kto z finále českej extraligy môže posilniť káder? Pánikovi nešportové správanie môže uškodiť

Libor Hudáček strieľa gól vo finále českej extraligy proti Pardubiciam.
Fotogaléria (21)
Libor Hudáček strieľa gól vo finále českej extraligy proti Pardubiciam. (Autor: Palo Gašpar)
Nikola Baďová|29. apr 2024 o 15:25

MS v hokeji v Česku sa začínajú 10. mája.

BRATISLAVA. Prehra pardubického tímu v siedmom zápase finále českej extraligy slovenského obrancu Petra Čerešňáka dlho nemrzela. 

Po zisku striebornej medaily sa ponáhľal do nemocnice. Jeho manželka priviedla na svet prvého potomka. „Najväčšie víťazstvo,“ napísal na sociálnej sieti Instagram. 

Je otázne, či tridsaťjedenročný obranca posilní slovenskú reprezentáciu na blížiacich sa majstrovstvách sveta v Česku alebo uprednostní rodinné povinnosti. 

Nešportové správanie

V Pardubiciach pôsobia okrem Čerešňáka aj útočníci Matej Paulovič a Richard Pánik. Prvý menovaný na svetovom šampionáte ešte nehral, druhý bol súčasťou kádra vlani. 

Pánikovi sa v play-off českej extraligy nedarilo podľa predstáv. V štrnástich zápasoch si pripísal štyri body (tri góly a jedna asistencia). 

„Všeobecne, angažmán Richarda Pánika v českej extralige zaostal za očakávaniami,“ povedal v štúdiu O2 TV expert Jakub Koreis. 

Naviac, útočník dostal v prvom finálovom zápase pokutu od disciplinárnej komisie vo výške desať percent z jeho základného mesačného platu. Na svojho krajana v drese Třinca, Patrika Hrehorčáka, zahral vysokou hokejkou a krátko na to ho zasiahol nohou do helmy. 

Pánikove nešportové správanie môže zohrať rozhodujúcu úlohu pri pozvánke do reprezentácie.

Zranená opora

V Třinci sa tešila z titulu veľká slovenská enkláva. Pri piatich stál skúsený útočník Vladimír Dravecký. 

Ďalší Slováci v kádri Třinca Miloš Roman a Patrik Hrehorčák získali s klubom svoj štvrtý titul.

Fotogaléria z osláv titulu Třinca v českej hokejovej extralige

Po tretí raz bol pri ňom obranca Martin Marinčin a útočník Daňo. Druhý raz sa z trofeje tešil Libor Hudáček a premiérovo Viliam Čacho.

Kto zo šestice slovenských hráčov by mohol posilniť káder Craiga Ramsayho? 

Najväčšou posilou by bol obranca Marinčin, ktorý sa však v druhom finálovom zápase zranil a trénerovi nebude k dispozícii. Po zákroku Lukáša Sedláka má tridsaťdvaročný bek prasknutý dvanásty stavec.

Realizačný tím určite nepočíta ani s tridsaťosemročným Draveckým, ktorý sa naposledy predstavil na svetom šampionáte v roku 2017. 

Pretlak útočníkov

Najviac reálny je príchod najproduktívnejšieho hráča play-off Libora Hudáčka a jeho partnera vo formácii Marka Daňa. Je pravdepodobné, že tréneri dajú šancu aj trojici útočníkov Patrik Hrehorčák, Miloš Roman a Viliam Čacho. 

Hudáček patrí k najskúsenejším hráčom. Vlaňajší šampionát mu nevyšiel úplne podľa predstáv, keď v siedmich zápasoch zaznamenal iba jednu asistenciu. 

Daňo sa naposledy v slovenskom drese predstavil na zimných olympijských hrách v Pekingu. 

Slovenský hokejista Miloš Roman s bronzovou medailou.
Slovenský hokejista Miloš Roman s bronzovou medailou. (Autor: TASR)

Roman má síce vo svojej zbierke bronz z Pekingu, ale vlani pozvánku na šampionát nedostal.

„Nemal som ideálnu sezónu. Vždy však veľmi rád prídem, keď dostanem pozvánku a budem zdravý. Pre mňa je obrovská česť byť súčasťou národného tímu.  Sústredím sa na ďalšiu sezónu, aby som o rok v nominácii nechýbal. Ostatné ovplyvniť neviem. Tréneri majú určitú víziu a ja ich rozhodnutie plne akceptujem,“ povedal minulý rok v rozhovore pre My Kysuce

Čacho vlani v príprave prekvapil a prebojoval sa do záverečnej nominácie na MS vo Fínsku a Lotyšsku. 

Hrehorčák patrí k pravidelným hráčom, ktorí sa zapájajú do prípravy, ale na majstrovstvách sveta doposiaľ nehral. 

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Kto z finále českej extraligy môže posilniť káder? Pánikovi nešportové správanie môže uškodiť