Žilina smeruje za návratom do extraligy, líder jej ofenzívy však skončil v nemocnici

Žilinský útočník Róbert Varga v zápase proti Prešovu.
Žilinský útočník Róbert Varga v zápase proti Prešovu. (Autor: Vlci Žilina/ facebook)
Sportnet|15. apr 2024 o 20:05

Žilina strelila v dvoch finálových zápasoch až trinásť gólov.

SHL - finále play-off, 2. zápas

Žilina - Prešov 5:0 (2:0, 0:0, 3:0)

Góly: 1. Bezúch (Varga, Pobežal), 9. Bezúch (Diakov, Mráz), 55. Koyš, 57. Paukovček (Beták, Belluš), 59. Belluš

Rozhodovali: Baluška, Klejna - Hercog, Valo, vylúčení: 6:1 na 2 min, navyše: Jerofejevs (Prešov) 5+DKZ za napadnutie, presilovky: 1:0, oslabenia: 1:0, 4063 divákov

Žilina: Valent - J. Pobežal, Jansons, Holenda, Kolář, Rajnoha, Djakov, Malina - Bezúch, Galamboš, R. Varga - Belluš, Šmída, Beták - Koyš, Mráz, Safaralejev - Jakúbek, Paukovček, Melcher - Juščák

Prešov: Ovečka - Jerofejevs, Semaňák, Glazkov, Mihalik, J. Nemec, Pulščák - Leščenko, Kohút, Hrabčák - Ďaloga, Vrábeľ, Sigarev - Chalupa, Toma, Lačný - T. Klíma, Ščurko, Frič - K. Jendroľ

/stav série: 2:0/

ŽILINA. Hokejistov tímu Vlci Žilina delia už len dve víťazstvá od toho, aby sa vrátili do najvyššej súťaže, v ktorej hrali naposledy v sezóne 2018/2019.

Po nedeľňajšom víťazstve 8:1 uspeli Žilinčania aj v druhom domácom zápase, tentokrát 5:0. Hoci výsledok vyzerá jednoznačne, dlho nebolo nič rozhodnuté.

Domáci ešte v 55. minúte viedli len 2:0 po góloch Juraja Bezúcha.

Potom sa hosťujúci tréner Tibor Tartaľ odhodlal k hre bez brankára, ale tá Prešovu vôbec nevyšla, keďže puk poslal do prázdnej bránky Patrik Koyš.

O dve minúty neskôr prekonal brankára Juraja Ovečku center štvrtého domáceho útoku Lukáš Paukovček, no napriek tomu to ešte raz skúsil Prešov pri hre bez brankára, čo využil na strelenie gólu aj Martin Belluš.

Negatívom na výhre Žiliny je zranenie Róberta Vargu. Druhého najlepšieho strelca v play-off odviezla do nemocnice sanitka po tom, čo ho lakťom zasiahol do tváre a do konca zápasu bol vylúčený Aleksanders Jerofejevs.

Séria sa sťahuje do Prešova, tretí zápas je na programe vo štvrtok 18. apríla (17.30 h), štvrtý duel o deň neskôr (18.00).

Pavúk play-off Tipos SHL

Aktuálny pavúk play-off Tipos SHL.
Aktuálny pavúk play-off Tipos SHL. (Autor: Sportnet)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovenská hokejová liga»Žilina smeruje za návratom do extraligy, líder jej ofenzívy však skončil v nemocnici