Rozhodca odpískal penaltu, potom ju odvolal. Do boja o postup sa prihlásil aj nováčik

Momentka zo stretnutia Rimavská Sobota - Stará Ľubovňa.
Momentka zo stretnutia Rimavská Sobota - Stará Ľubovňa. (Autor: Titanilla Bőd)
Titanilla Bőd|24. mar 2024 o 22:26

Situácia sa v III. lige Východ zamotáva.

RIMAVSKÁ SOBOTA. Boj o prvé miesto v III. lige Východ sľubuje zaujímavú zápletku. V 19. kole zvíťazila Stará Ľubovňa v Rimavskej Sobote 1:0 a na dvojicu na čele tabuľky stráca už iba tri body.

Slávne mená v zostave

Nováčik III. ligy Východ Stará Ľubovňa Redfox FC sa netajil smelými ambíciami. Na začiatku sezóny sa javili vyhlásenia o ďalšom útoku na postup možno ako prehnané.

Po odohratí takmer dvoch tretín súťaže je však zrejmé, že to klub myslí vážne.

V jeho základnej zostave nastupujú takí skúsení hráči, ako Kamil Karaš, Michal Piter-Bučko, Filip Serečin a od jarnej časti aj bývalý reprezentant Erik Jendrišek.

Na pôde MŠK Rimavská Sobota mohli hostia vyhrávať už po prvom polčase o tri góly: Karaš raz trafil žrď a raz vo vyloženej šanci mieril vedľa. Bránu z výbornej pozícii netrafil ani Perháč. Jendriškovu bombu vyrazil brankár Ťapaj.

„Kontrolovali sme súpera v defenzíve, a mali sme štyri tutovky, z ktorých musíme dať minimálne dva,“ uviedol po zápase tréner Starej Ľubovne Piotr Kapusta.

Domácich posilnili piati Ružomberčania. Okrem už tradičných tvárí, brankára Dominika Ťapaja a univerzála Viktora Úradníka prišli z Ružomberka aj Kristóf Domonkos, Marián Chobot a Juraj Kotula.

Domonkos za Rimavskú Sobotu nastúpil druhýkrát, ostatní dvaja nastúpili za farmu prvý raz.

„Aj keď sú to všetci vynikajúci hráči, nie je vždy jednoduché nájsť narýchlo súhru, keď niekto je tu prvýkrát. Musel som poprehadzovať zostavu a nefungovalo to ideálne,“ poznamenal tréner domácich Eugen Bari.

V prvom polčase jeho mužstvo nevystrelil ani raz na bránku. „Obával som sa toho, že raz príde takýto zápas. Náš prístup nebol ideálny. Bolo tam málo pohybu, aj individuálne výkony zaostávali. Mal som pocit, že súper viac chcel a hral akoby o život,“ doplnil Bari.

Jedenástka! Alebo nie?

Jediný gól stretnutia padol z priameho kopu z ideálnej pozície. Premenil ho striedajúci Filip Serečin.

„Druhý polčas už bol jednoduchší. Teším sa, že sme ukázali, že držíme spolu. Zvládli sme aj ťažké momenty,“ vravel tréner hostí Piotr Kapusta.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Rozhodca odpískal penaltu, potom ju odvolal. Do boja o postup sa prihlásil aj nováčik