Slafkovský a spol. sa zapoja do prípravy Slovenska, v kádri končia piati hráči

Slovenská striedačka, v pozadí sprava tréner Craig Ramsay a asistent trénera Ján Pardavý počas prípravného hokejového zápasu Nemecko - Slovensko.
Slovenská striedačka, v pozadí sprava tréner Craig Ramsay a asistent trénera Ján Pardavý počas prípravného hokejového zápasu Nemecko - Slovensko. (Autor: TASR)
SITA|29. apr 2024 o 16:39 (aktualizované 30. apr 2024 o 09:34)

Počas aktuálneho týždňa sa k národnému tím postupne pripoja aj Šimon Nemec, Tomáš Tatar, Juraj Slafkovský, Martin Pospíšil a Pavol Regenda.

BRATISLAVA. Po prípravných dueloch proti Česku (2:4 a 1:4) vyradil realizačný tím slovenskej hokejovej reprezentácie vyradil z kádra päticu hráčov.

Ako informuje oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH), s tímom v príprave na májové majstrovstvá sveta v Česku nepokračujú obrancovia Boris Brincko, Daniel Gachulinec a útočníci Jozef Baláž, Matej Kašlík, Servác Petrovský.

Do kádra pribudnú piati hokejisti z NHL – obranca Šimon Nemec a útočníci Tomáš Tatar, Juraj Slafkovský, Martin Pospíšil a Pavol Regenda. Z majstrovskej Nitry dostane šancu obranca František Gajdoš.

"Žiadne vyraďovanie v tejto fáze prípravy nie je jednoduché. Viacerí hráči mali v doterajšej príprave lepšie i slabšie momenty. Napokon sme vybrali päticu, ktorá tím opustila. Chlapcom ďakujeme za doterajšie výkony. Pevne veríme, že v budúcnosti sa s nimi v reprezentácii ešte stretneme," informoval asistent trénera Peter Frühauf.

Hráči zo zámoria sa k výberu SR pripoja v Žiline a chodiť by mali postupne. "Tešíme sa na chalanov zo zámoria. Očakávame, že s ich príchodom pribudnú skúsenosti a zvýši sa nielen kvalita tímu, ale aj konkurencia v ňom. Dúfame, že chalani si po náročnej základnej časti v NHL oddýchli a budú pripravení nám pomôcť," pokračoval Frühauf.

Na adresu beka Gajdoša doplnil: "Má za sebou vynikajúcu sezónu. Vlani to dotiahol až na majstrovstvá sveta, kde nás príjemne prekvapil. V tohtoročnom play-off potvrdil výkonnostný vzostup, bol jeden z kľúčových obrancov Nitry na ceste za titulom. Sme radi, že napriek náročnému vrcholu sezóny prijal pozvánku do prípravy a zabojuje o miesto na šampionáte."

Vyvrcholením aktuálneho týždňa bude prípravný duel v Žiline proti reprezentácii Poľska. Generálku na MS absolvujú Slováci v utorok 7. mája v Bratislave proti Američanom.

Na šampionáte (10.-26. mája) ich v základnej B-skupine v Ostrave preveria postupne Nemci, Kazachovia, Američania, Poliaci, Francúzi, Lotyši a Švédi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slafkovský a spol. sa zapoja do prípravy Slovenska, v kádri končia piati hráči