Obrovská posila na MS? Fehérváry v play-off zatienil aj superhviezdu Panarina

Martin Feherváry.

Obrovská posila na MS? Fehérváry v play-off zatienil aj superhviezdu Panarina

Martin Feherváry. (Autor: SITA/AP)
Martin Feherváry.
Martin Feherváry. (Autor: SITA/AP)
Šimon Čop|29. apr 2024 o 13:35

Jeho účasť na majstrovstvách sveta vyzerá nádejne.

WASHINGTON. Mnohí fanúšikovia Washingtonu Capitals pred play-off určite rozmýšľali nad tým, kto z ich tímu ukončí vyraďovačku ako najproduktívnejší hráč či najlepší strelec. 

Adeptom bol dozaista Alexander Ovečkin. Kapitán klubu z hlavného mesta však nezískal ani bod, v štatistikách mu svietia len dve mínusky. 

V základnej časti ovládol bodovanie mužstva center Dylan Strome. Ten bol o čosi lepší, ale na viac ako gól a asistenciu sa nezmohol. 

S rovnakou bilanciou skončil play-off aj prvý obranca tímu a stále slušne produktívny John Carlson.

Asi nikto by nestavil na to, že najproduktívnejším hráčom aj najlepším strelcom Washingtonu v sérii proti Rangers bude jeho kolega z obrany. Na skvelý finiš základnej časti nadviazal v prvom kole Martin Fehérváry. 

Jeho dva góly a asistencia ale nestačili. Favorizovaní “jazdci” nedovolili súperovi ani výhru a vyprevadili ich v najskoršom možnom termíne. 

Nečakaný líder ofenzívy 

Pri rekapitulácii play-off sa však napriek prehre 0:4 nájde aj niekoľko pozitív. Medzi ne bude bezpochyby patriť spomínaný Fehérváry. 

Dvadsaťštyriročný Bratislavčan skóroval už v prvom stretnutí. V tom dal prvý gól Capitals a zároveň svoj prvý gól v play-off, ale nik zo spoluhráčov naňho pri prehre 1:4 nenadviazal.

VIDEO: Prvý gól Martina Fehérváryho v play-off v kariére

Nebodoval len v druhom dueli, paradoxne tom najgólovejšom zo strany Washingtonu. V tom si odsedel svoj jediný dvojminútový trest a Caps prehrali 3:4. 

V treťom dueli a prvom domácom sa Capitals vôbec po prvýkrát v sérii dostali do vedenia, keď aj vďaka Fehérváryho sekundárnej asistencii v 6. minúte otvoril skóre Carlson. O pol minúty však bolo vyrovnané a Rangers strelili ešte ďalšie dva góly, aby vyhrali 3:1. 

Capitals teda v celej sérii vyhrávali dokopy len 34 sekúnd. Hoci Fehérváry skóroval aj v poslednom stretnutí, keď vyrovnal na 1:1, ani tentoraz nedokázal Washington prelomiť silu víťazného tímu zo základnej časti a prehral 2:4.

VIDEO: Martin Fehérváry strieľa druhý gól v play-off 2024

Washington strelil dokopy sedem gólov a len päť v hre piatich proti piatim. Že sa až na troch zúčastnil Fehérváry je ohromným, ale veľmi príjemným prekvapením. Podieľal sa na 60 percentách gólov v rovnovážnom stave.

Ubránil Panarina i Lafrenièrea 

Akýkoľvek Fehérváryho bod by pritom pre trénera Spencera Carberyho a jeho realizačný tím bol príjemným bonusom. Úlohy slovenského zadáka sú diametrálne odlišné. 

V nedávnych Chuťovkách z NHLky sme zverejnili zaujímavú štatistiku. Podľa tej hrá v náročnejšej role ako Martin Fehérváry len jeden jediný obranca v celej NHL – Moritz Seider, ktorého Detroit sa však neprebojoval do play-off.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Obrovská posila na MS? Fehérváry v play-off zatienil aj superhviezdu Panarina