Arteta nevedel, ako jeho hráči zvládnu náročnú situáciu. Po zápase ocenil ich charakter

Mikel Arteta po výhre Arsenalu.
Mikel Arteta po výhre Arsenalu. (Autor: TASR/AP)
TASR|29. apr 2024 o 10:57

V londýnskom derby triumfovali zverenci španielskeho trénera 3:2.

LONDÝN. Tréner futbalistov Arsenalu Mikel Arteta po víťazstve 3:2 na pôde Tottenhamu pochválil svoj tím za to, ako sa dokáže vyrovnať s tlakom boja o titul.

"Kanonieri" sú stále na čele tabuľky Premier League o bod pred Manchestrom City, úradujúci šampión má však zápas k dobru.

Arsenal rozhodol severolondýnske derby už v prvom polčase, ktorý vyhral 3:0.

"Som stopercentne presvedčený o tom, že máme všetky predpoklady na to, aby sme až do posledného kola bojovali s Manchestrom City o titul.

Čaká nás krásny a napínavý záver ligy, bodový rozdiel je minimálny. Dosiahli sme veľmi dôležitý triumf, no nesmieme zaspať na vavrínoch a musíme sa dobre pripraviť na najbližší súboj s Bournemouthom," zdôraznil Arteta pre akreditované médiá.

Podľa jeho slov hráči Arsenalu v závere zápasu s Tottenhamom ukázali charakter.

"V druhom polčase sme trpeli, po našej chybe znížil Tottenham na 1:3 a následne strelil kontaktný gól.

Trochu som zapochyboval, ako chalani zvládnu náročnú situáciu, no dokázali na ňu zareagovať a v závere odolali náporu Spurs.

Osobitne by som chcel vyzdvihnúť Kaia Havertza, ktorý sa pred zápasom necítil fit, obchádzala ho choroba, no podal skvelý výkon."

VIDEO: Chyba Davida Rayu

Kouč Tottenhamu Ange Postecoglou bol sklamaný, že jeho zverenci vyšli naprázdno. Na štvrtú Aston Villu strácajú sedem bodov, odohrali však o dva zápasy menej.

"V prvom polčase sme hrali nekoncentrovane a disponovaný súper to využil. O našej prehre nerozhodli iba štandardky, v zápase sme mali až príliš veľa hluchých pasáži."

Manchester City zvíťazil na ihrisku zostupom ohrozeného Nottinghamu Forest 2:0, no herne neoslnil.

Citizens išli do vedenia po polhodine hry, keď sa po rohu presadil hlavou Joško Gvardiol.

Nottingham si vypracoval viacero dobrých šancí a proti favoritovi hral odvážne. Dve veľké príležitosti však zahodil Chris Wood.

V 71. minúte pridal poistku Erling Haaland, ktorý nastúpil na ihrisko ako striedajúci hráč.

"História sa nebude pýtať, akým spôsobom sme zvíťazili. Dôležité je, že sme získali tri body a stále máme šancu obhájiť titul.

Vedeli sme, že Nottingham bojuje o záchranu a nedá nám nič zadarmo," povedal nórsky kanonier, ktorý zaznamenal 21. gól v ligovej sezóne.

Tabuľka Premier League

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Arteta nevedel, ako jeho hráči zvládnu náročnú situáciu. Po zápase ocenil ich charakter