Skúsený stopér po sezóne opustí Chelsea, do klubu by sa v budúcnosti rád vrátil

Brazílsky obranca Thiago Silva.
Brazílsky obranca Thiago Silva. (Autor: TASR/AP)
SITA|29. apr 2024 o 14:35

Jeho synovia aktuálne pôsobia v mládežníckych tímoch FC Chelsea.

LONDÝN. Brazílsky futbalový obranca Thiago Silva po skončení aktuálnej sezóny opustí anglický klub FC Chelsea z Londýna.

Už 39-ročný stopér pôsobí v organizácii "The Blues" od leta 2020 a o odchode z klubu informoval v pondelok s tým, že si necháva pootvorené dvere na prípadný návrat do Chelsea v "inej úlohe".

"Zbohom hovoria tí, ktorí odídu a už sa nevrátia. Ja mám v úmysle raz sa sem vrátiť," odkázal Brazílčan vo videu určenom priaznivcom londýnskeho družstva.

Do Londýna prišiel Thiago Silva z francúzskeho Paríža Saint-Germain. Vo francúzskej metropole mu vtedy vypršala zmluva a v Chelsea chcel pobudnúť iba rok.

S Londýnčanmi však v sezóne 2020/2021 ovládol Ligu majstrov a rozhodol sa zotrvať. Jeho synovia aktuálne pôsobia v mládežníckych tímoch FC Chelsea.

"Je pre mňa zdrojom veľkej hrdosti byť súčasťou rodiny Chelsea - doslova preto, že sú tu moji synovia.

Dúfam, že budú môcť pokračovať vo svojej kariére v tomto víťaznom klube, ktorého súčasťou chcú byť mnohí hráči," poznamenal Thiago Silva.

FC Chelsea má v tejto sezóne pred sebou ešte päť ligových stretnutí, v tabuľke Premier League figuruje na 9. priečke a reálne klubu hrozí, že v nasledujúcom ročníku sa nepredstaví v pohárovej Európe.

Tabuľka Premier League

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Skúsený stopér po sezóne opustí Chelsea, do klubu by sa v budúcnosti rád vrátil