Zoberie ho Calzona na EURO? Mak bol kritický, teraz mu posiela ďalší odkaz

Gólová radosť Róberta Maka v drese Sydney FC.
Gólová radosť Róberta Maka v drese Sydney FC. (Autor: Sydney FC/ twitter)
Ivan Mriška|29. apr 2024 o 18:30

Dlhoročný reprezentant by si rád v Nemecku zahral.

BRATISLAVA. Na prípravné zápasy proti Rakúsku (0:2) a Nórsku (1:1) letel cez celú zemeguľu. Z ďalekej Austrálie.

Tréner slovenskej reprezentácie Francesco Calzona ho však postavil len na sedem minút.

Presnejšie, proti Rakúsku hral sedem minút plus nadstavený čas a proti Nórom v Osle do diania nezasiahol.

Slovenský útočník Róbert Mak to bral ako podraz. Urážku.

„Bola to dýka do chrbta a cítim to ako obrovskú ranu, s ktorou sa neviem vyrovnať,“ povedal Róbert Mak pre denník Šport krátko po reprezentačnom zraze.

Nahnevalo ho to

Mak má 33 rokov a patrí medzi najskúsenejších reprezentantov. Za národný tím dohral 81 zápasov a strelil v nich 16 gólov.

„Za takýchto okolností ma radšej tréner nemal vôbec volať. Samozrejme, že ma to nahnevalo, ale v prvom rade mi to prišlo celé ľúto, že sa takto niekto ku mne zachoval,“ dodal muž, ktorý oblieka dres austrálskeho FC Sydney.

Mak hráva za Slovensko cez dvanásť rokov. Sedem minút v dvoch prípravných zápasoch bral ako najväčšie sklamanie.

„Pokiaľ ma tréner nechcel v týchto zápasoch využiť, pokojne ma nemusel nominovať. Ak sa mu nepozdáva moja súčasná výkonnosť, hoci teraz sa mi darí a v klube aj strieľam góly, akceptoval by som to. Je plné právo trénera vybrať si hráčov.

Ani by som nepotreboval vysvetlenie. Ale to, že ma ťahal cez celú zemeguľu, pričom som sa z klubu vypýtal v predstihu a nevyužil ma... To sa ma naozaj dotklo,“ dodal.

Nezavrel si dvere?

Mak je dvojnásobným majstrom Ruska so Zenitom Petrohrad a dva tituly získal aj v Maďarsku s Ferencvárosom Budapešť.

„Veľmi ma škrie, že nijako nezareagoval ani tímový manažér a bývalý spoluhráč Marek Hamšík, ktorý dobre pozná dianie v národnom tíme, moju históriu a ochotu reprezentovať,“ doplnil Mak.

Po ostrých vyjadreniach Maka na adresu Calzonu sa začalo špekulovať, že si takto zavrel dvere do reprezentácie. A že na EURO 2024 v Nemecku sa nepredstaví.

„Reprezentačnú kariéru nekončím. K národnému tímu mám stále silný vzťah, ale udiali sa veci, na ktoré som jednoducho musel zareagovať. Potreboval som to zo seba dostať von,“ uviedol pred časom Mak.

„Nedokážem dnes trénerovi zavolať a povedať mu, že mi neprejavuje dostatočný rešpekt a že sa ku mne správa, ako keby som pre Slovensko nerobil maximum.

Je na ňom, ako prijme tieto slová. Ak som si svojím vyjadrením zavrel dvere na EURO, bude mi to veľmi ľúto. Na šampionát stále chcem ísť.

V reprezentácii je skvelá partia, s chalanmi si rozumiem a Slovensku chcem pomôcť. Ak sú tieto slová moja rozlúčka, určite som si ju predstavoval inak,“ dodal.

Posiela mu ďalší odkaz...

Róbert Mak bojuje o európsky šampionát výkonmi na ihrisku. Calzonovi dáva ďalší odkaz. Tento raz ho pozdravuje výkonom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Zoberie ho Calzona na EURO? Mak bol kritický, teraz mu posiela ďalší odkaz