Muž skandoval pokriky na tragickú minulosť Manchestru United, skončil v rukách polície

Futbalisti Manchestru United.
Futbalisti Manchestru United. (Autor: TASR/AP)
SITA|29. apr 2024 o 15:15

V Anglicku v ostatnom období tvrdo bojujú proti pokrikom spojených s tragédiami, ktoré v minulosti zasiahli niektoré kluby.

MANCHESTER. Anglická polícia zatkla a obvinila muža za pokriky počas sobotňajšieho zápasu Premier League medzi Manchestrom United a FC Burnley (1:1), ktoré sa týkali tragickej minulosti domáceho tímu.

Štyridsaťštyriročný fanúšik počas víkendového duelu sedel na štadióne Old Trafforde v sektore určenom hosťom.

"Takéto pokriky nebudú tolerované a budeme sa nimi rázne zaoberať," uvádza sa vo vyhlásení polície.

Predstavitelia hostí hneď po spomenutom zápase prostredníctvom vyhlásenia uviedli, že vedia o "urážlivých záberoch", ktoré kolujú na sociálnych sieťach z časti arény určenej priaznivcom FC Burnley.

"Gestá a skandovanie súvisiace s nejakou tragédiou sú úplne neprijateľné a náš klub k nim pristupuje s nulovou toleranciou," informovali zástupcovia FC Burnley.

Polícia okrem identifikácie a zatknutia previnilca požiadala prevádzkovateľov sociálnych sietí o vymazanie spomenutého videa.

Bezpečnostné zložky v Anglicku aj futbaloví funkcionári v ostatnom období tvrdo bojujú voči pokrikom spojených s tragédiami, ktoré v minulosti zasiahli niektoré kluby.

Previnilcom hrozí zákaz vstupu na futbalové štadióny aj trestné stíhanie.

Tabuľka Premier League

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Muž skandoval pokriky na tragickú minulosť Manchestru United, skončil v rukách polície