Prišiel len pred pár dňami. Američan v drese Skalice ohúril skvelým zápisom, favorit padol

Riley Moore v drese Outmen Skalica.
Riley Moore v drese Outmen Skalica. (Autor: Ján Klučár)
Sportnet|29. apr 2024 o 12:10

V slovenskej bejzbalovej extralige sa zrodilo prvé veľké prekvapenie.

SKALICA. V sobotu sa v rámci slovenskej bejzbalovej ligy proti sebe postavili Outmen Skalica a minuloročný finalista Angels Trnava.

V zápase, kde boli favoritom trnavský bejzbalisti, sa nakoniec z výhry radovali hostia zo Skalice. Tých ťahal za výhrou fantastickým výkonom na kopci Američan Riley Moore.

Dosiahol kariérne maximum

Americký nadhadzovač prišiel do Skalice iba pred pár dňami a v sobotu naskočil do svojho prvého zápasu v slovenskej lige.

A hneď z toho bol nezabudnuteľný výkon. Moore totiž odhádzal všetkých deväť zmien a Trnava proti nemu dokázala získať iba dva dobehy.

Pálkarov frustroval hlavne kombináciou svojich nadhodov a 20 z nich odišlo z boxu so strikeoutom, čo je počin, aký sa len tak v bejzbalovom zápase nevidí.

Veď v severoamerickej MLB sa to podarilo za 150 rokov iba štyrom hráčom. S istotou je tento výkon rekordom skalického klubu.

„Cítil som sa dobre. Konečne sme mali slnečný deň, krásny deň pre bejzbal. Nádherné ihrisko a jediné, čo sme si mohli priať, bolo víťazstvo. Dnešných 20 strikeoutov bolo moje maximum v kariére. Chcem hlavne poďakovať tímu,“ povedal po zápase usmiaty Američan, ktorý v minulosti pôsobil aj v Austrálii a vo Švédsku.

Trnavu zdolali prvýkrát v klubovej histórii

„Podal excelentný výkon. Nikto sme to nečakali. Ešte pred zápasom sme si robili srandu, koľko dá strikeoutov, ale reálne sme také číslo nečakali. Trnavu sme porazili prvýkrát v klubovej histórii. Je to pre nás výborný vstup do sezóny,“ neskrýval spokojnosť manažér Skalice Radovan Nespala.

Ten si mohol gratulovať hneď niekoľkokrát. Na výhre 10-2 sa totiž výrazne podieľal i ďalší cudzinec, ktorého do mužstva pred sezónou priviedol.

Austrálčan Jackson Platten totiž prispel štyrmi úspešnými odpalmi a ziskom jednej mety zdarma.

„Som prvýkrát v Európe a je to skvelá skúsenosť. Zápas som si užil. Bola to zábava,“ povedal po víťaznom súboji austrálsky bejzbalista.

Skaličania sa tak postarali o prvé prekvapenie tejto sezóny. Ďalšiu sobotu sa môžu pokúsiť o druhú výhru proti obhajcom titulu, keď vyzvú Apollo Bratislava.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Prišiel len pred pár dňami. Američan v drese Skalice ohúril skvelým zápisom, favorit padol