Hejková priviedla USK Praha k rekordnému titulu. Tím povedie aj v ďalšej sezóne

Trénerka Natália Hejková.
Trénerka Natália Hejková. (Autor: TASR/Anadolu)
TASR|29. apr 2024 o 13:14

Ukázali sme kvalitu a koncentráciu, že sa nemôžeme s ničím zahrávať, uviedla po zápase.

BRNO. Slovenská basketbalová trénerka Natália Hejková priviedla český ZVVZ USK Praha ku rekordnému štrnástemu majstrovskému titulu v sérii.

Vo štvrtom stretnutí finále zvíťazili jej hráčky nad Žabinami Brno 85:48 a celú sériu vyhrali 3:1 na zápasy.

Týmto víťazstvom prekonali rekord svojho finálového súpera, ktorý kraľoval najvyššej súťaži v rokoch 1996 až 2008. Celkovo získalo USK Praha 18. titul v tamojšej Chance ŽBL.

"Cesta za titulom bola v podstate rovnaká ako v posledných rokoch, až na to, že sme si to tento rok skomplikovali zápletkou, keď sme tu prehrali.

Teraz sme ukázali kvalitu a koncentráciu, že sa nemôžeme s ničím zahrávať. Po Final Four Európskej ligy je to ale vždy ťažké.

Tím bol psychicky a fyzicky vyčerpaný a preto sme tu v pondelok prehrali. To, že sme tu neuspeli, má jedno obrovské pozitívum.

Bolo tu mnoho ľudí, ktorí si mysleli, že možno... A na USK bola taktiež plná hala, takže výborné," povedala českým médiám Hejková.

Slovenská trénerka tak rozšírila svoju zbierku národných titulov na číslo 27, okrem 12 s USK Praha (2013-2024), má ešte tri československé s Ružomberkom (1991–1993), 10 slovenských s Ružomberkom (1993–2002) a dva ruské so Spartakom (2007 a 2008)

Aj v nasledujúcom ročníku bude súčasťou pražského klubu.

"Kývla som na to, že zostanem. Prvoradý je záujem klubu, či chce alebo nechce. Potom som si to nejako zosumarizovala, že to, čo dnes v klube robíme, tak ma veľmi baví.

Mám šikovných, mladých spolupracovníkov, ktorí robia veľmi dobrú robotu. Jednak je to motív, ale aj obrovská pomoc," uviedla Hejková nedávno pre TASR.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Hejková priviedla USK Praha k rekordnému titulu. Tím povedie aj v ďalšej sezóne