Tragédia na podujatí Spartan Race. Jeden z účastníkov skolaboval, následne zomrel v nemocnici

Spartan Race Slovakia.
Spartan Race Slovakia. (Autor: Facebook Spartan Race Slovakia)
Sportnet|29. apr 2024 o 10:25

Preteky sa konali vo vojenskom areáli VTSÚ Záhorie.

BRATISLAVA. Na populárnych vytrvalostných pretekoch mužov aj žien Spartan Race skolaboval jeden z účastníkov podujatia.

Prítomní svedkovia, bežci, medzi ktorými bola aj lekárka okamžite zahájili resuscitáciu, v ktorej následne pokračoval prítomný záchranársky tím.

Na miesto bol privolaný záchranársky vrtuľník, ktorý previezol bežca na umelej pľúcnej ventilácii v kritickom stave do Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb v Bratislave.

Ako uviedol portál Nový čas, 47-ročný muž svoj boj o život v nemocnici prehral. Portálu to potvrdila jeho vzdialená príbuzná.

"V jednom bežeckom úseku došlo k náhlemu zhoršeniu zdravotného stavu pretekára. Ihneď mu bol privolaný prítomný záchranársky tím. Pretekára v kritickom stave previezli vrtuľníkom do Kardiocentra v Bratislave.

Všetci sme verili do poslednej chvíle, že to zvládne, ale žiaľ, pretekár svoj boj v nemocnici prehral. 

Dovoľte nám ešte aj takto verejne vyjadriť úprimnú sústrasť celej rodine a rodinným blízkym.

Ako nám aj jeho rodina potvrdila, pretekár bol jedným z nás, bol súčasťou spartan komunity, bojovník, milujúci výzvy, pretekal s nami už niekoľko rokov. Uctite si spolu s nami jeho pamiatku," uviedol facebookový profil pretekov Spartan Race Slovakia na oficiálnom účte.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Tragédia na podujatí Spartan Race. Jeden z účastníkov skolaboval, následne zomrel v nemocnici