Bol to jeho večer. Šípkarsky zázrak po dokonalom úvode oslavuje titul

Luke Littler na turnaji v Bahrajne.
Luke Littler na turnaji v Bahrajne. (Autor: X/ PDC)
Sportnet|19. jan 2024 o 18:30 (aktualizované 19. jan 2024 o 21:25)

Vo finále zdolal Michaela van Gerwena.

SACHÍR. Stále má len 16 rokov, no dokazuje úžasné veci. Luke Littler neprestáva udivovať šípkarsky svet ani po skončení majstrovstiev sveta.

Od PDC dostal pozvánku nielen do Premier League, ale aj na podujatia Svetovej série, pričom hneď to prvé v bahrajnskom Sachíre dokázal vyhrať.

Po výhre nad Man Lok Leungom z Hongkongu 6:3 postúpil do hlavnej piatkovej časti, počas ktorej sa blysol skvelou hrou a viacerými parádičkami.

Vo štvrťfinále nastúpil proti svetovej štvorke Nathanovi Aspinallovi. Do zápasu vkročil fantastickým spôsobom, keď hneď prvý leg uzavrel na deväť šípok.

V zápase zaznamenal celkovo až šesť 180-bodových hodov, priemer si udržal na čísle 104,5. Záverečný leg uzavrel na 116 bodov.

VIDEO: Deväťšípkový leg v podaní Lukea Littlera

Úvodný leg zavrel na deväť šípok klasickým spôsobom. Po dvoch 180-kách, hodil 141 bodov po kombinácii triple 20, triple 19 a double 12.

"Je to tam, je to tam. Luke Littler! To je fantastický vstup do zápasu. Ak sa v nejakom kúte tejto planéty ešte o Lukeovi nehovorilo, tak teraz bude.

Týchto deväť šípok obletí svet a v zostrihoch ich budeme dlho, dlho vídať," vravel v návale emócii komentátor Nova Sportu Jiří Pauzr.

"Po tom, čo som trafil deviatku, mi Nathan povedal: Iba si si udržal podanie (smiech). Je pekné dosiahnuť to v televízii, vôbec ako prvý hráč v tomto roku.

Som šťastný, že som vyhral, hralo sa mi naozaj dobre," povedal finalista svetového šampionátu pre televíziu Sky Sports.

Littler sa však s víťazstvom nad Aspinallom neuspokojil.

V semifinále zdolal bývalého majstra sveta Gerwyna Price pomerne hladko 7:3, pričom mu na to stačilo len 10 šípok na double. V šiestom legu zavrel 170 bodov, čo v úvodnom zápase turnaja zvládol aj Japonec Haruki Muramatsu.

Mladý Angličan napokon zvládol aj finále, v ktorom zdolal Michaela van Gerwena 8:5. Ani raz v tomto súboji neprehrával, na konci bez problémov zavrel 58 bodov a získal svoj prvý titul na seniorskej úrovni.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Šípky»Bol to jeho večer. Šípkarsky zázrak po dokonalom úvode oslavuje titul