Majstrovstvá sveta prišli o slávne meno. Kapitán Montrealu odmietol pozvánku Kanady

Nick Suzuki
Nick Suzuki (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|25. apr 2024 o 09:34

Jeho rozhodnutie sa stretlo aj s kritikou.

MONTREAL. Kanadský hokejový útočník Nick Suzuki sa nezúčastní na blížiacich sa majstrovstvách sveta. Odmietol pozvánku národného tímu.

Zavážili pravdepodobne aj osobné a rodinné dôvody. V stredu totiž oznámil, že sa zasnúbil s priateľkou Caitlin Fitzgeraldovou.

Dvadsaťštyriročný center tak príde o svoju premiéru na svetovom šampionáte. Naposledy reprezentoval Kanadu v roku 2019 na MS do 20 rokov.

Má za sebou najlepšiu sezónu v kariére. V 82 zápasoch pozbieral 77 bodov za 33 gólov a 44 asistencií.

Pre jeho rozhodnutie však nemajú všetci pochopenie. Napríklad kanadský odborník Michel Bergeron povedal, že jeho dobrovoľná neúčasť by mala ovplyvniť rozhodovanie o tom, koho Kanada vezme na olympijské hry v roku 2026.

"Keď sa zamyslím nad prvotriednymi športovcami ako Ovečkin, ten sa nikdy nevedel dočkať, ako posilní ruskú reprezentáciu, keď jeho tím vypadol. A teraz mi ľudia hovoria, že Suzuki je unavený. Z čoho vlastne?" skritizoval Suzukiho Bergeron.

Suzuki zároveň príde o teoretickú možnosť zahrať si proti spoluhráčom z útoku. Na turnaji sa predstavia Cole Caufield v drese USA a Juraj Slafkovský v drese Slovenska.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Majstrovstvá sveta prišli o slávne meno. Kapitán Montrealu odmietol pozvánku Kanady