MS v hokeji do 18 rokov: Slovensko vsemifinále podľahlo USA, zahrá si o bronz

Slovensko U18 - USA U18: ONLINE prenos zo semifinále MS hráčov do 18 rokov.
Fotogaléria (17)
Slovensko U18 - USA U18: ONLINE prenos zo semifinále MS hráčov do 18 rokov. (Autor: Sportnet)
Sportnet|4. máj 2024 o 10:00

Sledovali ste nami ONLINE prenos zo semifinále majstrovstiev sveta hráčov do 18 rokov: Slovensko U18 - USA U18.

ESPOO. Slovenskí hokejisti hrali semifinálový zápas na majstrovstvách sveta hráčov do 18 rokov proti rovesníkom z USA. Stretnutie hostila fínska Espoo Metro Areena.

Mladí Slováci si vybojovali postup po nečakanom štvrťfinálovom triumfe proti ambicióznemu Česku, ktoré zdolali 3:2.

V boji o finále vyzvali jedného z najväčších favoritov šampionátu tím USA. Tieto tímy sa stretli už v základnej skupine, kde slovenskí hokejisti prehrali jednoznačne 0:9.

Slováci ťahali za kratší koniec aj v semifinále, keď prehrali s Američanmi 2:7.

Kde sledovať hokej v TV?
Nasledujúce 3 týždne nie je plánovaný žiaden priamy prenos.
Fotogaléria zo zápasu Slovensko - USA (semifinále MS v hokeji do 18 rokov)

Hokej ste sledovali s nami naživo ako online prenos.

ONLINE PRENOS: Slovensko U18 - USA U18 dnes LIVE (hokej, sobota, MS hráčov do 18 rokov, výsledok, semifinále, NAŽIVO)

Majstrovstvá sveta U18 Semifinále 2023/2024
04.05.2024 o 13:10
USA
7:2
(2:1, 3:0, 2:1)
60' minúta
Ukončený
Slovensko
Prehľad
Góly a asistencie: 4. Stiga (Hensler, Hagens), 13. Eiserman (Plante, Hagens), 23. Plante (Laurila, Bednarik), 30. Hutson (Hagens, Ziemer), 35. Skahan (Mooney, Humphreys), 41. Eiserman (Plante, Hutson), 52. Plante (Mooney, Emery) – 13. Nemec (Pitka), 60. Chrenko (Maruna). Rozhodca: Gour, Oesterberg – Bedard, Strömberg..
Prenos
USA smeruje zaslúžene do finále a živí nádej na 12. titul v kategórii do 18 rokov. Slovensko po roku bude bojovať o bronzovú medailu. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia.
Koniec zápasu.
59:18
goalSlovensko dalo gól! TOMÁŠ CHRENKO parádne zvládol finálnu strelu. Z brankára Parsonsa spravil len štatistu. 2:7 a môže to byť celkom vhodný impulz pred nedeľným duelom o bronz. Asistencia: Ondrej Maruna.
58:00
Prebiehajú posledné dve minúty stretnutia.
57:23
Slováci sa pokúšali vytlačiť hru aspoň na pár sekúnd do stredného pásma, ale súper je mimoriadne silný na puku.
56:36
Slovenským hráčom už evidentne chýba energia. Jasne to odhaľuje pohyb po ľade. Američania si idú svoje aj napriek tomu, že vedú vysoko 7:1.
importantReklamná prestávka.
55:08
USA hrá s piatimi hráčmi.
53:08
Vylúčenie v tíme USA:
Lucas Van Vliet – 2 min., podrazenie.
52:48
Slovensko hrá s piatimi hráčmi.
52:28
importantS Američanmi v tejto chvíli zahralo šťastie! Parsons neinkasoval, keďže pokus Tomáša Chrenka zazvonil na hornej tyčke!
51:58
goalUSA dalo gól! MAX PLANTE prišiel pred Haronika a zblízka mu poslal puk za chrbát po kvalitnej akcii na jeden dotyk. Asistencie: LJ Mooney a E. J. Emery.
51:32
USA hrá so štyrmi hráčmi.
51:08
Vylúčenie v tíme USA:
Trevor Connelly – 2 min., podrazenie.
importantReklamná prestávka.
50:48
Vylúčenie v tíme Slovensko:
Miroslav Šatan – 2 min., nedovolené bránenie.
49:44
importantBrodie Ziemer si vylámal zuby na Haronikovi! Americký útočník chcel trestať Slovákov za veľkú dieru pred bránkou!
49:32
Vylúčenie v tíme USA:
Kamil Bednarik – 2 min., vrazenie na mantinel.
49:32
importantKamil Bednarik nemusí dostať len menší trest! Znovu sú arbitri zvedaví na opakovaný záznam!
49:32
Samuel Kupec mal chuť popasovať sa s Plantem, ktorý si bránil Bednarika. Američan so slovenskými koreňmi tvrdo dohral Pitku. Náš útočník letel do mantinelu z veľmi nebezpečnej vzdialenosti.
48:50
Náhradný americký gólman Jack Parsons čelil streleckému pokusu Miroslava Šatana. Jeho zákrok poslal puk na ochrannú sieť.
48:29
Zakázané uvoľnenie slovenského celku.
47:12
Martin Haronik bol v tejto chvíli výborný. Neumožnil súperovi pridať siedmy klinec do slovenskej rakvy.
46:18
changeStriedanie v tíme USA:
z ihriska odchádza Nick Kempf, prichádza Jack Parsons.
importantReklamná prestávka.
46:18
importantTvrdý náraz do mantinelu! Útočník Andreas Straka stratil stabilitu a nahodil veľmi bolestivý výraz tváre! Nasleduje odchod do útrob!
45:55
Mooney dobre používal hokejku. Operoval v ľavom kruhu, trochu vytiahol z bránkoviska Haronika, ale nedokázal skórovať pokusom na vzdialenejšiu žŕdku.
44:41
Cole Eiserman posielal taký lišiacky puk po ľade, ktorý vyzeral aj ako strieľaná výzva či zámer zaskočiť Haronika. Náš mladík bol pozorný.
43:44
Američanom sme teraz nedovolili obsadiť útočnú tretinu, no naši obrancovia sa musia mať na pozore, pretože hrozí ďalšie nebezpečenstvo.
43:00
Šatanovi nepomohli ani jeho dva metre. Je najvyšší hráč na šampionáte, ale americký obranca mu pohodlne utiekol.
40:33
goalUSA dalo gól! Haronik dostal rovnaký gól od COLEA EISERMANA, ako inkasoval v prvej tretine aj Alan Lenďák. Jednoducho to bola nechytateľná strela z kruhu. Asistencie: Max Plante a Cole Hutson.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Tretia tretina sa začne o 15:02.
Už môžeme povedať, že finálový sen slovenského tímu sa rozplynul. Američania pevne držia opraty v rukách a majú pohodlný náskok. Úvod tretej tretiny bude v znamení ich presilovky o jedného hráča.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:37
Vylúčenie v tíme Slovensko:
Nicolas Vrtiel – 2 min., hrubosť.
39:00
Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
38:19
USA hrá s piatimi hráčmi.
36:19
Vylúčenie v tíme USA:
Will Skahan – 2 min., hákovanie.
35:47
importantHaronik v poslednej chvíli zabránil gólu svojou lapačkou! Zaskvel sa na bránkovej čiare!
importantReklamná prestávka.
34:26
goalUSA dalo gól! Všetci Slováci sa nechali vylákať k mantinelu a sústredili sa na Humphreysa. Os klziska ostala úplne voľná a WILL SKAHAN nedal šancu Haronikovi. Asistencie: LJ Mooney a Christian Humphreys.
34:09
Haronik zatvoril bránku a nechal prejsť puk za čiaru. Ličko už nemusel hrať. V našom útočnom pásme bude vhadzovanie po zakázanom uvoľnení.
33:56
Kamila Bednarika vtlačili naši obrancovia do bránkoviska a dlhšie ho tam držali. Nakoniec prišiel hvizd rozhodcov a hneď aj naťahovačka Radivojeviča s Eisermanom.
importantReklamná prestávka.
33:31
Dôležitý gól mohol vsietiť Nicolas Vrtiel. Ten ticho číhal medzi kruhmi bez výraznejšej americkej pozornosti. Strela zápästím mala svoju kvalitu, ale tú rovnako potvrdil aj Kempf.
31:44
Z nedostatočného výhľadu Martina Haronika mohol ťažiť nebezpečnou strelou Whipple. Náš brankár napokon odolal.
29:34
changeStriedanie v tíme Slovensko:
z ihriska odchádza Alan Lenďák, prichádza Martin Haronik.
29:34
goalUSA dalo gól! Šesťdesiat sekúnd z oslabenia bolo v suchu. Ale hneď na začiatku druhej časti nekompromisne prestrelil Lenďáka COLE HUTSON. Asistencie: James Hagens a Brodie Ziemer.
28:25
Vylúčenie v tíme Slovensko:
Tobias Tomík – 2 min., hrubosť.
28:25
importantNečakaný zvrat! Eiserman nebude pykať za zákrok, ktorý bol vyhodnotený ako čistý, ale presilovka je pridelená USA, pretože Tomík pôjde sedieť za tú snahu oplácať!
28:25
importantCole Eiserman sa usadil na trestnú lavicu! Ešte z toho môže byť predčasný odchod pod sprchy! Arbitri už komunikujú s videorozhodcom!
28:25
importantŠkaredý knokaut na slovenskej obrannej modrej čiare! Straka dostal ranu do oblasti hlavy! Tomík sa vrhol na hriešnika Eisermana!
27:47
Jedna kvalitná nahrávka súpera na útočnú modrú čiaru a následný úspešný zákrok Lenďáka. Američania to hrajú rýchlo a jednoducho.
27:22
Chrenkova prihrávka uviazla na korčuliach vracajúceho sa protihráča. S týmto vôbec nepočítal Nemec, ktorý upriamil pozornosť na zisk puku, no to sa nekonalo.
importantReklamná prestávka.
26:23
Veľká aktivita Američanov, ktorí opäť postupne preberajú iniciatívu. V tejto chvíli bola hra prerušená. Lenďákova maska zastavila puk.
25:30
USA hrá s piatimi hráčmi.
24:43
Tomáš Chrenko zapojil do aktivity Tomíka, ktorý pôsobil na poste obrancu. Dokonca z tejto pozície vypálil delovku, ktorá bola nepresná.
23:30
Vylúčenie v tíme USA:
Cole Hutson – 2 min., nedovolené bránenie.
22:53
goalUSA dalo gól! Naši hráči nechali sa voľne pohybovať po pásme MAXA PLANTEHO, ktorý sa im pomstil následnou gólovou ranou z kruhu. Lenďák takmer mal puk medzi betónmi, ale prešlo mu to za čiaru. Asistencie: Sam Laurila a Kamil Bednarik.
22:01
USA a Slovensko hrajú s piatimi hráčmi.
21:42
Slovensko hrá s piatimi hráčmi.
21:26
Menšie prečíslenie slovenských hráčov. Tomík bol vo vedení puku. Išiel po pravej strane a odtiaľ nasadil zakončenie na Kempfa ostal bez zásahu.
20:41
Výbornú palebnú pozíciu si vybojoval Američan James Hagens. Vystrelil švihom z medzikružia. Lenďákovi pomáhali obrancovia. Malo to úspech.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Druhá tretina sa začne o 14:02.
Prvá časť úvodnej tretiny pripomínala zápas zo základnej skupiny. Po góle na 2:0 sa však Slováci zomkli a začali hroziť. Adam Nemec bol za to odmenený znížením na 1:2. Koniec dejstva poznačili šarvátky.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:59
Vylúčenie v tíme USA:
Trevor Connelly – 2 min., hrubosť,
Kamil Bednarik – 2 min., hrubosť.

Vylúčenie v tíme Slovensko:
Andreas Straka – 2 min., hrubosť.
19:59
importantNervy tečú vo veľkej miere! Straka s Pobežalom zabrzdili pred brankárom Kempfom a spustila sa šarvátka! Aktívne to tam čistil Radivojevič! Trestnú lavicu však obsadia iní hráči!
19:42
Vylúčenie v tíme Slovensko:
Michal Svrček – 2 min., nedovolené bránenie.
19:39
Drobné podpichovanie vzniklo na opačnej strane. Kempf chytil strelecký pokus. Pod kožu mu chcel ísť Pitka, ktorému sa postavil na odpor Emery.
19:23
Adam Nemec si nenechal páčiť dobýjanie do Lenďáka. Prišiel si vybaviť účty s Jamesom Hagensom. Chvíľu ich nechali rozhodcovia naťahovať sa, no už idú od seba.
19:00
Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
18:04
Straka zvládol posunutie puku na Tomíka. S jeho pokusom si poradil brankár Kempf.
16:38
Svrček prikorčuľoval do rohu ľadovej plochy vypomôcť Chovanovi. Súboj bol vyrovnaný dvoch proti dvom, ale úspešný pre americkú stranu.
importantReklamná prestávka.
15:21
Pitka nedokázal vyhrať vhadzovanie. Následne došlo k prerušeniu hry v strednom pásme pre prihrávku rukou.
15:09
Zakázané uvoľnenie USA. Slováci prichádzajú do útočného pásma. Na buly zabojuje Pitka.
14:04
Kempf mal teraz náročný zákrok pravým ramenom. Do týchto miest ho zasiahol prudkou strelou kapitán Pobežal. K vzniku dorážkovej príležitosti neprišlo.
12:45
12:45
goalSlovensko dalo gól! Američania prepadli v strednom pásme. Pitka vyštartoval do ofenzívy. Vedomé pálil na pravý betón Kempfa, ktorý vykopol pred ADAMA NEMCA, a ten mal správnu mušku. Asistencia: Tobiáš Pitka.
12:05
goalUSA dalo gól! COLE EISERMAN pohodlne skóroval do odkrytej brány. Rýchle prihrávky Američanov boli účinné na Lenďáka, ktorý sa nestačil presunúť. Asistencie: Max Plante a James Hagens.
11:40
Vylúčenie v tíme Slovensko:
Ján Chovan – 2 min., hákovanie.
importantReklamná prestávka.
11:39
Americkí hokejisti v príležitosti. Nepresnú strelu z pravého kruhu vyslal Connelly. Alan Lenďák nebol nútený zasiahnuť.
10:21
Pekná súhra našich hokejistov. Pitka prenechal Chrenkovi, ten Radivojevičovi a brankár Kempf hasil nepríjemný pokus.
09:49
Vyhodený puk cez celú plochu. Čiaroví rozhodcovia rozpažili. V hĺbke útočného pásma musel hrať Michal Liščinský, ale bez podpory spoluhráčov.
08:47
USA hrá s piatimi hráčmi.
08:41
Celkom slušný tlak slovenských hráčov. Avšak Chovanov pokus k ľavej žŕdke nemal presnosť a puk skončil vedľa.
07:37
Radivojevič istil útočnú modrú čiaru. Pobežal skúšal šťastie prv z ľavej strany a následne z osi, ale zasiahol súpera. Radivojevič však vracia Slovákov späť.
06:47
Vylúčenie v tíme USA:
Brendan McMorrow – 2 min., podrazenie.
importantReklamná prestávka.
05:49
Tomáš Pobežal operoval v blízkosti amerického brankára. Strakov puk ale nezachytil, no druhému menovanému sa podarilo ohroziť Kempfa, ktorý chytal strelu neisto.
04:12
Od prvej sekundy je poriadne horúco slovenským mladíkom. Útočné pásmo naplno patrí Američanom, sú veľmi rýchli a neskutočne zohratí.
03:08
goalUSA dalo gól! Lenďák zneškodnil prvú strelu z modrej čiary po buly. Radivojevič však nevypratal pred bránkový priestor. TEDDY STIGA uspel z dorážky. Asistencie: Logan Hensler a James Hagens.
02:41
Dobrú prácu sa podarilo urobiť v strednej tretine pri blokovaní jedného z amerických hráčov. Fabuš získal puk, ale nemal rýchlosť. Hneď skončil odstavený na mantineli.
01:55
Nevydarený odstrel Miroslava Šatana, respektíve realizácia nahrávky v strednom pásme na Chovana. Puk nemal potrebnú razanciu.
01:09
importantAmeričania tradične začali s veľkým náporom! Fabuš vyhadzoval puk po mantineli, ale súper bol rýchlo späť! Lenďák výborne zobral gól Jamesovi Hagensovi!
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

USA: Kempf (Parsons) – Hutson, Emery, Skahan, Hensler, Laurila, Rheaume-Mullen, Whipple – Stiga (A), Hagens, Ziemer (C) – Eiserman, Bednarik, Plante (A) – Connelly, Humphreys, Mooney – McMorrow, Baker, Vansaghi – Van Vliet.

Tréner: Nick Fohr.

Slovensko: Lenďák (Haronik) – Fabuš, Radivojevič, Beluško (A), Húževka, Kupec, Ličko, Kálman, Zubek – Straka, Pobežal (C), Tomík – Nemec, Pitka (A), Chrenko – Svrček, Šatan, Chovan – Maruna, Vrtiel, Liščinský.

Tréner: Martin Dendis.

Rozhodca: Gour, Oesterberg – Bedard, Strömberg.
Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu semifinále MS U18 vo Fínsku medzi USA a Slovenskom.

USA


Američania ukážkovo prešli základnou skupinou. Nestratili ani bod, súperom uštedrili 33 gólov, inkasovali 7. Z toho len deväť hneď na začiatku šampionátu nadelili slovenským mladíkom, s ktorými si dajú repete v play-off.

Slovensko

Naši hokejisti nemajú najlepšie spomienky na vstup do turnaja. Výsledok 0:9 doteraz straší a tomuto sa chcú jednoznačne vyhnúť. Vyplýva to z tvrdení asistenta trénera Michala Dostála, ktorý naznačil dobrú taktiku, ktorú idu na súpera ušiť, pozitívne rozprával aj štvrťfinálový hrdina Ondrej Maruna. Je jasné, že si Slováci opäť zahrajú o medailu, len je otázne, o akú.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:00.
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»MS v hokeji do 18 rokov: Slovensko vsemifinále podľahlo USA, zahrá si o bronz