Sezónu zakončil v Plzni. Bučko od novej sezóny zmení v rámci Česka klub

Martin Bučko.
Martin Bučko. (Autor: TASR)
Sportnet|8. máj 2024 o 22:17

V tíme nebude jediným Slovákom.

HRADEC KRÁLOVÉ. Slovenský hokejista Martin Bučko podpísal novú zmluvu s Mountfield Hradec Králové. Klub o tom informoval na svojej stránke.

Bučko začínal predošlú sezónu v tíme finalistu z Pardubíc, no neskôr prestúpil do Plzne. Za tento klub odohral dokopy 14 zápasov, v ktorých dal jeden gól a pridal dve asistencie.

Dvadsaťtriročný obranca sa upísal novému tímu na dve sezóny. "Martina považujeme za kvalitného a perspektívneho obrancu, s ktorým sme v kontakte už dlhšiu dobu.

Keď mu tento rok skončila dlhodobá zmluva, ihneď sme sa rýchlo dohodli na to, že ďalšiu časť jeho kariéry strávi práve v našom klube," povedal generálny manažér tímu Aleš Kmoníček.

Zároveň dodal, že na jeho relatívne mladý vek ide o dlhodobého reprezentanta, ktorý bojoval o nomináciu na MS. "Verím, že Martin zapadne do koncepcie a bude sa ďalej zlepšovať," dodal Kmoníček.

Bučko nebude jediným Slovákom v klube. V posledných dňoch do klubu prestúpil brankár Stanislav Škorvánek, pôsobiť tam bude aj Dávid Mudrák a zabehnutý člen útoku Alex Tamáši. V Hradci hral aj Oliver Okuliar, no podpísal zmluvu s Floridou Panthets.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Česká hokejová extraliga»Sezónu zakončil v Plzni. Bučko od novej sezóny zmení v rámci Česka klub