Prešov zabojuje o postup do extraligy s novým trénerom, Tartaľa nahradí bývalý reprezentant

Hokejisti HC Prešov.
Hokejisti HC Prešov. (Autor: Peter Ilenčík)
TASR|9. máj 2024 o 18:42

Hokejisti Prešova skončili v uplynulej sezóne na druhom mieste po finálovej prehre so Žilinou.

PREŠOV. Novým trénerom hokejistov HC Prešov sa stal Ľubomír Hurtaj.

Vo funkcii nahradil Tibora Tartaľa, ktorý viedol Prešovčanov v sezóne 2023/2024, v ktorej obsadili 2. miesto po finálovej prehre so Žilinou.

Prešovský klub informoval o novom kormidelníkovi na oficiálnej stránke.

Bývalý reprezentačný útočník Hurtaj presedlal po hráčskej kariére na trénerskú a za sebou má pôsobenie v extraligových Nových Zámkoch a aj v tímoch druhej najvyššej súťaže, v ktorej viedol Topoľčany i AquaCity Pikes.

"Som veľmi rád, že som dostal ponuku od HC Prešov. Tento klub v sezóne 2023/2024 ukázal, že chce bojovať o najvyššie méty.

Verím, že v tomto boji budeme pokračovať aj v novom ročníku. S realizačným tímom nás čaká veľa práce a urobíme maximum pre to, aby sme nesklamali fanúšikov.

Klub je na vysokej úrovni, má bohatú fanúšikovskú základňu a všetko potrebné, aby sa v nasledujúcej sezóne opäť zapojil do bojov na čele," povedal Hurtaj.

Podľa spolumajiteľa prešovského klubu Martina Vaľka bude cieľ prešovského tímu postup do extraligy.

"Po skončení spolupráce s bývalým trénerom sme intenzívne pracovali na angažovaní nového. Z kandidátov, ktorí pripadali do úvahy, sme sa rozhodli pre Ľubomíra Hurtaja.

Aj keď ide o mladého a perspektívneho trénera, pri výbere rozhodli jeho skúsenosti so seniorským a extraligovým hokejom.

Okrem toho akceptoval náš jediný cieľ v novom ročníku - postup do extraligy. Myslím si, že s podporou fanúšikov, partnerov a najmä vedenia mesta Prešov, ktorej sa nám dostalo v minulej sezóne, si iný cieľ nemôžeme stanoviť.

Už čoskoro predstavíme posily, ktoré nám pomôžu na našej ceste." Prešovský klub potvrdil, že v pozícii športového manažéra pokračuje Marek Zagrapan.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovenská hokejová liga»Prešov zabojuje o postup do extraligy s novým trénerom, Tartaľa nahradí bývalý reprezentant