Ľudia zaplnili námestie, no ostali smutní. Siedmy zápas? Budeme žrať ľad, znie z Třinca

Libor Hudáček sa teší s kapitánom Třinca Petrom Vránom.
Libor Hudáček sa teší s kapitánom Třinca Petrom Vránom. (Autor: Lukáš Filipec, hcocelari.cz)
Miroslav Kováčik|27. apr 2024 o 10:15

Třinec vyrovnal stav finálovej série s Pardubicami na 3:3 na zápasy.

BRATISLAVA. Nie je veľa hokejistov, ktorí majú pre tím natoľko veľký význam, že napriek zraneniu ich tréner zaradí na zápasovú súpisku. 

Martin Růžička hrá od série proti Sparte so sebazaprením, trápia ho bolesti v ramene. Je však pripravený nastúpiť aspoň v kľúčových momentoch a svojimi skúsenosťami pomôcť napríklad v presilových hrách. 

Vo finálovej sérii toho veľa neodohral, no v momente, keď Třinec odvracal majstrovský mečbal Pardubíc, prišla hviezdna chvíľa skúseného útočníka.

V 14. minúte šiesteho zápasu sa dostal k puku v priestore pravého kruhu na vhadzovanie a strelou švihom nedal Romanovi Willovi šancu. Puk trafil medzi nohy v pokľaku brániaceho Tomáša Dvořáka a strelil prvý gól v play-off.

"Je to veľký hráč. Mal nejaké problémy, ale snažil sa čo najskôr dostať späť. Už v Pardubiciach hral výborne, teraz opäť. 

Takýto hráč nám veľmi chýbal. Hral skvele a dal dôležitý gól, ktorý nás nakopol," povedal pre české média kapitán Třinca Petr Vrána. 

VIDEO: Gól Martina Růžičku v zápase proti Pardubiciam

Zábery ako z play-off NHL

Oceliari aj vďaka gólu 38-ročného hráča zvládli šiesty finálový zápas. Po výhre 4:1 je jasné, že majstra určí až siedmy, rozhodujúci súboj.

Pardubice čakajú na titul dvanásť rokov a určite by ho radi oslavovali aj mimo domáceho ľadu. Hokejom žije celé mesto, čo sa ukázalo v plnej kráse.

Klub zverejnil fotografiu z námestia, kde sa stretli desiatky či až stovky fanúšikov a spolu sledovali prenos z Třinca. Niečo také sa často nevidí. Podobnými zábermi sa môže pochváliť skôr zámorská NHL.

Priaznivci Dynama napokon odchádzali domov smutní, keďže zverenci Mareka Zadinu nezvládli zápas vo WERK Arene podľa svojich predstáv. 

Na gól Růžičku nadviazal ešte v prvej tretine Patrik Hrehorčák a v druhej tretine boli hostia potrestaní za svoju nedisciplinovanosť. V presilovej hre sa najlepšie pred bránkou zorientoval Vrána a zvýšil už na 3:0.

Štyri minúty pred koncom ešte vykresal iskričku nádeje pre hostí v presilovke Robert Kousal, ale následne gólom do prázdnej bránky a svojim druhým v zápase, stanovil konečnú podobu skóre Hrehorčák. 

"Hrali sme svoju hru a dosiahli dôležité víťazstvo. Boli sme v hlavách nastavení tak, že chceme sériu vrátiť do Pardubíc. Sme šťastní, že sa to podarilo," povedal slovenský útočník, ktorý pri prvom góle skončil v bránke spolu s pukom.

"Úprimne, od seba samého mi chýbal trochu väčší dôraz. Hovoril som si, že to môže byť posledný zápas sezóny, išiel som do toho úplne naplno. Našťastie to tam padlo," dodal v rozhovore pre klubový web. 

VIDEO: Zostrih gólov zo 6. finálového zápasu Třinec - Pardubice

Zranenie ďalšej opory Třinca

Třinec je tímom, ktorý ukazuje v play-off ohromnú bojovnosť. Už teraz je isté, že v ňom odohrá maximálnu porciu 21 zápasov, keďže predtým zdolal České Budějovice aj pražskú Spartu po sedemzápasových sériách.

"Keby nám niekto pred sezónou povedal, že síce bude každá séria na sedem zápasov, ale budeme bojovať o prvé miesto, brali by sme to," povedal Vrána.

Okrem toho Třinec dostáva úder za úderom aj z pohľadu zranení.

Ešte pred play-off sa zranil obranca Jakub Jeřábek, stopercentne fit nie je Růžička a pre prasknutý stavec sa sezóna skončila pre Martina Marinčina.

Navyše, šiesty finálový duel proti Pardubiciam nedohral ďalší dôležitý hráč, ktorý za Detroit a Carolinu odohral v NHL celkovo 128 zápasov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Česká hokejová extraliga»Ľudia zaplnili námestie, no ostali smutní. Siedmy zápas? Budeme žrať ľad, znie z Třinca