Najlepší hráč v dejinách sa do dôchodku nechystá. Má čísla ako za starých čias

Lionel Messi v drese Miami
Lionel Messi v drese Miami (Autor: Tlačová agentúra SR/AP)
Pavol Spál|7. máj 2024 o 11:00

Ako Messi žiari v Amerike.

BRATISLAVA. Pripomína to jeho najlepšie časy v drese Barcelony. V poslednom zápase dal Lionel Messi gól, na ďalších päť prihral. 

Jeho Inter Miami zdolal v rámci MLS New York Red Bulls 6:2.

„To, čo sme dnes videli, asi mnoho ľudí prekvapí, pretože to vo futbale normálne nevídame. Mňa však niečo také neprekvapilo, pretože ho dobre poznám,“ vravel Luis Suárez.

Lionel Messi v americkej MLS exceluje, v drese Inter Miami vyrába rekordy. V ôsmich odohraných zápasoch tejto sezóny dal desať gólov a pridal dvanásť asistencií.

„Leo nám to všetkým veľmi uľahčuje,“ dodal Suárez. 

V posledných štyroch zápasoch dal Messi šesť gólov a na osem prihral. A to ešte štyri zápasy vynechal pre svalové zranenie. 

Miami vedie súťaž. Argentínčan sa cíti dobre. 

Messi a jeho kamaráti

Okolo seba má v Miami spoluhráčov, kamarátov, s ktorými zbieral veľké trofeje v Barcelone.

Všetci sú veteráni, ktorí už majú bližšie k štyridsiatke. V obrane Jordi Alba (35. r), v strede poľa Sergio Busques (35. r) a v útoku je Luis Suárez (37. r), ktorý má na konte tiež desať gólov. 

(Autor: SofaScore)

„Spojenie medzi Messim a Luisom funguje dobre, ako za starých čias. Vedia o sebe a majú neuveriteľný vplyv na ofenzívnu hru,“ vravel tréner Miami Gerardo Martino.

Aj on je Argentínčan a kedysi viedol Barcelonu. Prezidentom a majiteľom klubu je kultový David Beckham, ktorý Messiho do USA zlákal. 

V júni bude mať Messi tridsaťsedem. Vyhral všetko, čo sa vo futbale dá. Je zrejme najlepší futbalista všetkých čias. Má ešte motiváciu? 

Ak mi to nepôjde, tak skončím

„Skončím v momente, keď mi to nepôjde. Keď budem cítiť, že svojim spoluhráčom dostatočne nepomáham, alebo až ma futbal prestane baviť,“ vyhlásil Messi v podcaste Big Time. V Miami má zmluvu do konca kalendárneho roka 2025. 

VIDEO: Messiho výkon proti New Yorku

V decembri 2022 doviedol Argentínu k triumfu na majstrovstvách sveta. Futbal si stále užíva, hoci v posledných mesiacoch ho trápili aj svalové problémy. 

„Nemyslite si, k sebe som veľmi kritický. Poznám, kedy mi to na ihrisku nejde, kedy hrám dobre a kedy zle. Až na to príde, tak to zabalím bez ohľadu na to, koľko mi bude,“ zdôraznil Messi.

Pôjde na olympiádu?

„Keď sa budem cítiť dobre, budem hrať ďalej. Futbal mám stále rád a je to niečo, čo robiť viem,“ dodal.

Messi má stál veľké plány aj v národnom tíme. Špekuluje sa o jeho účastní na olympiáde v Paríži. V prvom rade však v lete povedie Argentínu na Copa América. 

„Chcel by som zlato obhájiť,“ povedal Messi nedávno. A to práve môže byť pre jeho účasť v Paríži problém.

Šampionát sa uskutoční v Spojených štátoch od 20. júna do 14. júla. Štartuje tam desať tímov z Južnej Ameriky a šesť zo Severnej Ameriky. 

Olympijský turnaj začína už desať dní po finále. Navyše americká Major League Soccer nemá prestávku. Keby sa Messi zúčastnil oboch veľkých akcií, klubu by chýbal dva mesiace.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»MLS»Najlepší hráč v dejinách sa do dôchodku nechystá. Má čísla ako za starých čias