Inštruktori z MLB privítali v Trnave hráčov zo 7 krajín. Do európskeho kempu vybrali štyroch Slovákov

MLB Camp v Trnave.
MLB Camp v Trnave. (Autor: MLB)
Ján Jabrocký|6. máj 2024 o 11:20

Kemp viedol skúsený Američan, ktorý je medzinárodným konzultantom MLB pre vývoj.

TRNAVA. V uplynulom týždni sa v Trnave uskutočnil MLB Camp mladých bejzbalových nádejí.

Historicky prvý kemp pod vedením inštruktorov z najlepšej ligy sveta na území Slovenska privítal celkovo 57 hráčov zo siedmich krajín. 

Celý kemp viedol Američan Dan Bonnano, ktorý je už 24 rokov činný ako medzinárodný konzultant MLB pre vývoj.

Spolu s ním do Trnavy prišiel jeho krajan Zachary Graefser a Talian Simone Bonaccorso. Okrem nich sa do tréningov mladých bejzbalistov zapojili aj tréneri zo slovenských klubov. 

Väčšina hráčov bola zo Slovenska

Za možnosťou usporiadať tento kemp na Slovensku stoja osobné vzťahy medzi pánom Bonnanom a sekretárom Slovenskej bejzbalovej federácie Františkom Buntom.

„Fero Bunta to s Danom Bonnanom dohodol s tým, že máme priestor a v Trnave dobré ihrisko. My sme súhlasili a tak sa to uskutočnilo,“ priblížil nám zákulisie predseda trnavského klubu Ronald Kupka. 

MLB Camp v Trnave.
MLB Camp v Trnave. (Autor: MLB)

Štyri dni tak v Trnave naplno rozvíjali svoje schopnosti talentovaní hráči z Ukrajiny, Chorvátska, Srbska, Rakúska, Slovinska, Bulharska a samozrejme aj domáceho Slovenska.

Slovenskí hráči tvorili väčšinu zo skoro šesťdesiatich hráčov a medzi nominovanými boli aj reprezentanti ako Samuel Holekši, Samuel Chrvala, Matej Chrvala a ďalší.

Všetci zároveň bojovali o to, aby si ich inštruktori vybrali do záverečnej európskej nominácie na kemp, ktorý sa uskutoční v Londýne pri príležitosti konania zápasov MLB začiatkom júna. 

V noci zo štvrtka na piatok do Trnavy dorazil veľmi pozitívny email. Zástupcovia MLB totiž z trnavského kempu do Londýna pozvali troch hráčov a jedného trénera.

Všetci štyria nominovaní sú naviac zo Slovenska. V hlavnom meste Veľkej Británie sa tak predstavia hráči Samuel Deák, Jakub Križan, Maxim Samson a tréner Marek Červený.

MLB Camp v Trnave.
MLB Camp v Trnave. (Autor: MLB)

Takú kvalitnú organizáciu nečakali

V Londýne tak môžu v celoeurópskej konkurencii zabojovať o nomináciu na MLB Camp vo Phoenixe. Okrem toho navštívia aj zápas MLB na Olympijskom štadióne medzi New York Mets a Philadelphiou Phillies. 

V Trnave teraz veria, že tohtoročný MLB Camp na ich ihrisku nebol posledný. Zamestnanci MLB si podľa ich slov pochvaľovali prácu slovenských organizátorov.

„Odozvy na organizáciu boli fantastické. Podľa slov zástupcov MLB, takú organizáciu snáď ešte nikde nezažili. Všetko bolo na najvyššej úrovni, čo ani oni nečakali,“ pochvaľoval si predseda Angels Trnava. 

Pre trnavský klub skončený kemp nie je jediná veľká mládežnícka akcia v tomto roku. Začiatkom júla totiž bude hostiť kvalifikačný turnaj o postup na Majstrovstvá Európy v bejzbale v kategórii hráčov do 12 rokov, v ktorom bude Slovensko bojovať o postup do najvyššej kategórie. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Inštruktori z MLB privítali v Trnave hráčov zo 7 krajín. Do európskeho kempu vybrali štyroch Slovákov