Oblastné súťaže mužov vyhrali Lovča a Nová Baňa

Tomáš Gemza|21. jún 2023 o 16:55

Počas uplynulého víkendu sa dohral súťažný ročník 2022/2023 aj vo dvoch mužských súťažiach ObFZ Žiar nad Hronom - VII. Mirage lige a VIII. Mirage lige. Kým v najnižšej súťaži bol víťaz jasný už niekoľko kôl pred koncom, v oblastných majstrovstvách sa rozhodovalo až v samom závere.

VII. Mirage liga: TJ LOVČA

V najvyššej oblastnej súťaži to bola do posledného kola dráma, o víťazovi sa rozhodovalo medzi Lovčou a Žarnovicou "B". Futbalisti Lovče vedeli, že ak v poslednom kole v Kremnici zvíťazia, budú prví bez ohľadu na zvyšné výsledky. Víťazstvom 3:0 svoj zaslúžený triumf potvrdili. Z 26 stretnutí VII. Mirage ligy Lovča 19 vyhrala, dvakrát remizovala a prehrala len päťkrát, najmenej zo všetkých tímov súťaže.

TJ LOVČA - víťaz VII. Mirage ligy ObFZ Žiar nad Hronom 2022/2023
TJ LOVČA - víťaz VII. Mirage ligy ObFZ Žiar nad Hronom 2022/2023 (Autor: Monika Lazarek Danková)

Po záverečnom dueli v Kremnici si hostia prevzali z rúk podpredsedu ObFZ Žiar nad Hronom Vladimíra Ďuriana a predsedu ŠTK Zdenka Ivana víťazný pohár a medaily a od zástupcu hlavného sponzora súťaže Michala Biena šek na 500 €. Gratulujeme a v regionálnej VI. lige prajeme veľa úspechov!

(Zdroj: https://sportnet.sme.sk/futbalnet/z/obfz-ziar-nad-hronom/s/3952/tabulky/)


VIII. Mirage liga: MFK NOVÁ BAŇA

Futbalisti Novej Bane prešli súťažou ako nôž maslom. Zaváhali len v úvode ročníka, v 2. a 5. kole (remíza 3:3 v Štiavnických Baniach a prehra 0:5 v Prestavlkoch), zvyšných 18 stretnutí vyhrali, pričom niekoľko víťazstiev bolo vyslovene drvivých.

MFK NOVÁ BAŇA - víťaz VIII. Mirage ligy ObFZ Žiar nad Hronom 2022/2023
MFK NOVÁ BAŇA - víťaz VIII. Mirage ligy ObFZ Žiar nad Hronom 2022/2023 (Autor: Tomáš Oslanec )

Po záverečnom stretnutí ročníka proti Jastrabej (11:1) si domáci futbalisti, pred zrakmi viac ako stovky priaznivcov, prevzali z rúk sekretára ObFZ Žiar nad Hronom Tomáša Gemzu a zástupcu hlavného sponzora súťaže Michala Biena víťazný pohár, medaily a šek na 300 €. Gratulujeme a vo vyššej súťaži prajeme veľa úspechov!

(Zdroj: https://sportnet.sme.sk/futbalnet/z/obfz-ziar-nad-hronom/s/3953/tabulky/)

Súvisiaci obsah