Aktuality

Dominancia Bystričanov, náš výber druhý

Tomáš Gemza|27. máj 2019 o 10:00

Záver mesiaca máj patrí v stredoslovenskom regióne už tradične medzioblastným turnajom mladších žiakov U12. Podujatie, v rámci ktorého súperili výbery oblastných futbalových zväzov Banská Bystrica, Zvolen a Žiar nad Hronom, organizoval tentokrát náš ObFZ.


Organizácia turnajov pravidelne rotuje, 21. mája 2019 sa výbery U12, ktoré v tejto sezóne tvorí ročník narodenia 2007, stretli na futbalovom štadióne v Hliníku nad Hronom.


Aj tentokrát predchádzal turnaju postupný výber kádra. Širší výber sa postupne trikrát stretol v mesiacoch apríl a máj. Po treťom zraze tréneri nomináciu zúžili na 18 hráčov, ktorí reprezentovali oblasť okresov Banská Štiavnica, Žarnovica a Žiar nad Hronom na medzioblastnom turnaji.


Hlavný tréner výberu Ľuboš Laurov zložil výber hráčov s ročníkom narodenia 2007 najmä z hráčov FK Pohronie (12), doplnených o troch hráčov MFK Nová Baňa, dvoch FK Sitno Banská Štiavnica a jedného z MFK Žarnovica.


Na samotnom turnaji tento rok jasne dominoval výber ObFZ Banská Bystrica, ktorý výsledkovo, ale najmä herne predčil svojich súperov. Druhé miesto si vybojoval výber ObFZ Žiar nad Hronom, ktorému pri lepšom skóre stačila na strieborné umiestnenie aj remíza s výberom ObFZ Zvolen.


Dôležitejšie ako samotný výsledok na ihrisku však bolo prvé kolo výberu hráčov do výberu SsFZ, ročník narodenia 2007, pod patronátom trénera mládeže SFZ Jána Štrbu. Vybratí chlapci z tohto medzioblastného turnaja sa 5. júna 2019 vo Zvolene stretnú s podobným výberom, ktorý vzišiel z turnaja oblastných futbalových zväzov Lučenec, Rimavská Sobota a Veľký Krtíš. Aj z tohto stretnutia vzíde zúžený výber, fakticky výber Banskobystrického kraja a ten si zahrá s rovnako vytvoreným výberom Žilinského kraja. Z tohto finálového stretnutia vzíde záverečný výber SsFZ ročník narodenia 2007, ktorý bude pokračovať v spoločných aktivitách až do kategórie U14. Z nášho družstva boli do spomenutého výberu vybratí tentokrát šiesti hráči (traja priamo do výberu, traja v pozícii náhradníka).


Výsledky medzioblastného turnaja 2019:


ObFZ Žiar nad Hronom - ObFZ Banská Bystrica  1 : 2  (0:2)

Góly: Kocian - Lehocký, Soliar


ObFZ Zvolen - ObFZ Žiar nad Hronom  2 : 2  (1:1)

Góly: Šandor, Figa - Čerťaský, Laurov


ObFZ Banská Bystrica - ObFZ Zvolen  7 : 2  (3:1)

Góly: Bubelíny 2, Chromek, Šubert, Stacho, Lehocký, Mandzák - Figa, Chamula


1. ObFZ Banská Bystrica

2

2

0

0

9:3

6

2. ObFZ Žiar nad Hronom

2

0

1

1

3:4

1

3. ObFZ Zvolen

2

0

1

1

4:9

1

ObFZ Žiar nad Hronom na turnaji reprezentovali:

Vratko Kršiak, Šimon Ofúkaný, Samuel Sekerka, Matej Kabina, Dušan Hrmo, Martin Vanka, Patrik Hrnčiar, Marek Suchý, Stanislav Kocian, Lukas Laurov, Samuel Muller, Maroš Čerťaský (všetci FK Pohronie), Tomáš Gáfrik, Samuel Pauček, Adam Zumerling (všetci MFK Nová Baňa), Filip Blaško, Samuel Matej Kočtúch (obaja FK Sitno Banská Štiavnica), Patrik Melicherčík (MFK Žarnovica). Tréner Ľuboš Laurov, asistent trénera Ján Matonok, technický vedúci Zdenko Považan.


Počty hráčov jednotlivých FK, navrhnutých do výberu SsFZ U12, ročník narodenia 2007:

Jupie FŠ M. Hamšíka Banská Bystrica: 8

FK Pohronie: 3 + 3 náhradníci (Samuel Sekerka, Lukas Laurov, Stanislav Kocian + náhradníci Patrik Hrnčiar, Samuel Muller, Vratko Kršiak)

MFK Dukla Banská Bystrica: 3 + 1 náhradník

MFK Detva: 2

FK Železiarne Podbrezová: 1 + 2 náhradníci

MFK Zvolen: 1

TJ Očová: 1 náhradník

Hráčov hodnotili a vyberali: Ján Štrba, Ernest Peterke, Marek Jobko, Ivan Lovás, Ľuboš Laurov, Jozef Dolinský, Branislav Šebian


ObFZ Žiar nad Hronom ďakuje hráčom a trénerom za reprezentáciu a klubom a rodičom hráčov za spoluprácu pri tvorení výberu a dopravovaní hráčov na zrazy a turnaj.


Text a foto: Tomáš Gemza


Otvorenie turnaja

Zo stretnutia ObFZ Žiar nad Hronom - ObFZ Banská Bystrica (1:2)

Zo stretnutia ObFZ Zvolen - ObFZ Žiar nad Hronom (2:2)

Zo stretnutia ObFZ Banská Bystrica - ObFZ Zvolen (7:2)

Vyhodnotenie turnaja

Spoločná fotografia výberu ObFZ Žiar nad Hronom U12 (ročník narodenia 2007)

Súvisiaci obsah