Aktuality

Náš výber druhý, siedmi hráči do výberu SsFZ

Tomáš Gemza|30. máj 2017 o 02:00

Výber ObFZ Žiar nad Hronom U12, ročník narodenia 2005, sa v utorok 23. mája zúčastnil tradičného medzioblastného turnaja. Svoje sily si v banskobystrickej Radvani zmeral s rovnako starými výbermi ObFZ Banská Bystrica a ObFZ Zvolen.

Samotnému turnaju predchádzala približne mesiac trvajúca príprava. Výber ObFZ Žiar nad Hronom U12 absolvoval postupne tri tréningové zrazy, na futbalovom štadióne v Dolnej Ždani. Po poslednom tréneri Radoslav Vanko a Milan Nemec zúžili káder na 18 mien, pričom do záverečnej nominácie sa dostalo deväť hráčov FK Pohronie, traja z FK Sitno Banská Štiavnica, dvaja z TJ Štart Prenčov a OŠK Hodruša-Hámre a po jednom z MFK Žarnovica a ŠKF Kremnica.

 

Podobne ako v uplynulých rokoch sa na samotnom turnaji ukázala dominancia ObFZ Banská Bystrica v tejto vekovej kategórii. Tá je, vzhľadom na prítomnosť hráčov z Dukly Banská Bystrica a Jupie FŠMH Banská Bystrica, viac ako pochopiteľná. Nás však môže tešiť, že ObFZ Žiar nad Hronom tento rok, podobne ako v uplynulých ročníkoch, obsadil druhé miesto. Ešte dôležitejší ako samotný výsledok na ihrisku však bol výber hráčov do výberu SsFZ ročník 2005, pod patronátom trénera mládeže SFZ Petra Štefaňáka. Vybratí chlapci budú na ďalších zrazoch pokračovať v spoločnej príprave, navyše absolvujú tréningový kemp. Z nášho družstva bolo do tohto výberu vybraných, podobne ako vlani, sedem hráčov.

 

Výsledky medzioblastného turnaja:

 

ObFZ Zvolen - ObFZ Banská Bystrica 0:7 (0:5)

Góly: Kmeť 3, Kaliský 2, Nguyen 2

 

ObFZ Banská Bystrica - ObFZ Žiar nad Hronom 4:2 (1:0)

Góly: Šalko, Nosáľ, Nguyen, Kaliský - Bartošík, Pilnik

 

ObFZ Zvolen - ObFZ Žiar nad Hronom 1:2 (1:2)

Góly: Vachalík - Parilla 2

 

1. ObFZ Banská Bystrica 2 2 0 0 11:2 6
2. ObFZ Žiar nad Hronom 2 1 0 1 4:5 3
3. ObFZ Zvolen 2 0 0 2 1:9 0

 

ObFZ Žiar nad Hronom na turnaji reprezentovali:

Tomáš Bartošík, Tomáš Boháč, Matej Dovčík, Tomáš Dovec, Ján Jakab, Vladimír Pilnik, Samuel Solga, Martin Varecha, Marek Vendlek (všetci FK Pohronie), Filip Kniebügl, Dávid Kováčik, Martin Parilla (všetci FK Sitno Banská Štiavnica), Kamil Chovan, Ondrej Šulek (obaja TJ Štart Prenčov), Dominik Šuška, Gabriel Tóth (obaja OŠK Hodruša-Hámre), Patrícia Urblíková (MFK Žarnovica), František Matuška (ŠKF Kremnica). Tréner Radoslav Vanko, asistent trénera Milan Nemec, technický vedúci Martin Fungáč

 

Počty hráčov jednotlivých FK, navrhnutých do výberu SsFZ U12, ročník narodenia 2005:

FK Dukla Banská Bystrica: 5 + 1 náhradník

Jupie FŠMH Podlavice Badín: 5 + 1 náhradníci

ŽP Šport Podbrezová: 3

FK Pohronie: 2 + 2 náhradníci (Ján Jakab, Matej Dovčík + Tomáš Dovec, Tomáš Bartošík)

MFK Lokomotíva Zvolen: 2 + 1 náhradník

FK Sitno Banská Štiavnica: 1 + 1 náhradník (Martin Parilla + Dávid Kováčik)

TJ Štart Prenčov: 1 náhradník (Ondrej Šulek)

 

Hodnotili a vyberali: Peter Štefaňák, Ernest Peterke, Ján Štrba, Milan Nemec, Jozef  Danko, Radoslav Ištván

 

ObFZ Žiar nad Hronom ďakuje hráčom a trénerom za reprezentáciu a klubom za spoluprácu pri tvorení výberu a dopravovaní hráčov na zrazy.

Súvisiaci obsah