Boston kuje odplatu, Dallas vyzve ďalších šampiónov. Kto postúpi z 2. kola play-off NHL?

Hokejisti Bostonu oslavujú postupový gól.

Boston kuje odplatu, Dallas vyzve ďalších šampiónov. Kto postúpi z 2. kola play-off NHL?

Hokejisti Bostonu oslavujú postupový gól. (Autor: TASR/AP)
Hokejisti Bostonu oslavujú postupový gól.
Hokejisti Bostonu oslavujú postupový gól. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop|6. máj 2024 o 23:00

Tipujúci sa nezhodli pri kanadskom derby, všetci favorizujú Floridu.

NEW YORK. Zostali dva kanadské kluby a celkovo ich je už len osem. V prvom kole play-off NHL vyhral vždy vyššie nasadený tím - až na súboj Winnipegu a Colorada.

Dostávame sa do fázy, keď už vo vyraďovačke nie sú favoriti ani outsideri. Vyhrať Stanley Cup už môže ktorýkoľvek z klubov, ktorý pre tento cieľ obetuje najviac.

Začalo sa druhé kolo play-off v najlepšej súťaži sveta. Florida vyzve Boston v pikantnej odvete, Carolinu čakajú ďalšie cesty do New Yorku, Dallas musí po obhajcoch vyradiť aj víťazov z roku 2022 Colorado a v súboji Edmontonu a Vancouveru proti sebe nastúpia dva kanadské tímy.

Redaktori blogu Oh my Hockey sa každoročne púšťajú do predpovedí jednotlivých sérií play-off. V nasledujúcich riadkoch krátko zanalyzujú každú z nich a pokúsia sa správne odhadnúť meno postupujúceho i výsledok, ktorým prejde do ďalšieho kola.

V tabuľke môžete vidieť, ako sa im darilo predikovať súboje prvého kola.

Tabuľka správnych tipov v play-off (dokopy sa hralo 8 sérií):

Meno

Správne tipy na víťaza

Správne tipy na výsledok série

Daniel Vágner

6

3

Samuel Grega

6

2

Šimon Čop

5

3

Samuel Tirpák

3

3

Východná konferencia

Florida Panthers - Boston Bruins

Iste si ešte mnohí čerstvo pamätajú na sériu prvého kola z minulej sezóny. Boston Bruins ako suverénni víťazi základnej časti nastúpili proti Floride, poslednému postupujúcemu tímu. A šokujúco prehrali.

Panthers sa vtedy senzačne prebojovali až do finále. Na Stanley Cup však nedosiahli, preto sú tentoraz ešte motivovanejší. Ako dopadne reparát a pomstia Bruins vlaňajší hanebný výsledok?

Vo vzájomných zápasoch oboch celkov sa viac darilo hráčom Bruins. Boston bol proti Floride stopercentný, dvakrát vyhral v riadnom hracom čase a dvakrát v predĺžení. Strelil 13 gólov a 8 inkasoval.

Do tejto série však pôjdu "medvedi" unavenejší. V prvom kole zdolali Toronto až v predĺžení siedmeho zápasu, v ktorom rozhodol Pastrňák. Ich momentálne najproduktívnejším hráčom je kapitán Brad Marchand s ôsmimi bodmi a Jeremy Swayman je s 95-percentnou úspešnosťou zásahov najlepší brankár play-off.

Florida zvládla prvú prekážku pre mnohých až nečakane hladko. Proti Tampe Bay stratila len jediný zápas. "Panterov" najviac potiahli Verhaeghe a Tkachuk s deviatimi bodmi.

Šimon Čop: Florida vyhrá 4:2.

Florida Panthers mi v prvom kole ukázali, že svojou úchvatnou hrou dokážu zdolať aj Tampu Bay. Viem, že Lightning už nie sú, čo bývali, ale narobiť s nimi takýto rýchly proces je známkou kvality.

Boston má v nohách ťažkú sériu a na papieri to nie je taký silný tím aký má Florida. Záležať bude na Jeremym Swaymanovi. Ich brankár zatiaľ predvádza famózne výkony, avšak nemyslím si, že na Floridu, ktorá bude mať hernú dominanciu, bude stačiť. Bostonu dávam dva zápasy, vďaka Swaymanovej forme, Marchandovým skúsenostiam, defenzíve McAvoya a Pastrňákovým smrtiacim ofenzívnym inštinktom.

Samuel Grega: Florida vyhrá 4:1.

Florida po rýchlom procese s Tampou presvedčila, že je výborným tímom. Boston sa ale bude chcieť odplatiť za minuloročný súboj, kde ho vyradila ako víťaza základnej časti už v prvom kole. Vtedy boli veľkým favoritom „medvede“, teraz to bude naopak.

Najväčším rozdielom medzi týmito dvoma celkami je ofenzíva, ktorú majú „panteri“ výbornú. Barkov, Tkachuk, Reinhart a Verhaeghe hrajú veľmi vydarené sezóny, zatiaľ čo na druhej strane je to hlavne na pleciach Pastrňáka.

Postrachom pre Floridu môžu byť dobre chytajúci brankári Bostonu, ale v prvom kole proti ním stál Vasilevskij a poradili si aj s ním. Bruins nemôžeme len tak odpísať, ale ja si myslím, že Panthers tento súboj divokých zvierat vyhrajú.

Charlie McAvoy (vľavo) a Aleksander Barkov v zápase Florida Panthers - Boston Bruins.
Charlie McAvoy (vľavo) a Aleksander Barkov v zápase Florida Panthers - Boston Bruins. (Autor: TASR/AP)

Samuel Tirpák: Florida vyhrá 4:1.

Nemôžu byť porazení obaja, prosím? Nie? Tak nič. Moje Toronto vypadlo a úprimne zaslúžene po tragických výkonoch z rôznych strán. Boston však nevyčnieval. Iba využil chyby Toronta.

Florida rozpráskala Tampu na franforce a myslím si, že ten tím cíti, že je to ich posledná šanca na pohár pred nasledujúcimi zmenami ako strata Montoura a Sama Reinharta ako voľného hráča. Myslím si, že si zopakujú výlet do finále. Bobrovskij a Swayman proti sebe odchytajú súboj, ktorý budú chcieť sledovať všetci mladí brankári hľadajúci inšpiráciu.

Daniel Vágner: Florida vyhrá 4:1.

Bude mít opakování loňské série stejného vítěze i letos? Věřím tomu, že ano. Cats vypadají velmi nabušeně a po skalpu Tampy si se svou útočnou silou a klidným Bobrovskym v brance brousí zuby také na Bruins.

Boston sice nedovolil Torontu prolomit jejich sérii nezdarů proti Bruins, nicméně výkony Pastrňákovy party nebyly zcela přesvědčivé a nebýt Swaymana v brance, mohl si Boston už vybírat letní golfové turnaje. Pokud svou hru nepovýší na další úroveň, nemyslím, že budou proti Floridě slavit úspěch. 

New York Rangers - Carolina Hurricanes

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Boston kuje odplatu, Dallas vyzve ďalších šampiónov. Kto postúpi z 2. kola play-off NHL?