Mal skvelé čísla, pomohol zdolať Slovákov. Namiesto MS podpísal zmluvu v NHL

Brankár Jakub Málek v zápase Slovensko - Česko v príprave na MS v hokeji 2024.
Brankár Jakub Málek v zápase Slovensko - Česko v príprave na MS v hokeji 2024. (Autor: TASR)
Sportnet|6. máj 2024 o 21:35

Jakub Málek bol pred troma rokmi vybraný ako 100. hráč draftu NHL.

NEW YORK. Český hokejový brankár Jakub Málek podpísal dvojročnú dvojcestnú zmluvu s tímom zámorskej NHL New Jersey Devils.

Informoval o tom generálny manažér Tom Fitzgerald. "Diabli" získali práva na 22-ročného brankára na drafte 2021, keď si ho vybrali zo 100. miesta.

Málek odchytal posledné dve sezóny v drese Ilvesu Tampere. V tej predošlej mal úspešnosť zákrokov viac ako 91% a dvakrát dosiahol čisté konto.

Figuroval aj v príprave českého tímu na domáce majstrovstvá sveta, pričom v Bratislave sa 21 zákrokmi podieľal na víťazstve nad Slovenskom 4:1.

V kádri už nefiguruje, pretože tréner Radim Rulík dal prednosť trom brankárom z NHL Lukášovi Dostálovi, Petrovi Mrázekovi a Karelovi Vejmelkovi.

Na trojročnom nováčikovskom kontrakte sa s New Jersey dohodol aj Seamus Casey. Člen zlatej americkej reprezentácie z tohtoročných MS juniorov strávil uplynulé dve sezóny v USHL v tíme Michigan Wolverines.

Dvadsaťročného obrancu si vybrali Devils v drafte roku 2022 ako číslo 46. V uplynulej sezóne si v 40 dueloch pripísal 7 gólov a 38 asistencií.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Mal skvelé čísla, pomohol zdolať Slovákov. Namiesto MS podpísal zmluvu v NHL