Žilinu doviedol do najvyššej súťaže. Bokroš však bude viesť iný extraligový klub

Tréner Žiliny Ernest Bokroš.
Tréner Žiliny Ernest Bokroš. (Autor: Facebook Vlci Žilina)
Sportnet|6. máj 2024 o 10:29

Bokroš sa vracia do mesta, v ktorom žije dlhé roky.

TRENČÍN. Skúsený slovenský tréner Ernest Bokroš sa stane novým trénerom hokejistov HK Dukla Trenčín. Potvrdil to pre lokálny portál Žilinský večerník.

Bokroš doviedol v nedávno skončenej sezóne k titulu hráčov Vlci Žilina a zároveň ich dotiahol aj do slovenskej najvyššej súťaže.

"Zo Žiliny sa odchádzalo aj ťažko, aj ľahko. Čaká ma mesto, v ktorom sa narodili aj moje deti a žijem v ňom dlhé roky. Považujem sa za Trenčana. Vraciam sa tam po tridsiatich rokoch," povedal Bokroš pre portál.

V extralige tak narazí aj na klub, ktorý do ligy dotiahol. Zápas však nebude považovať za veľmi špecifický. "Viem ale, že zo strany hráčov Žiliny to také bude," dodal.

Ernest Bokroš je s Trenčínom úzko spätý. Práve v tomto tíme začínal svoju hráčsku kariéru v sezóne 1979/80. V klube pôsobil dlhých desať rokov. O päť rokov neskôr sa už stal asistentom trénera A-tímu Dukly.

Pre Bokroša to bude piaty extraligový tím na Slovensku. V minulosti niekoľkokrát pôsobil vo Zvolene, trénoval aj hráčov Slovana Bratislava, Detvy či Prešova. Trénerský angažmán si vyskúšal aj v českej extralige v tímoch Zlín, Vítkovice a České Budějovice.

Skúsenosti má taktiež s mládežníckymi reprezentáciami. Najskôr začínal ako tréner osemnástky, no v priebehu sezóny prebral dvadsiatku. Jeho najväčším trénerským úspechom je bronz z majstrovstiev sveta juniorov v roku 2015.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Žilinu doviedol do najvyššej súťaže. Bokroš však bude viesť iný extraligový klub