Žiaril v drese Slovenska. Veľký talent skončil v mladom veku a znechutený

Jaroslav Mihalík (v strede) v drese slovenskej reprezentácie.
Jaroslav Mihalík (v strede) v drese slovenskej reprezentácie. (Autor: TASR)
Pavol Spál, Pavol Spál|6. máj 2024 o 23:55

Jaroslav Mihálik ukončil futbalovú kariéru ešte pred tridsiatkou.

BRATISLAVA. Zažiaril na majstrovstvách Európy do 21 rokov 2017, na ktorých Slovensko skončilo na piatom mieste. Šikovný krídelník ťahal útoky po ľavej strane.

Jaroslav Mihálik hral vtedy vedľa Stanislava Lobotku a Milana Škriniara. Bol považovaný za veľký talent a predpovedali mu veľkú kariéru. „Snívam o pôsobení v zahraničnej lige, najlepšie španielskej,“ vravel v minulosti.

Mihálik sa však rozhodol ukončiť kariéru. Vo veku dvadsaťdeväť rokov.

„Narodila sa mi dcéra, chcel som byť viac s rodinou. Ale najväčší problém bol, že som stratil motiváciu,“ povedal v podcaste No A Čo?

Profesionálny futbal sa mu znechutil. Nie raz bol úprimný a dostal sa do sporu.

„Politika vo futbale mi zobrala chuť. Je to jeden z dôvodov, prečo som skončil. Veľakrát aj platili trénerom, aby hrávali ich chalani. Riadne ma to znechutilo. Keď vidíš, že si lepší a proste nehrávaš,“ pokračoval Mihálik.

VIDEO: Jaroslav Mihálik hovorí o konci svojej kariéry

V žilinskom drese debutoval už v sedemnástich.

V zápase proti Holandsku do 21 rokov dal gól, na ďalšie prihral. Zaujal.

V roku 2016 ho pražská Slavia vykúpila zo Žiliny za milión eur, čo bola v tom čase veľká suma. V českom veľkoklube spočiatku hrával, ale potom stratil miesto.

„S trénerom Jaroslavom Šilhavým sme sa nepohodli,“ priznal.

Následne zamieril do Krakova za 850-tisíc eur. Cracovia nikdy predtým nedala toľko za jedného hráča. Ani tam mu to nešlo podľa predstáv, bol preradený do béčka. Prečo?

Verejne kritizoval prezidenta Cracovie Janusza Filipiaka. V interview pre Przeglad Sportowy okrem iného vyhlásil, že najvyšší funkcionár krakovského klubu mu znechutil futbal.

Od roku 2017 postupne vystriedal Cracoviu Krakov, Žilinu, Lechiu Gdansk, Olomouc, Maccabi Petah Tikva, Pohronie, Skalicu a Karvinú, kde odohral vlani posledný zápas - v druhej českej lige.

„Mal som nastavený určitý štandard a v posledných kluboch som už nezarábal tak, aby som mohol vyžiť. Náklady som stiahol na minimum a žijem teraz iný život,“ vysvetlil Mihálik.

Za prvý tím Slovenska odohral osem zápasov, dal jeden gól. Šancu mu dal Ján Kozák i Pavel Hapal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Žiaril v drese Slovenska. Veľký talent skončil v mladom veku a znechutený