Prišla nová energia a vezieme sa s ňou, rozplýval sa strelec jediného finálového gólu

Hráč MFK Ružomberok Adam Tučný s trofejou pre víťaza Slovnaft Cupu.
Hráč MFK Ružomberok Adam Tučný s trofejou pre víťaza Slovnaft Cupu. (Autor: TASR)
Titanilla Bőd|1. máj 2024 o 21:30

Kapitán Trnavy Martin Mikovič sa zastal brankára.

KOŠICE. Futbalisti MFK Ružomberok po druhýkrát v histórii získali domáci pohár.

Vo finále Slovnaft Cupu v Košickej futbalovej aréne zdolali Spartak Trnava 1:0 gólom Adama Tučného.

Videl, že brankár vybieha

„Je to neopísateľné,“ rozplýval sa strelec. „Pre ofenzívneho hráča je skvelý pocit, keď sa rozhodne práve jeho gólom,“ doplnil Tučný.

Skóroval tesne pred koncom prvého polčasu, keď brankár Spartaka Dominik Takáč nezachytil malú domov Martina Šuleka a Tučný loptu poslal prakticky do prázdnej bránky.

„Videl som, že brankár vybieha a Šulek dáva spätnú prihrávku. Čakal som, že tam bude nejaké nedorozumenie a išiel som tam,“ opísal svoj gólový moment 21-ročný futbalista.

VIDEO: Víťazný gól Ružomberka

Spartak nedokázal zdolať Ružomberok už v desiatom súťažnom zápase po sebe.

„Neviem, čím to je, ale som veľmi rád,“ poznamenal Tučný.

Liptákom sa pod vedením trénera Ondřeja Smetanu darí. „Odkedy došiel, výsledky sa zmenili, aj hra sa zmenila. Sme dobrí v defenzíve. Doniesol to, čo nám chýbalo. Prišla nová energia, my sme ju zachytili a vezieme sa s ňou,“ vravel autor jediného finálového gólu.

V tejto sezóne dal v pohári ešte jeden gól, v úvodnom kole proti ŠK Dynamo Diviaky, keď Ružomberok vyhral 4:0.

Na ceste k trofeji vyzdvihol vyradenie Dunajskej Stredy. „Je to veľmi silné mužstvo, no zvládli sme to. A teraz sme tu a vyhrali sme pohár,“ radoval sa Tučný.

Hrali ako kolektív

Brankár Ružomberka Tomáš Frühwald sa nenudil. Musel zasahovať už v prvej minúte a počas celého zápasu musel byť v strehu.

„Všetci sme si zápas užili, hrali sme na hraniciach svojich síl. Nikto by to nečakal, ale tvrdou robotou a trpezlivosťou nám to bolo dopriate a tešíme sa z úspechu,“ uviedol 21-ročný brankár.

„Tlak ku koncu už bol väčší, ale musím pochváliť všetkých chalanov. Hrali sme ako kolektív,“ zdôraznil Frühwald.

Na jeseň ešte nastupoval aj v tretej lige za farmu, no postupne sa stal ružomberskou jednotkou. V pohári sa do bránky dostával aj jeho kolega Dominik Ťapaj, ktorý tiež podával výborné výkony aj v drese Rimavskej Soboty.

„Naozaj nikto tento úspech nečakal. Situácia na začiatku sezóny nebola dobrá, ale prišiel tréner Smetana a do tímu priniesol nový impulz,“ poznamenal mladý gólman.

Chyby sa stávajú

Trnava bola blízko historického úspechu, ale nedokázala vyhrať pohár aj tretí raz po sebe.

Sklamanie trnavských hráčov bolo obrovské, obzvlášť preto, lebo dostali smolný gól a mali mnoho šancí, no neskórovali.

„Dali sme si vlastný gól. Ale mali sme to vo vlastných nohách. Takto zatlačiť Ružomberok a nedať ani jeden gól?! Sme smutní, že sme nepotešili našich skvelých fanúšikov,“ poznamenal kapitán Spartaka Martin Mikovič.

Trnava hrala v prvom polčase smerom k vlastnému kotlu a doslova vyletela na Ružomberok. Už v piatej minúte mohla vyhrávať o tri góly, ale efektivita ju v tomto stretnutí zradila.

Kapitán Mikovič nezatracoval brankára Takáča. „Chyby sa stávajú, aj vo väčších zápasoch, väčším hráčom. Taky nás veľakrát podržal, treba ho povzbudiť,“ zdôraznil 33-ročný futbalista.

Spoluhráč ho nepočul

V odvete semifinále s Podbrezovou bol Dominik Takáč hrdinom. Vo finále však bol smoliarom.

„Išiel som si po tú loptu, chcel som si chytiť loptu a už by bol koniec polčasu. Šulo ma však nevidel, nepočul a prihrával mi, lebo si myslel, že stojím v bráne,“ opísal inkriminovaný moment gólman Spartaka.

Zaváhanie pred jediným gólom však nepovažoval za fatálne. „Bol to nešťastný moment, ale nepovedal by som, že kľúčový. Mali sme strašne veľa šancí, ktoré sme nepremenili. Ešte som nehral taký zápas, že sme takto tlačili a nepadla tam jediná strela,“ zhodnotil stretnutie 25-ročný brankár.

„Neviem, čo sme mali spraviť viac,“ povzdychol si.

Aj on vyzdvihol skvelých fanúšikov Spartaka. „Merali dlhú cestu a povzbudzovali nás. Musíme im poďakovať a teraz zabrať v lige,“ uzavrel Dominik Takáč.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Prišla nová energia a vezieme sa s ňou, rozplýval sa strelec jediného finálového gólu