Triumf režíroval nestarnúci Kurák. Látky oslavujú titul v Prezidentskom pohári

Radosť futbalistov TJ Družstevník Látky.
Radosť futbalistov TJ Družstevník Látky. (Autor: Márian Bazala)
TASR|8. máj 2024 o 17:16

Mário Kurák strelil dva góly.

Finále Prezidentského pohára

TJ Družstevník Látky – OŠK Pribiš 3:2 (2:2)

Góly: 14. a 67. Kurák, 16. Ján Kubiš – 12. Vraňák, 30. Šeliga (z 11 m)

Rozhodovali: Benedik – Kmec, Bobko

ŽK: Vreštiak. M. Kubiš – Suroviak, Gálik, Vraňák, Duraj, Kubačka

Diváci: 500

Látky: Pavol – Škopík, Gondáš, Segeč – M. Kubiš, Krkoš (70. Babic), Vreštiak (73. Halaj), Malček – Kurák, Kudlík (90. Olšiak), Ján Kubiš

Pribiš: Suroviak – Duraj, Gálik, Kubačka, Baričák (57. Brienik) – Šeliga (57. Beňuš), Janota, Sučák – Staš (77. Sučák), Válek (57. Žákovič), Vraňák

POPRAD. Futbalisti TJ Družstevník Látky triumfovali v treťom ročníku súťaže amatérskych tímov pod názvom Prezidentský pohár.

V stredajšom finále v Poprade zdolali OŠK Pribiš 3:2. Do tohto ročníka sa prihlásilo 29 klubov z možných 38. Víťaz získal odmenu 5000 eur a zdolaný finalista polovičnú sumu.

Slovenský futbalový zväz (SFZ) vytvoril tento projekt pred sezónou 2019/2020, ale pre koronavírus sa súťaž v tomtom ročníku ukončila pred začiatkom štvrťfinále.

Vlani sa konalo prvýkrát finále a zvíťazila MFK Bytča. Prezidentský pohár je súťaž pre víťazov najvyšších amatérských súťaží, ktoré riadia oblastné futbalové zväzy.

Opäť sa hralo vyraďovacím spôsobom na jeden zápas. V 1. kole až po semifinále mal výhodu domáceho prostredia tím, ktorý v skončenej sezóne nazbieral vyšší počet bodov, prípadne ak sa porovnávajú mužstvá zo súťaží s rozdielnym počtom účastníkov, tak výhodu domáceho prostredia má klub s vyšším koeficientom.

Finále začal lepšie Pribiš a od 12. minúty viedol po presnom zakončení kapitána Tadeáša Vraňáka.

Starosta obce Látky Mário Kubiš s trofejou v Prezidentskom pohári.
Starosta obce Látky Mário Kubiš s trofejou v Prezidentskom pohári. (Autor: Marek Bajči)

Látky však krátko na to odpovedali dvakrát po góloch Mária Kuráka a Jána Kubiša. Ešte v prvom polčase vyrovnal Kristián Šeliga, ktorý premenil penaltu.

Po hodine hry Kurák svojím druhým gólom v stretnutí poslal opäť do náskoku Látky, ktoré vedenie udržali do konca zápasu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Triumf režíroval nestarnúci Kurák. Látky oslavujú titul v Prezidentskom pohári