Dajte mi Kuráka a vyhrám Ligu majstrov. Súpera si pozrel osobne a odhalil slabinu

Víťaz Prezidentského pohára TJ Družstevník Látky.
Víťaz Prezidentského pohára TJ Družstevník Látky. (Autor: Titanilla Bőd)
Titanilla Bőd|8. máj 2024 o 21:18

Prezidentský pohár vyhrala TJ Družstevník Látky.

POPRAD. Bubny, rapkáče, heligónka a neúnavné hlasivky. Národné tréningové centrum v Poprade zažilo pravú futbalovú atmosféru.

Postarali sa o to fanúšikovia dvoch dedín, ktoré dokopy majú tisíc obyvateľov. Na finále Prezidentského pohára medzi TJ Družstevník Látky a OŠK Pribiš prišlo 1084 divákov, návšteva tak bola väčšia ako počet obyvateľov oboch obcí spolu.

Vo výbornom zápase zvíťazili Látky 3:2, najlepší strelec sútaže Mário Kurák prispel k triumfu dvoma gólmi.

V Prezidentskom pohári môžu štartovať víťazi oblastných súťaží. Do druhého ročníka sa zapojilo 29 tímov, možnosť malo 37.

Víťaz okrem trofeje a pamätných medailí získal finančnú odmenu päťtisíc eur. Zdolaný tím dostal 2 500 eur.

Vlani, v premiérovom ročníku triumfovali futbalisti Bytče, ktorých k víťazstvu nad Dulovou Vsou doviedol ako kapitán bývalý slovenský reprezentant Viktor Pečovský.

Tri góly za päť minút

Tohtoročné finále začal lepšie tím z Oravy. V 10. minúte sa presadil kapitán Pribiša Tadeáš Vaňák.

Už o tri minúty však vyrovnal hlavou Kurák a o ďalšie dve minúty už vyhrávali Látky, keď po rýchlom úniku strelil gól Ján Kubiš.

Po približne polhodine hry fauloval brankár Látok protihráča v pokutovom území a z penalty vyrovnal Kristián Šeliga na 2:2.

"Prvý polčas sa musel divákom páčiť. Boli šance, góly, žlté karty aj penalta. Druhý polčas sme mali možno trošku slabší, ale súper si nevypracoval nejakú vyloženú šancu, dal gól po našej chybe. Myslím si, že nevyhral lepší, ale šťastnejší tím," povedal pre Sportnet Ján Beňuš, hrajúci tréner Pribiša.

Rozhodujúci moment stretnutia prišiel v 67. minúte, keď Kurák využil zaváhanie v obrane súpera, oklamal aj brankára a poslal loptu do brány.

"Bol som osobne na poslednom ligovom zápase Pribiša s Nižnou, predsa len to človek vidí inak ako na tých videách," vravel Kurák.

Vedel, že chyba príde

Výjazdom na Oravu prekvapil aj vlastných spoluhráčov. "Tréningy nestíham, cez týždeň nie som s chlapcami a môže to tak vyzerať, ako keby som na to kašľal. No nie je to tak. Aj preto som išiel v nedeľu na ten zápas do Pribiša.

Všimol som si, že v každom zápase spravia jednu-dve chyby v obrane. Vedel som, že príde aj teraz, aj ju spravili," prezradil 40-ročný futbalista.

Hrával najvyššiu súťaž za Skalicu, dlhé roky strávil v druhej lige, pôsobil v Česku i Maďarsku. Profesionálnu kariéru ukončil práve v Poprade a nie s najlepšími pocitmi. Teraz si na tom istom štadióne vychutnával víťazstvo a šampanské.

"Klamal by som, ak by som tvrdil, že som nemal trému. Mal som také myšlienky, čo ak sa zraním pri rozcvičke? Tréma však k športu patrí, je to aj taká sústredenosť," vysvetľoval Kurák, ktorý sa s deviatimi presnými zásahmi stal najlepším strelcom súťaže.

Diváci ho milujú

Prezident klubu Ján Segeč bol spolužiak Kurákovej mamy a skvelého útočníka lanáril do svojho tímu už dlho.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Dajte mi Kuráka a vyhrám Ligu majstrov. Súpera si pozrel osobne a odhalil slabinu