Ďalšia rana pre Čechov. Ich hviezdu z NHL nepustia na domáce MS

Tomáš Hertl.
Tomáš Hertl. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey, TASR|7. máj 2024 o 16:15

Významnú časť sezóny mu skrátilo zranenie.

LAS VEGAS, PRAHA. Usporiadatelia tohtoročných majstrovstiev sveta v hokeji sa musia vysporiadať s ďalšou stratou. Českú reprezentáciu neposilní Tomáš Hertl.

Hviezdneho útočníka nepustí klub. Pred prvým tréningom reprezentácie v Prahe to oznámil generálny manažér Petr Nedvěd.

"Bohužiaľ, k tímu sa nepripojí. Mal záujem prísť, dohodli sme sa, ale klub ho neuvoľnil. Do istej miery zohral úlohu jeho zdravotný stav. V play off síce hral, dostal veľa času, okolo 20 minút, ale jeho koleno nie je stopercentné.

Tomáš je pre Vegas investícia aj na ďalších šesť rokov. Tak trochu som to čakal a vedel som, že klub sa k tomu postaví negatívne. Je to pre nás obrovská strata, na Tomáša sme sa tešili.

Ale, bohužiaľ, musíme to rešpektovať," uviedol Nedvěd.

Útočník síce odohral za nový tím Vegas Golden Knights 13 zápasov, no podstatnú časť sezóny vynechal pre zranenie.

Tridsaťročný rodák z Prahy odohral v ročníku 2023/24 dovedna 61 duelov so ziskom 18 gólov a 21 asistencií. Začal ho v San Jose, počas prestupovej uzávierky ho vymenili.

Atmosféru domáceho šampionátu už zažil v roku 2015. Doposiaľ sa zúčastnil na štyroch majstrovstvách sveta, je držiteľom striebornej medaily.

Tréner Radim Rulík však môže definitívne počítať s Davidom Kämpfom, center Toronta prešiel výstupnou lekárskou prehliadkou v klube a v stredu priletí do Prahy.

Dvadsaťdeväročnému útočníkovi sa skončila klubová sezóna v noci na nedeľu, keď s Maple Leafs vypadli v 1. kole play off s Bostonom (3:4 na zápasy).

V dlhodobej časti nastúpil v 78 dueloch so ziskom 19 bodov (8+11), v play off pridal sedem stretnutí a strelil jeden gól.

O jeho nominácii informoval realizačný tím už po turnaji Českých hokejových hier v Brne, v utorok sa jeho príchod potvrdil.

"Pripojí sa k nám na štvrtkovom tréningu. Absolvoval lekársku prehliadku, výstupné pohovory a je na ceste. S najväčšou pravdepodobnosťou by mal byť v Prahe v stredu popoludní," konštatoval Nedvěd.

Po potvrdení Kämpfovho príchodu vyškrtne trénerský štáb z kádra jedného z útočníkov.

V súčasnosti je v ňom pätnásť hráčov, maximálny počet môže byť štrnásť. "Meno už poznáme, ale zatiaľ si ho necháme pre seba," dodal Nedvěd.

Na českej súpiske je okrem Kämpfa ďalších sedem hráčov z NHL, traja brankári Lukáš Dostál (Anaheim), Petr Mrázek (Chicago), Karel Vejmelka (Arizona), dvaja obrancovia Radko Gudas (Anaheim) a Jan Rutta (San Jose) a dvojica útočníkov Dominik Kubalík (Ottawa) a Ondřej Palát (New Jersey).

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»MS v hokeji 2024»Ďalšia rana pre Čechov. Ich hviezdu z NHL nepustia na domáce MS