Po zisku titulu skončí v nemocnici. Prvýkrát v živote sa cítim tak zle, vraví Rubľov

Andrej Rubľov vo finále turnaja ATP Madrid 2024
Andrej Rubľov vo finále turnaja ATP Madrid 2024 (Autor: REUTERS)
REUTERS|6. máj 2024 o 08:48

Ruský tenista mal počas celého turnaja v Madride zdravotné problémy.

MADRID. Andrej Rubľov v nedeľu získal titul na turnaji Madrid Open, keď vo finále porazil Felixa Augera-Aliassima po dramatickej bitke 4:6, 7:5, 7:5. Na kurte však bojoval aj s podozrením na vírus a anestézou nohy

Dvadsaťšesťročný Rus, ktorý počas celého turnaja zápasil so zdravotnými problémami, sa po chorobe a úvodnom zaváhaní v sete zotavil a za necelé tri hodiny získal svoj druhý titul z turnaja Masters 1000.

VIDEO: Zostrih finále Rubľov - Auger-Aliassime

"Stále som chorý a zajtra sa asi vrátim do nemocnice na kompletné vyšetrenie, aby som presne vedel, čo sa deje," povedal Rubľov na tlačovej konferencii.

"Som chorý už osem alebo deväť dní, nie je to normálne, necítim sa lepšie, čo je zvláštne, pretože zvyčajne bývam chorý maximálne dva alebo tri dni a možno mám horúčku, ale nič zvláštne. Je to prvýkrát v mojom živote, čo sa cítim tak zle."

Siedmy nasadený hráč dodal, že na to, aby mohol hrať finále, potreboval anestetiká.

"Dali mi anestetikum do prsta na nohe, pretože sa mi nejako zapálil. Začal sa zväčšovať, tlak pôsobí na kosť a nemôžem si ani obuť topánku.

Pocit bol podobný, ako keď si ho zlomíte, tak mi dali anestetikum, aby som to necítil a mohol som aspoň hrať bez rozmýšľania."

Rubľov, ktorý prišiel na madridský turnaj v slabej forme, keď prehral predchádzajúce štyri zápasy na tour, vyradil druhého nasadeného a domáceho favorita Carlosa Alcaraza a v boji o finále zdolal aj Američana Taylora Fritza.

"Myslím si, že je normálne mať vzostupy a pády, ale teraz sa sústredím na to, aby som naďalej pracoval a snažil sa zlepšovať. Myslím si, že od prvého zápasu som predvádzal skvelý tenis a napokon sa mi podarilo získať titul.

Teraz si myslím, že najdôležitejšie je pokúsiť sa zotaviť a byť pripravený na Rím," dodal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Po zisku titulu skončí v nemocnici. Prvýkrát v živote sa cítim tak zle, vraví Rubľov