Prípravný zápas: Slovenskí hokejisti prehrali v generálke pred MS s výberom USA

Slovensko - USA: ONLINE prenos z prípravného zápasu pred MS v hokeji 2024.
Fotogaléria (27)
Slovensko - USA: ONLINE prenos z prípravného zápasu pred MS v hokeji 2024. (Autor: Sportnet)
Sportnet|7. máj 2024 o 15:00

Sledovali ste s nami ONLINE prenos z prípravného zápasu pred MS v hokeji 2024: Slovensko vs. USA.

BRATISLAVA. Slovensko a USA dnes hrali posledný prípravný zápas pred MS v hokeji 2024 v Česku. Duel sa uskutočnil v Bratislave.

Slovensko v príprave odohralo osem zápasov, z ktorých štyrikrát vyhralo a štyrikrát prehralo.

V generálke nakoniec podľahlo výberu USA 2:6. Góly Slovenska strelili Juraj Slafkovský a Peter Cehlárik.

Šampionát štartuje už 10. mája.

Joj Šport
Kde sledovať zápas v TV?
Nasledujúce 3 týždne nie je plánovaný žiaden priamy prenos.
Fotogaléria zo zápasu Slovensko - USA v príprave na MS v hokeji 2024

Hokej ste sledovali s nami naživo ako online prenos.

ONLINE PRENOS: Slovensko - USA, prípravný zápas pred MS v hokeji 2024 LIVE (Bratislava, utorok, výsledok, NAŽIVO)

Reprezentácia  2023/2024
07.05.2024 o 18:00
Slovensko
2:6
(1:2, 1:1, 0:3, 0:0, 0:0)
60' minúta
Ukončený
USA
Prehľad
Góly a asistencie: 19. Slafkovský (Fehérváry, Hrivík), 25. Cehlárik (Nemec, Fehérváry) – 7. Farabee (Leonard, Smith), 10. Boldy (Werenski, Gaudreau), 27. Eyssimont (Kessel, L. Hughes), 50. B. Tkachuk (L. Hughes, Zegras), 54. Smith (Boldy, Gaudreau), 60. Hayes. Rozhodca: Stano, Žák – D. Konc ml., Gegáň..
Prenos
Neslávne to skončilo aj v nájazdoch. Všetci slovenskí hráči sa nepresadili. USA z piatich premenila tri. MS začínajú v piatok 10. mája. Slováci odštartujú skupinu o 16:20 proti Nemecku. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia.
Koniec zápasu.
Hayes nepremieňa.
Nemec nepremieňa.
Gaudreau premieňa.
Daňo nepremieňa.
Caufield nepremieňa.
Lantoši nepremieňa.
Boldy premieňa.
Hudáček nepremieňa.
Zegras premieňa.
Slafkovský nepremieňa.
Samostatné nájazdy začínajú.
Nájazdy sa začnú o 20:32.
USA s prehľadom odohrala tretiu tretinu, v ktorej naši hráči pôsobili veľmi odovzdane. Svoj deň vôbec nemal ani brankár Hlavaj. Na prehru 2:6 nemôže nikto nič povedať. Po úprave ľadovej plochy ešte pôjdeme do série doplnkových nájazdov, ako to býva v príprave zvykom.
Koniec zápasu.
59:27
goalUSA dalo gól! Tak predsa prichádza puk do našej opustenej svätyne. Z vlastnej modrej čiare buchol do toho bekhendom KEVIN HAYES. Bez asistencie.
58:00
Prebiehajú posledné dve minúty stretnutia.
57:05
importantSlovensko hrá power-play! Prvým strelcom do prázdnej bránky mohol byť Johnny Gaudreau, ale mieril vedľa!
56:09
Tomáš Tatar sa objavil pred americkým brankárom Augustinem. Puk mu preskočil hokejku, vypredaný štadión len zabučal.
55:01
importantGól neplatí! Pred jeho dosiahnutím nebola bránka vo svojom ukotvení! Rozhodcovia to potvrdili preskúmaním záznamu!
importantReklamná prestávka.
53:50
goalUSA dalo gól! Čerešňák zaostával v bránení zadných radov. WILLIAM SMITH mal pred ním náskok. Zakončil, Hlavaj zabrzdil puk medzi betónmi, ktorý neudržal a pykal z následnej dorážky. Asistencie: Matt Boldy a Johnny Gaudreau.
importantReklamná prestávka.
52:47
Silový deficit a veľký prehľad v hre Američanov. To sú dva hlavné prvky, ktoré nám robia značné problémy.
52:01
Na slovenských hráčoch sa zračí únava. Niektoré úseky sú ľahko čitateľné, že je tam určitý nedostatok síl. Ťažko ale povedať, prečo.
50:00
Záverečných desať minút tretej tretiny. Slovensko – USA 2:4, ale stále sa s tým dá niečo urobiť.
49:29
goalUSA dalo gól! BRADY TKACHUK sa nemýlil po presnej nahrávke Hughesa. Hlavajovi trochu aj premiešal iontový nápoj. Pekný zásah. Asistencie: Luke Hughes a Trevor Zegras.
48:33
USA hrá s piatimi hráčmi.
48:17
Regendov prienik sa skončil pred ľavým rohom ľadovej plochy. Vtedy dôrazne, ale v rámci pravidiel proti nemu zahral robustný Jones.
47:38
Nemec najprv založil spoluprácu s Tatarom, no možno to bolo zbytočné. Vzápätí mal Nemec strelu, ale len do amerického bloku.
46:33
Vylúčenie v tíme USA:
Leonard – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou.
importantReklamná prestávka.
45:46
Juraj Slafkovský sa snažil niečo spraviť v útočnom pásme a následne nechýbal ani v strednej tretine, kde sa diali veci. Už však potreboval striedať.
44:53
importantMarko Daňo neúspešný vo svojom samostatnom nájazde! Veľká škoda, že to nepremenil!
43:51
USA v rýchlej kontre s nepríjemným streleckým pokusom zápästím. Výborná práca lapačkou od Samuela Hlavaja. Pálil Eyssimont.
42:42
Slováci ale vysielajú parádny signál, že sa ešte nevzdávajú. Potrebujú však aj kus šťastia pri riešení niektorých momentov.
41:49
importantAugustine nastúpil do veľmi náročnej časti zápasu! Obrovský tlak našich hráčov nepriniesol želané ovocie! Najbližšie k vyrovnaniu mal Hrivík! Z uhla namiesto odkrytej bránky zasiahol bočnú sieť!
40:10
Slovensko hrá s piatimi hráčmi.
40:01
changeStriedanie v tíme USA:
z ihriska odchádza Lyon, prichádza Augustine.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Tretia tretina sa začne o 19:51.
Šimon Nemec mal po klaksóne potýčku s Joelom Farabeem a uvidíme, či sa to premietne do trestov začiatkom tretej tretiny. Druhú tretinu sme mali vydarenú, keď Cehlárik vyrovnal, ale USA prakticky okamžite išla znovu do vedenia, ktoré si zatiaľ drží.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:57
Slušný výpad Šimona Nemca, ktorý nepríjemne vypálil z uhla na brankára Lyona. V druhej tretine sa už nič dôležité neudeje.
39:00
Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
38:10
Vylúčenie v tíme Slovensko:
M. Sukeľ – 2 min., podrazenie.
37:46
Andrej Kudrna skvelo vystúpil proti súperovi a aspoň niekoľko sekúnd sa zdržal na druhej strane ľadovej plochy.
37:27
Celý čas od Hlavajovho zákroku patrí ofenzívna zóna amerických hráčom.
36:57
Eyssimont sa dostal do výhodnej pozície na zakončenie. Samuel Hlavaj si s týmto pokusom poradil, no zrejme chcel udržať puk pri sebe, čo sa mu nepodarilo.
35:59
Marek Hrivík bol zastavený pred modrou čiarou. Očakávala sa naša presilovka, no nestalo sa to. Grman však išiel využiť šancu, keď mal otvorené medzikružie. Úspech ale slávil Alex Lyon.
importantReklamná prestávka.
34:45
Škoda, že nevyšla snaha Nemca, Cehlárika a Viliama Čacha, ktorého Američania zablokovali v poslednej chvíli. Lyon tak pohodlne prikryl puk.
33:56
Vylúčenie v tíme Slovensko:
Golian – 2 min., hrubosť.

Vylúčenie v tíme USA:
B. Tkachuk – 2 min., hrubosť.
33:56
importantSlováci si z plných síl bránia brankára Hlavaja! Brady Tkachuk nepríjemne pôsobil v bránkovisku! Na jeho odpor sa postavil Golian! Uvidíme tresty!
32:58
Veľký tlak Slovenska na bránku Lyona. Aktivitou sa vyznačil Libor Hudáček aj Juraj Slafkovský. Mimoriadne silnú pasáž ukončil presným pokusom Grman. Hosťom prichádza vhod prerušenie hry.
32:35
USA hrá s piatimi hráčmi.
32:21
Slafkovského delovka bez prípravy bola veľmi kvalitná, no privysoká. Po ňom ešte pokúšal šťastie obranca Nemec. Bezvýsledne.
31:17
Peter Čerešňák nabil na zakončenie z prvej Petrovi Cehlárikovi. Strela mala dobrú razanciu, ale Lyon s výborným výhľadom na nášho útočníka, a tak má puk vo svojej moci.
30:35
Vylúčenie v tíme USA:
Kunin – 2 min., podrazenie.
importantReklamná prestávka.
30:00
Po polovici stretnutia sú opäť na koni hráči USA. Vyhrávajú v Bratislave 3:2.
29:32
Činiť sa chceli hráči zo štvrtej päťky. Kompletný útok Kudrna, Matúš Sukel a Marko Daňo robil všetko pre vyrovnanie, no realizácia šance z jeho strany mohla byť podstatne lepšia.
27:50
Hudáček výborne videl Tatara. Ten sa tlačil medzi dvoch súperových hráčov, no jednoznačne nemal rýchlosť. Ešte aj dostal jednu sekeru, ale našťastie neutrpel zranenie.
importantReklamná prestávka.
27:17
importantChyba našich obrancov! Týkalo sa to Čerešňáka! Samuel Hlavaj ale zvládol svoju prácu na výbornú! Lapačkou si vychutnal únik Pinta!
26:29
goalUSA dalo gól! Je to tu. USA znova odskakuje. Samuel Hlavaj sa snažil istiť tyčky, ale nechal sa nachytať. Pozeral vpravo a zľava udrel šikovne MICHAEL EYSSIMONT. Asistencia: Matthew Kessel a Luke Hughes.
25:44
Leonard si užil svoju chvíľku v útočnej tretine. Strelecký pokus bol tvrdý, no nepresný. Jeho úmyslom bolo presadiť k pravej žŕdke.
25:05
Hlavajova bránka je späť na svojom mieste. Čacho sa postaví na buly proti Smithovi.
25:05
Strata 2:0 okamžite naštartovala Američanov zapnúť na vyšší mód a črtali sa problémy v našom pásme. Okrem toho Hlavaj nervózne avizoval hlavnému arbitrovi Žákovi, že má svätyňu mimo svojho postavenia.
24:10
goalSlovensko dalo gól! Paráda. Nemec utekal po druhú hokejku a podpísal sa pod toto vyrovnanie. Krásnou krížnou nahrávkou našiel na zadnej tyčke PETRA CEHLÁRIKA, ktorý si ešte spracoval puk korčuľou a zakončil. Asistencie: Šimon Nemec a Martin Fehérváry.
23:41
Nemcova hokejka bola už poriadne naštrbená. Pri jednej z prihrávok sa mu rozpadla v rukách a vyzeralo to zle, nakoľko USA bola kompletne v pásme.
22:43
Koch následne upokojil dianie okolo Samuela Hlavaja. Matúš Sukeľ rozbiehal útočnú akciu, na modrej čiare našiel Kudrnu, no toho zrazil odraz puku.
22:02
Puk sa šmýkal do hĺbky slovenskej obrannej tretiny. Čiaroví rozhodcovia s jasným gestom, že treba hrať. Pri puku Koch.
20:37
Po dvojnásobnom neúspechu Šimona Nemca sa presťahovali do pásma americkí hokejisti. Našťastie v kruhu puk hľadal márne nebezpečný Gaudreau.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Druhá tretina sa začne o 18:57.
Slováci vstúpili do zápasu výborne, no zo svojich šancí neskórovali. Prišiel zákonitý trest hostí, a to hneď dvakrát. Avšak Juraj Slafkovský vrátil náš tím do hry po krásnej gólovej akcii.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:45
Lyon je ešte v kurze pár sekúnd pred skončením prvej tretiny. Znovu zakončoval z modrej Patrik Koch, ale vyrovnanie sa nekonalo.
19:08
Hudáček nemal šancu v súboji s Hughesom, ale podarilo sa získať puk. Patrik Koch poslal kvalitný švih, Lyon nič nevidel, no nekapituloval po druhýkrát.
19:00
Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
18:10
goalSlovensko dalo gól! Krásna práca JURAJA SLAFKOVSKÉHO. Ukázal svoju nesmiernu silu na puku, parádnu kľučku a nekompromisne prestrelil Alexa Lyona. Skvelý signál pred odchodom do kabín – 1:2. Asistencie: Martin Fehérváry a Marek Hrivík.
importantReklamná prestávka.
16:21
Caufield zaváhal na modrej čiare. Dobre to čítal Cingel, lenže chýbali mu sily, pretože nedokázal nabrať rýchlosť a uniknúť dopredu.
15:13
Hostia sa sami vyhnali z útočnej tretiny. Pinto zapojil Gaudreaua. Jeho nahrávku medzi kruhy nikto nezachytil.
14:00
František Gajdoš urobil dobrú robotu, keď zbavil puku Farabeeho, ale následne veľa prospešného pre náš tím nespravil.
13:12
Lukáš Cingel možno mal gól na hokejke, ale nepodarilo sa mu kvalitnejšie vystreliť z priestoru medzi kruhmi. Každopádne, bola to gólová pozícia.
12:46
Prerušená hra. Zakázané uvoľnenie. Bude sa vhadzovať pred gólmanom Lyonom. Na ľad sa dostáva druhý útok vedený Cingelom.
12:09
Američania išli do tlaku. Celé to z modrej čiary režíroval Jones. Werenski následne strieľanou prihrávkou hľadal niekoho pred Hlavajom. Jeden z hostí skončil za jeho chrbtom.
importantReklamná prestávka.
10:00
Herne výborná prvá tretina zo strany Slovákov, no výsledkovo neúspešná. V Bratislave prehrávame na začiatku druhej polovici úvodného dejstva 0:2.
09:43
goalUSA dalo gól! Návrat Slafkovského z trestnej lavice. Výborná bomba bez prípravy z pravého kruhu sadla na hokejku MATTA BOLDYHO. Asistencie: Zach Werenski a Johnny Gaudreau.
09:35
Príležitosť si vypracoval skvelý útočník Tkachuk. Skúšal to bekhendom chrbtom k našej bránke. Hlavaj pri presune ju posunul.
09:03
Vylúčenie v tíme Slovensko:
Slafkovský – 2 min., podrazenie.
08:26
Sľubná spolupráca hráčov prvého útoku. Juraj Slafkovský obišiel bránku a nasledovalo servírovanie pre Cehlárika. Chýbal kúsok, aby sa presadil cez amerického obrancu.
importantReklamná prestávka.
06:21
goalUSA dalo gól! V útočnom pásme nezachytil Tatar prihrávku Hudáčka spoza bránky. USA preletela na druhú stranu a JOEL FARABEE dorazil vyrazenú strelu Hlavajom do jeho siete. Asistencie: Ryan Leonard a William Smith.
05:13
Teraz preveril Hlavajovu pozornosť jeden z najnebezpečnejších Američanov Brady Tkachuk. Slovenský brankár spoľahlivo zasahoval, Šimon Nemec ešte mal drobný súboj s hviezdnym protihráčom.
04:19
Máme fantastickú päťminútovku. Veľmi aktívny štart. Lyon v tejto chvíli chytal Gajdošov švih od modrej čiary.
04:06
Viliam Čacho nemal vôbec žiadny čas na lepšiu prácu s pukom. Werenski ho výborne križoval a Lyon musel chytať presnú strelu úradujúceho českého majstra.
03:12
Hudáček nechal puk za sebou v strednom pásme. Pomoc mu chcel poskytnúť kapitán Tatar, ale hostia boli úspešnejší.
01:33
Samuel Hlavaj si takisto pripísal veľmi dôležitý zákrok. Strelecký pokus ideálne sadol Farabeemu z pravého kruhu medzi Grmanove nohy.
00:21
Americký brankár Lyon kryje prvý puk, ktorý však nebol náročný. Zmocnil sa jednoduchého Slafkovského zakončenia po ľade.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Slovensko: Hlavaj – Fehérváry, Nemec, Ivan, Čerešňák, Koch, Grman, Gajdoš, Golian – Cehlárik, Hrivík, Slafkovský – Tatar, Cingel, Hudáček – Regenda, Čacho, Lantoši – Kudrna, M. Sukeľ, Daňo – Takáč.

Tréner: Craig Ramsay.

USA: Lyon – Werenski, Jones, Sanderson, Petry, Vlasic, Kesselring, L. Hughes, Kessel – Gaudreau, Pinto, Boldy – B. Tkachuk, Zegras, Caufield – Farabee, Smith, Leonard – Eyssimont, Hayes, Kunin.

Tréner: John Hynes.

Rozhodca: Stano, Žák – D. Konc ml., Gegáň.
Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní posledného prípravného zápasu pred MS v Česku medzi Slovenskom a USA.

Slovensko


Slováci zakončia prípravu na šampionát proti hviezdnemu súperovi spoza veľkej mláky. V nedeľu bol oznámený odchod piatich hráčov, no ďalších sedem sa pripojilo k mužstvu. Nechýbajú už ani českí finalisti. Z Pardubíc posilnil obranu Peter Čerešňák, no chýba Richard Pánik. Třinec zastupujú Daňo, Hudáček a Čacho. Prítomné budú aj posily z NHL. Po stretnutí sa definitívne uzavrie nominácia do Ostravy, kam sa výprava presunie v stredu popoludní.

USA

Američania odohrajú prvý a zároveň posledný zápas v príprave. Majstrovstvá sveta neabsolvuje útočník Dylan Larkin, ktorý laboruje so zranením. Hráči však dostali tvrdú podmienku pre budúcu sezónu. Týka sa to Turnaja štyroch krajín vo februári 2025 a ZOH 2026. Na tieto podujatia pôjdu jednotlivci, ktorí neodmietnu účasť na šampionáte v Česku. Vyhlásil to generálny manažér turnaja Bill Guerin. Akceptovať bude len dôvody ako zranenie, svadba či narodenie potomka.

Nominácia SR na kemp v Bratislave a zápas proti USA (7. mája 2024):

Brankári:
Samuel Hlavaj (Škoda Plzeň), Stanislav Škorvánek (HK Dukla Ingema Michalovce), Matej Tomek (Litvínov)

Obrancovia: Peter Čerešňák (HC Dynamo Pardubice), Martin Feherváry (Washington Capitals), František Gajdoš (HK Nitra), Andrej Golian (HC Slovan Bratislava), Mário Grman (HC Vítkovice), Michal Ivan (Bílí Tygři Liberec), Patrik Koch (Arizona Coyotes/Tucson Roadrunners), Šimon Nemec (New Jersey Devils), Rayen Petrovický (Dukla Trenčín)

Útočníci: Peter Cehlárik, Marek Hrivík (obaja Leksand), Lukáš Cingel (HC Kometa Brno), Viliam Čacho, Marko Daňo, Libor Hudáček (všetci HC Oceláři Třinec), Martin Faško-Rudáš (Bílí Tygři Liberec), Andrej Kudrna, Matúš Sukeľ (obaja HC Litvínov), Róbert Lantoši (BK Mladá Boleslav), Martin Pospíšil (Calgary Flames), Pavol Regenda (Anaheim Ducks/San Diego Gulls), Juraj Slafkovský (Montreal Canadiens), Samuel Takáč (HC Slovan Bratislava), Tomáš Tatar (Seattle Kraken)

Realizačný tím:

Generálny manažér: Miroslav Šatan

Manažérka: Zuzana Chrenková

Hlavný tréner: Craig Ramsay

Asistenti trénera: Peter Frühauf, Ján Pardavý, Róbert Petrovický

Tréner brankárov: Ján Lašák

Predbežná nominácia USA na MS 2024:

Brankári: Alex Lyon (Detroit Red Wings), Trey Augustine (Michigan State University/NCAA)

Obrancovia: Luke Hughes (New Jersey Devils),Jake Sanderson (Ottawa Senators), Alex Vlasic, Seth Jones (obaja Chicago Blackhawks), Zach Werenski (Columbus Blue Jackets), Jeff Petry (Detroit Red Wings), Michael Kesselring (Arizona Coyotes), Matthew Kessel (St. Louis Blues)

Útočníci: Matt Boldy (Minnesota Wild), Cole Caufield (Montreal Canadiens), Joel Farabee (Philadelphia Flyers), Johnny Gaudreau (Columbus Blue Jackets), Luke Kunin (San Jose Sharks), Shane Pinto, Brady Tkachuk (obaja Ottawa Senators), Trevor Zegras (Anaheim Ducks), Will Smith, Ryan Leonard (Boston College/NCAA), Brock Nelson (New York Islanders), Kevin Hayes (St. Louis Blues), Mikey Eyssimont (Tampa Bay Lightning)

Realizačný tím:

Generálny manažér: Brett Peterson

Hlavný tréner: John Hynes

Asistenti trénera: Derek Lalonde, Ty Hennes, Jack Capuano, Greg Moore

Tréner brankárov: Alex Westlund
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Prípravný zápas: Slovenskí hokejisti prehrali v generálke pred MS s výberom USA