Slovensko na MS v hokeji 2024
Slovensko
MS v hokeji 2024
10.05.2024, Skupina B
4 - 6
0:0, 2:3, 2:3
Nemecko na MS v hokeji 2024
Nemecko

Musíme sa otriasť, burcuje kapitán. Slafkovský sa hneval: Dve tretiny som bol hrozný

Juraj Slafkovský sleduje, ako sa nemecký hokejista Leonhard Pföderl teší z gólu.
Fotogaléria (73)
Juraj Slafkovský sleduje, ako sa nemecký hokejista Leonhard Pföderl teší z gólu. (Autor: TASR)
Miroslav Kováčik|10. máj 2024 o 19:20 (aktualizované 10. máj 2024 o 21:25)

Reakcie hráčov po zápase Slovensko - Nemecko v skupine B na MS v hokeji 2024.

OSTRAVA. Slovenskí reprezentanti začali MS v hokeji 2024 prehrou. Potvrdilo sa, že Nemecko nepatrí medzi obľúbených súperov tímu Craiga Ramsayho.

V Ostrave sa obhajcovia strieborných medailí tešili z víťazstva 6:4, a tak svoju víťaznú šnúru proti Slovensku natiahli na scéne MS už na päť duelov.

O slovenské góly sa postupne postarali Marek Hrivík, Martin Fehérváry, Libor Hudáček a Matúš Sukeľ. Na strane Nemecka skórovalo šesť rôznych hráčov.

Cenu pre najlepšieho hráča Slovenska si po zápase prevzal Juraj Slafkovský, na strane Nemecka bol ocenený napriek štyrom inkasovaným gólom brankár Philipp Grubauer, ktorý podobne ako Slafkovský pôsobí v NHL.

Pozrite si reakcie po zápase Slovensko - Nemecko pre TV JOJ a ČT Sport.

Tomáš Tatar, kapitán Slovenska: Hrali sme dve oslabenia 5 na 3, čo nám zobralo veľa síl. Je to prvý zápas, treba sa z neho otriasť a poučiť sa z chýb, ktoré sme spravili. Dostali sme góly v zlých momentoch. Akurát sme vyrovnali a hneď na to sme dostali gól, čo nás zrazilo dolu.

Musíme hrať lepšie a vyvarovať sa faulov. Nemecko je silný súper, ale myslím si, že sme mali na to, aby sme ho porazili. Musíme hrať viac 5 na 5, vytvárať si naše presilovky a musia zabrať všetky formácie.

Fotogaléria zo zápasu Slovensko - Nemecko na MS v hokeji 2024 (skupina B)

Libor Hudáček, útočník Slovenska: Ťažko sa mi zápas hodnotí. Niektoré góly sme im v podstate darovali. Vedeli sme, že musíme pracovať tak, ako oni. Nevyrovnali sme sa však im v bojovnosti a myslím si, že to rozhodlo.

Oni hrali pekne piati spolu, narúšali našu hru a kým sme sa do toho dostali, bolo 0:2. Potom sme vyrovnali, ale dostali sme rýchly gól. Mali veľa prečíslení... Musíme si pozrieť video a takýto zápas už nemôžeme na turnaji mať.

Martin Pospíšil, útočník Slovenska: Bol to môj prvý zápas a predstavoval som si ho úplne inak. Stále však máme veľa zápasov pred sebou a tento musíme hodiť za hlavu. Musíme si pozrieť video, v čom sme urobili chyby a ísť ďalej.

Takéto chyby sa nemôžu opakovať a verím, že sa im budeme vyvarovať. V druhej tretine sme mali navrch, ale keď sme dotiahli skóre, tak nám odskočili. V dôležitých chvíľach sme dostali gól a potom sa to ťažko dobiehalo. 

Marek Hrivík, útočník Slovenska: Neviem, či tam bola nervozita. Nemohli sme sa dostať do hry. Súper začal rýchlo a dosť nám kazil hru. Je to ťažké, keď hráme dve hry v oslabení o dvoch hráčov. Súper dostal momentum.

Musíme sa uistiť, aby to v ďalšom zápase tak nebolo. Nie je nič príjemné, aby sme šli do šatne s gólom, keď sme vyrovnali na 2:2. Verím, že v ďalších zápasoch to tak nebude. Bol to prvý zápas. Držíme hlavy hore a ideme ďalej.

Miloš Kelemen, útočník Slovenska: Úvodný zápas sme si predstavovali inak. Šesť inkasovaných gólov je veľmi veľa. Vytvorili sme si dosť šancí, ale odskočilo to druhým smerom. Je to začiatok turnaja, máme na čom pracovať.

Prepadávali sme, oni mali veľa prečíslení, takže musíme hrať zodpovednejšie. Vedeli sme, že majú šikovných hráčov... Musíme hrať zodpovedne, pretože čím menej gólov dostaneme, tým máme väčšiu šancu vyhrať. 

Zhodou okolností, po tom, čo sme dostali druhý gól, tak sme začali hrať. Vyrovnali sme, boli sme hore, ale opäť sme inkasovali. V tretej tretine sme sa snažili vyrovnať, ale nepodarilo sa nám to. S prehrou nemôžeme byť spokojní.

Juraj Slafkovský, útočník Slovenska: Prvé dve tretiny som bol hrozný. Musím sa zlepšiť, všetci sa musíme zlepšiť. Nikto sa nepoloží, ale s*rie nás to. 

Dominik Kahun, útočník Nemecka: Je to veľmi dôležitá výhra. Bol to divoký súboj a sme šťastní, že sme to zvládli. Vedeli sme, že v hale bude plno Slovákov, atmosféra bola skvelá. V prvej tretine sme hrali náš najlepší hokej.

Za stavu 2:0 sme trochu zaspali. Pre nás bol veľmi dôležitý tretí gól a potom sme si v kabíne povedali, že sme v dobrej situácii a musíme to nejako udržať. Hráme ako tím, bojujeme jeden za druhého a to je dôležité.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Musíme sa otriasť, burcuje kapitán. Slafkovský sa hneval: Dve tretiny som bol hrozný