VIDEO: Fehérváry je voľný na MS. Opäť strelil gól, ale Washington vypadol z play-off

Martin Fehérváry.
Martin Fehérváry. (Autor: X / Washington Capitals)
Oh my Hockey, TASR|29. apr 2024 o 06:20 (aktualizované 29. apr 2024 o 10:30)

K postupu sa priblížili Vancouver a Colorado.

NEW YORK. Hokejisti Washingtonu Capitals ukončili pôsobenie v tohtoročnom play-off NHL bez jediného víťazstva. Proti New Yorku Rangers prehrali aj štvrtý zápas.

V noci z nedele na pondelok sa stali prvým tímom, ktorý už nepokračuje vo vyraďovacích bojoch. Prehrali 2:4.

"Jazdci" rozhodli v treťom dejstve, do ktorého sa šlo za stavu 2:2. Víťazný gól strelil Artemij Panarin a poistku do prázdnej bránky pridal v poslednej minúte Roslovic.

"Vyhrali sme sériu 4:0, čo ukazuje, že sme dobrý tím. Potvrdili sme to v každom zápase. Dnes sme možno neodohrali najlepší duel, ale stále sme dokázali robiť správne malé veci, keď sme boli vo vedení," povedal pre nhl.com Vincent Trocheck, autor druhého gólu "jazdcov".

Vo skvelej forme však zakončil sezónu Martin Fehérváry. V tomto zápase si pripísal druhý gól a tretí bod v play-off, keď v čase 14:54 vyrovnával na 1:1.

VIDEO: Martin Fehérváry strieľa druhý gól v play-off 2024

Bratislavský rodák zakončil vyraďovacie boje ako najlepší strelec aj najproduktívnejší hráč tímu. V záverečnom zápase sezóny odohral 20 minút a 20 sekúnd, zaznamenal plusku, tri strely a šesť bodyčekov.

Kapitán Alexander Ovečkin vyšiel bodovo naprázdno vo všetkých štyroch súbojoch série.

"Je vždy ťažké prehrať sériu, najmä keď sme mali celkom dobré šance. Nedokázali sme však skórovať. Naša formácia nedala veľa gólov a ja som nehral dobre," priznal Ovečkin.

Capitals viedli počas celej série iba 3:21 minúty, využili len dve zo 17 presiloviek a v oslabeniach mali úspešnosť 62,5 percenta.

Dráma v Nashville

K postupu do druhého kola sa priblížili Vancouver Canucks. Nad Nashvillom vyhrali 4:3 po predĺžení napriek menšiemu počtu striel.

Všetky tri góly v riadnom hracom čase strelil Brock Boeser. Ten sa stal hrdinom, keď v čase 57:11 znížil na 2:3 a osem sekúnd pred koncom vyrovnal na 3:3.

Predĺženie trvalo len 62 sekúnd. Rozhodol v ňom Elias Lindholm.

"Kosatky" zvíťazili napriek tomu, že sa im zranili obaja brankári z prvého tímu. Po Demkovi už nechytá ani DeSmith. Tretí brankár Arturs Silovs však podal výborný výkon a pochytal 27 striel.

Gólovo produktívne Colorado

Prvý hetrik v play-off v kariére strelil aj Valerij Ničuškin. Jeho Colorado vyhralo nad Winnipegom 5:1 a v sérii vedie už 3:1 na zápasy.

"Lavíny" trhajú defenzívu súpera na kusy. Stali sa len piatym tímom v histórii NHL a prvým od roku 1994, ktorý v prvých štyroch dueloch vyraďovačky strelil v každom zápase aspoň päť gólov.

"Nemyslím si, že tie góly padli po chybách Connora (Hellebuycka). On je naša chrbtová kosť. On je srdce a duša tohto tímu," povedal útočník "tryskáčov" Mark Scheifele.

V drese Colorada debutoval Nikolaj Kovalenko. Za klub v minulosti hrával jeho otec Andrej a po MacDermidovcoch, Šťastných a Grahameovcoch sa stali štvrtou dvojicou otec-syn v tejto organizácii.

Skinner hrdinom LA

V bránke Los Angeles sa po prvý raz v tohtoročnom play-off predstavil David Rittich. Český brankár pustil len jeden gól, ale napriek tomu nevychytal výhru.

"Myslím si, že chytal dobre. Je však sklamanie, ak nedokážete podporiť brankárov výkon strelenými gólmi. On si svoju prácu odviedol, ale nedokázali sme skórovať," hodnotil duel tréner "kráľov" Jim Hiller.

Zažiaril brankár Oilers Stuart Skinner. Hoci "králi" vyhrali na strely 33:13, recept naňho nenašli a on si dokráčal po svoju prvú nulu v play-off v kariére.

"Chytal neuveriteľne. Je vidno, aký urobil pokrok. Vie nás svojimi zákrokmi upokojiť, je výborný v pozičnej hre, protihráči musia skutočne premyslieť zakončenie, ako ho chcú prekonať," uviedol na adresu Skinnera obranca "olejárov" Mattias Ekholm.

NHL - 1. kolo play-off - 29. apríl:


Colorado - Winnipeg 5:1 (1:1, 3:0, 1:0)

Góly: 9. Lehkonen (Mittelstadt, Parise), 32. Ničuškin (Makar, MacKinnon), 36. Makar, 40. Ničuškin (Lehkonen, MacKinnon), 60. Ničuškin (Rantanen) – 14. Schmidt (Appleton, Stanley)

Brankári: Georgijev 26/27 - Hellebuyck 26/30, Brossoit 4/4

/stav série: 3:1/


Nashville - Vancouver 3:4pp (1:1, 1:0, 1:2 - 0:1)

Góly: 6. Jankowski (Lauzon, A. Carrier), 26. Nyquist (O'Reilly), 41. F. Forsberg (Josi, McDonagh) – 3. Boeser (Soucy, J. Miller), 58. Boeser (E. Lindholm, J. Miller), 60. Boeser (J. Miller, E. Pettersson), 62. E. Lindholm (Garland, Joshua)

Brankári: Saros 16/20 - Silovs 27/30

/stav série: 1:3/


Washington - NY Rangers 2:4 (1:2, 1:0, 0:2)

Góly: 15. Fehérváry (Protas, D. Strome), 28. Lapierre (Alexejev) – 1. Kakko, 20. Trocheck (Zibanejad, Panarin), 44. Panarin (Zibanejad, Fox), 60. Roslovic (Lafrenière, Trouba)

Brankári: Lindgren 19/22 - Šesťorkin 23/25

/Martin Fehérváry (Washington) odohral 20 minút a 20 sekúnd, zaznamenal gól, plusku, tri strely a šesť bodyčekov/

/konečný stav série 0:4/


Los Angeles - Edmonton 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Góly: 32. Bouchard (Draisaitl, McDavid)

Brankári: Rittich 12/13 - Skinner 33/33

/stav série: 1:3/

Pavúk play-off NHL

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»VIDEO: Fehérváry je voľný na MS. Opäť strelil gól, ale Washington vypadol z play-off