VIDEO: Fehérváry skóroval. Strelil prvý gól Washingtonu v play-off

Martin Fehérváry oslavuje gól.
Martin Fehérváry oslavuje gól. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|21. apr 2024 o 21:08 (aktualizované 21. apr 2024 o 22:58)

Erik Černák bol lídrom v počte blokov v prvom zápase Tampy Bay a Floridy.

NEW YORK. V noci z nedele na pondelok sa v play-off NHL začínajú štyri série prvého kola. Hrajú v nich dvaja Slováci.

Hokejisti Washingtonu Capitals prehrali proti New Yorku Rangers 1:4. Ich jediným strelcom bol slovenský obranca Martin Fehérváry.

Prvé dejstvo stretnutia bolo bezgólové. V druhom však zabrali favorizovaní "jazdci", keď v priebehu 2 minút a 6 sekúnd strelili tri góly a rýchlo sa dostali do jasného vedenia.

Nádej do žíl vlial svojmu tímu Fehérváry v 28. minúte. Slovenský obranca strelil prvý gól Washingtonu v tohtoročnom play-off, keď tečoval projektil Toma Wilsona a znížil na 1:3. Išlo o jeho prvý presný zásah v play-off NHL vôbec.

VIDEO: Gól Martina Fehérváryho v play-off proti New Yorku Rangers

Tím z hlavného mesta sa však už nepresadil. Posledný gól v zápase strelil po krásnom úniku a blafáku Kreider.

Fehérváry bol druhým najvyťažovanejším hráčom Washingtonu. Na ľade strávil 23 minút a 40 sekúnd, trikrát vystrelil na bránku, zablokoval tri strely a raz bodyčekoval protivníka.

"Videl som príležitosť ísť k bránke. Keď ide puk na bránku, tak nikdy nevieš, ako sa to skončí, no zvyčajne sa dejú dobré veci. Išiel som tam, no ani neviem, či ma to trafilo, no skončilo to v bránke.

V ďalšom zápase však musíme urobiť viac - tlačiť sa na bránku a byť okolo nej nepríjemní," povedal Fehérváry.

Černák bol najobetavejší

Erik Černák nastúpil na ľade Floridy Panthers. Jeho Tampa Bay vstúpila do vyraďovačky neúspešne, prehrala 2:3.

Úvod duelu mala v rukách Florida, ktorá šla do vedenia zásluhou Reinharta v čase 6:17. Lightning sa dlho dostávali k prvej strele. Napokon však prelomili skvelý systém súpera a v 17. minúte vyrovnal Hagel.

Na dlhý čas to bol posledný presný zásah stretnutia. Ten nasledujúci poslal do vedenia opäť domácich, ktorí predviedli v úvode tretej tretiny učebnicovú kombináciu v presilovke zakončenú Verhaeghem.

Lightning to v závere skúšali bez brankára. Neboli však úspešní a Panthers im odskočili na dva góly zásluhou Tkachuka. Bodku za stretnutím dal deväť sekúnd pred koncom v presilovke kapitán hostí Steven Stamkos.

Černák odohral v úvodnom zápase 18 minút a 40 sekúnd. So štyrmi blokmi bol najobetavejším hráčom stretnutia. Zaknihoval plusku a štyri bodyčeky.

Padlo 13 gólov

Veľkú prestrelku priniesol prvý duel série medzi Winnipegom a Coloradom. Skončil sa úspešne pre domácich Jets, ktorí vyhrali 7:6.

Strelecká prevaha ale bola na strane "lavín". Brankár Winnipegu Hellebuyck musel čeliť 46 strelám, zatiaľ čo Georgijev v bránke Colorada chytil len 16 z 23 pokusov.

"Potrebuje byť lepší. Budeme potrebovať, aby chytil viac, aby sme vyhrali. Ale už to nezmeníme. Dáme sa znova dokopy," povedal o brankárovi tréner Jared Bednar.

Len po tretí raz sa v prvom zápase prvého kola play-off NHL stalo, že padlo 13 gólov. Zároveň táto situácia nastala po prvýkrát od roku 1985.

Dominanciu domácich tímov potvrdil aj Vancouver. Canucks zvíťazili nad Nashvillom 4:2.

Víťazstvo si zaistili v tretej tretine. Pred ňou prehrávali 1:2, no v čase 48:59 vyrovnal Quinn Hughes a rozhodujúci gól strelil už o 12 sekúnd neskôr Dakota Joshua, ktorý v tomto zápase zaknihoval dva góly a asistenciu.

NHL - 1. kolo play-off - 22. apríl:


Florida - Tampa Bay 3:2 (1:1, 0:0, 2:1)

Góly: 7. Reinhart (Forsling, Barkov), 41. Verhaeghe (Barkov, M. Tkachuk), 58. M. Tkachuk (Barkov, Verhaeghe) – 17. Hagel (Cirelli, Stamkos), 60. Stamkos (Kučerov, Point)

Brankári: Bobrovskij 17/19 - Vasilevskij 25/27

/Erik Černák (Tampa Bay) odohral 18 minút a 40 sekúnd, zaknihoval plusku, štyri bodyčeky a štyri bloky/

/stav série: 1:0/


NY Rangers - Washington 4:1 (0:0, 3:1, 1:0)

Góly: 25. Rempe (Vesey, Goodrow), 25. Panarin (Trocheck, Lafrenière), 27. Vesey (Goodrow), 57. Kreider (Zibanejad, Roslovic) – 28. Fehérváry (Wilson, Protas)

Brankári: Šesťorkin 20/21 - Lindgren 27/31

/Martin Fehérváry (Washington) odohral 23 minút a 40 sekúnd, strelil gól, trikrát vystrelil na bránku, zablokoval tri strely a raz bodyčekoval/

/stav série: 1:0/


Winnipeg - Colorado 7:6 (3:3, 1:0, 3:3)

Góly: 9. Morrissey (Connor, Dillon), 12. Namestnikov (Iafallo), 16. Scheifele (Vilardi), 29. Lowry (Dillon, Niederreiter), 44. Lowry (Appleton, Niederreiter), 46. Connor (Morrissey, Scheifele), 49. Connor (Vilardi, Scheifele) – 7. Ničuškin (Manson), 15. Wood (Kiviranta, Colton), 16. MacKinnon (Rantanen, Makar), 47. Lehkonen (Makar, MacKinnon), 53. Makar, 60. Mittelstadt (Lehkonen, Rantanen)

Brankári: Hellebuyck 40/46 - Georgijev 16/23

/stav série: 1:0/


Vancouver - Nashville 4:2 (0:1, 1:1, 3:0)

Góly: 21. E. Lindholm (Joshua, Zadorov), 49. Q. Hughes (Boeser, Hronek), 50. Joshua (Garland), 59. Joshua (Blueger, J. Miller) – 17. Zucker (Josi, Jankowski), 31. O'Reilly (Nyquist, F. Forsberg)

Brankári: Demko 20/22 - Saros 17/20

/stav série: 1:0/

Pavúk play-off NHL

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»VIDEO: Fehérváry skóroval. Strelil prvý gól Washingtonu v play-off