Pastrňák odpovedal na kritiku. Gólom v predĺžení poslal Boston do ďalšieho kola

Hokejisti Bostonu oslavujú postupový gól.
Hokejisti Bostonu oslavujú postupový gól. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey, TASR|5. máj 2024 o 06:45 (aktualizované 5. máj 2024 o 08:25)

Bruins sa v druhom kole stretnú s Floridou.

NHL - 1. kolo play-off - 7. zápas

Boston - Toronto 2:1 pp (0:0, 0:0, 1:1 - 1:0)

Góly: 51. H. Lindholm (J. van Riemsdyk, Brazeau), 62. Pastrňák (H. Lindholm, Carlo) - 50. W. Nylander (Matthews, Bertuzzi)

Brankári: Samsonov 29/31 - Swayman 30/31

NEW YORK. Po šiestom zápase série medzi Bostonom a Torontom sa tréner Bruins Jim Montgomery vyjadril, že potrebuje od Davida Pastrňáka, aby zabral.

A on mu odpovedal najlepším možným spôsobom. Rozhodol totiž siedmy duel v predĺžení. Vďaka jeho gólu sa "medvedi" dostali do druhého kola.

V zápase padli len tri góly, z toho prvý až v 50. minúte z hokejky Nylandera. Už o necelú minútu a pol ale vyrovnal Lindholm a poslal zápas do predĺženia.

Hrdinom Bruins bol Pastrňák, ktorý sa presadil už po 114 sekundách extračasu. Hampus Lindholm nahodil puk na zadný mantinel, český útočník si ho dokorčuľoval a bekhendom prekonal Iľju Samsonova.

VIDEO: Zostrih zo 7. zápasu série medzi Bostonom a Torontom

“Je to veľký moment. Odľahlo nám, že sme to zvládli. Držali sme spolu počas celej série, aj keď sme dva zápasy prehrali, som veľmi hrdý na náš tím.

S trénerovými slovami som nemal najmenší problém, povedal by som to isté. Snaží sa z nás dostať to najlepšie, preto má vysoké očakávania. Vzal som to ako chlap, priznal som si, že musím byť lepší," povedal Pastrňák.

Bruins sa v druhom kole stretnú s Floridou Panthers, ktorí vyradili Černákovu Tampu Bay. Práve proti tomuto mužstvu vlani vypadli už v prvom kole.

Toronto zažíva ďalšie sklamanie v play-off a čakanie na Stanley Cup sa opäť natiahne. Naposledy dvihli Maple Leafs pohár nad hlavu v roku 1967.

“Je to veľké sklamanie, rozhodli detaily. Tesnejšie to už nemohlo byť ako predĺženie v siedmom zápase. Sme smutní, ale musíme sa s tým vyrovnať.

Páčilo sa mi ako sme sa od stavu 1:3 v sérii vrátili do hry a do poslednej chvíle sme bojovali o postup,” povedal tréner “javorových listov” Sheldon Keefe.

Toronto má od roku 2013 bilanciu 0-6 v zápasoch číslo sedem. Boston vyradil Toronto tretíkrát za uplynulých sedem rokov v rozhodujúcom siedmom zápase a od roku 1969 vyhral s Maple Leafs všetkých sedem vzájomných sérií.

Pavúk play-off NHL

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Pastrňák odpovedal na kritiku. Gólom v predĺžení poslal Boston do ďalšieho kola