Jurčo si našiel nové pôsobisko. Podpísal kontrakt na jeden mesiac

Tomáš Jurčo s bronzovou medailou zo ZOH 2022 v Pekingu.
Tomáš Jurčo s bronzovou medailou zo ZOH 2022 v Pekingu. (Autor: TASR - Martin Baumann)
Oh my Hockey|26. sep 2023 o 16:01

Posledné dve sezóny strávil v Kontinentálnej hokejovej lige.

DAVOS. Slovenský hokejový útočník Tomáš Jurčo podpísal nový kontrakt. Posilní HC Davos zo švajčiarskej najvyššej súťaže.

Slávny klub bude prvým Jurčovým pôsobiskom v tejto krajine. Do Európy sa vracia po 14 rokoch.

Jeho kontrakt potrvá len mesiac. Pôjde o skúšobnú dobu, po ktorej sa od jeho výkonov bude odvíjať prípadná ďalšia spolupráca s klubom.

"Nie je ľahké nájsť v týchto týždňoch hráča, ktorý nám môže okamžite pomôcť. Tomáš Jurčo súhlasil s podpisom mesačnej zmluvy.

V závislosti od situácie so zranenými hráčmi a Tomášovej výkonnosti môžeme tento kontrakt následne predĺžiť," vyhlásil podľa oficiálneho webu generálny manažér Jan Alston.

V posledných dvoch sezónach po odchode z NHL hrával v KHL, no v jej ázijskej časti. V ročníku 2021/22 pôsobil v Baryse Nur-Sultan, v poslednej sezóne v čínskom Kchun-lune. Vlani pozbieral 25 (10+15) bodov v 32 dueloch.

Tomáš Jurčo.
Tomáš Jurčo. (Autor: TASR)

Vrcholom jeho kariéry je bronzová medaila z olympijských hier v roku 2022. Slovensko reprezentoval na dvoch olympiádach, troch majstrovstvách sveta a dvoch juniorských šampionátoch.

V NHL odohral 221 stretnutí za Detroit, Chicago, Edmonton a Vegas. Kolektívne úspechy dosiahol v juniorských resp. nižších zámorských súťažiach. Dvakrát sa stal víťazom farmárskej AHL, dvakrát vyhral QMJHL a raz prestížny Memorial Cup.

Prvý zápas odohrá v utorok o 19.45 proti Ženeve.

Tabuľka National League

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Švajčiarsko»Jurčo si našiel nové pôsobisko. Podpísal kontrakt na jeden mesiac