Tipos extraliga: Nitra je majster extraligy, vo finále suverénne zdolala Spišskú Novú Ves

HK Nitra - HK Spišská Nová Ves: ONLINE prenos zo 4. zápasu finále play-off Tipos extraligy.
HK Nitra - HK Spišská Nová Ves: ONLINE prenos zo 4. zápasu finále play-off Tipos extraligy. (Autor: Sportnet)
Sportnet|24. apr 2024 o 15:00 (aktualizované 24. apr 2024 o 21:06)

Sledovali ste s nami ONLINE prenos zo 4. zápasu finále play-off Tipos extraligy: HK Nitra - HK Spišská Nová Ves.

NITRA. Hokejisti HK Nitra a HK Spišská Nová Ves dnes hrali 4. zápas finále play-off Tipos extraligy.

Nitra vyhrala sériu 4:0 a získala druhý majstrovský titul v histórii slovenskej extraligy

Kde sledovať Tipos extraligu v TV?
Nasledujúce 3 týždne nie je plánovaný žiaden priamy prenos.

Hokej ste sledovali s nami naživo ako online prenos.

ONLINE PRENOS: HK Nitra - HK Spišská Nová Ves LIVE (hokej, finále play-off, 4. zápas, Tipos extraliga, streda, NAŽIVO)

Tipos Extraliga play-off Finále 2023/2024
24.04.2024 o 18:00
4. kolo
Nitra
2:1
(0:0, 0:0, 1:1, 1:0)
62' minúta
Ukončený
Spišská N. Ves
Prehľad
Góly a asistencie: 56. Buček (Gill, Stacha), 62. Bubela – 59. Burgess (Merežko, Nellis). Rozhodca: Žák, Crman – Kacej, Stanzel..
Prenos
Nitra mala fantastickú formu už od kvalifikácie. Vyradila Trenčín, vo štvrťfinále prešla cez Poprad, šancu nedala ani Michalovciam a úplne vymazala Spišiakov, ktorí jej nezobrali ani jeden zápas. Na ľadovej ploche prebiehajú oslavy Nitranov, na druhej strane vidno veľký smútok Spišskej. Oba tímy budú dekorované predstaviteľmi SZĽH. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia.

Medailové poradie Tipos extraligy v sezóne 2023/24:

1. Nitra (zlato)
2. Spišská Nová Ves (striebro)
3. Michalovce (bronz)
Koniec zápasu.
61:59
goalNitra dala gól! Netrvalo dlho a je po extraligovej sezóne 2023/24. Hokejisti HK Nitra sa stávajú majstrami Slovenska druhýkrát v histórii klubu. MILOŠ BUBELA mal veľa šťastia, keď vystrelil a puk sa po odraze dostal do bránky Spišskej. Bez asistencie.
60:56
Groch mierne zaostával za Okoličánym, ktorý bol silnejší na puku a nakoniec trafil z bekhendu rameno Suráka.
60:01
Začalo sa predĺženie.
Predĺženie sa začne o 20:54.
Odvážnemu šťastie praje. Spišská urobila všetko pre predĺženie ročníka. Odvolala brankára, slávila úspech. 1:1 po 60 minútach. Nasleduje 15 minútová prestávka a po nej nekonečné predĺženie.
60:00
Tretia tretina sa skončila.
59:39
importantNitra mohla ísť absolútne do kolien! Bakoš spoza bránky vyzval na koncovku Bortňáka! Ten však trafil len do Kašíkových betónov!
58:58
goalSpišská Nová Ves dala gól! Hostia vyrovnali! Výborný finiš rysov. TODD BURGESS fantasticky tečoval Merežkovo zakončenie tesne nad ľadom! Východniari sa nechcú zmieriť s ukončením sezóny. Asistencie: Igor Merežko a Anthony Nellis.
58:54
importantSpišská Nová Ves oddychový čas!
58:25
importantSpišská Nová Ves hrá bez brankára! Rysy sa snažia vyrovnať so šestkou mužov na ľadovej ploche!
58:00
Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.
importantReklamná prestávka.
57:43
importantMichael Drábek vletel do brankára Kašíka! Viniť ho za to nie je správne, keďže k tomuto momentu dopomohol Mezei!
57:31
Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.
55:31
Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
hráčska lavica Spišská Nová Ves – 2 min., zdržiavanie hry / úprava výstroja.
55:31
importantGól platí! Nitra vyhráva 1:0, Samuel Buček s 37. gólom v ročníku! Spišská Nová Ves dostáva dve minúty za zdržiavanie hry!
55:31
importantNitriansky presný zásah nakoniec nemusí byť platný! Spišská si vypýtala trénerskú výzvu, ktorú prišiel oznámiť Rapáč! Rudolf Lauff, videorozhodca, je dnes poriadne vyťažený! Tretíkrát potrebujú jeho pomoc arbitri!
55:31
goalNitra dala gól! Pred bránkový priestor nemali Spišiaci vôbec pokrytý. Gill tam adresoval prihrávku SAMUELOVI BUČEKOVI, ktorý si vychutnal Suráka. Asistencie: Sahir Gill a Marko Stacha.
54:56
importantNitra nevyužila šancu viesť! Šimon Groch zlomil hokejku pri útočení! Filip Bajtek šprintoval s pukom do úniku! Nakoniec dal to pod seba Bučekovi, ale Groch sa vrhol do strely!
importantReklamná prestávka.
53:45
Oleksii Myklucha nemal príležitosť otestovať brankára Kašíka. Zakončoval sprava, ale od hokejky brániaceho súpera na puk zatrepotal na ochrannej sieti.
50:33
Po reklamnom brejku chyboval v obrannej tretine Bača. Korčuliarsky zdatný Džugan získal puk, no neprehovoril zakončením na ľavú žŕdku.
importantReklamná prestávka.
49:33
importantKašík s neuveriteľným šťastím! Za chrbát mu prepadla koncovka Björkunga! Český gólman sa rýchlo zorientoval a zakryl puk pred bránkovou čiarou!
48:49
Šialené sekundy pre Nitranov. Domáci corgoni všetko zvládli aj s určitým šťastím. Romaňák nezúročil svoj pokus na presný zásah. Následne bol puk poslaný preč cez všetky čiary.
48:09
importantHostia výrazne zapli! Kašík odolal chúťkam Burgessa a krátko na to bol prítomný pri zneškodnení Merežkovej strely!
47:27
Kousa dostal ďalšiu šancu na ohrozenie spišskonovoveskej brány. Ale opäť sa v nej vyznamenal gólman Surák.
45:41
Horúce chvíle pre Spišskú. S chladnou hlavou a istotou zapracoval Surák. Pred Kousovým pokusom švihom urobil dobrý návrat dozadu Merežko a s veľkou dávkou obetavosti zahral kapitán Rapáč.
45:03
importantLibor Kašík sa prvý raz výraznejšie zapotil! Ťažšie hľadal zakončenie Kerbashiana, ktoré našiel pod betónmi! Džugan ešte išiel trochu pod kožu českému brankárovi, ale nereagoval na následných pomstiteľov!
44:40
Groch zavalil Lacku pri vlastnej bránke. Čo je však dôležité, Filip Surák bol plne sústredený na zákrok, ktorý zvládol.
43:43
Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.
42:49
Čederle vytvoril stenu Surákovi. Spišskonovoveský brankár sa rýchlo pohľadom presunul sprava vľavo a schmatol Bubelov puk.
42:29
importantBranislav Rapáč nevytrestal Nitranov za pád Cottona v strednej tretine! Samostatný nájazd nepremenil, pretože Kašík zasahoval na Hašekov štýl a nepustil gól!
42:06
Do skrumáže vyslal razantnú strelu Cotton. Surák si našiel puk. Hrnkovi nepomohla ani jeho mohutná postava. Odstavil ho Romaňák.
41:43
Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Burgess – 2 min., napadnutie.
41:43
importantBurgess nebude nasledovať Majdana, ktorý oddychuje už od prvej tretiny! Dostáva dvojminútový trest!
41:43
importantRozhodne to nie je ľahké posúdenie situácie! Rozhodcovia stále rozprávajú s videorozhodcom Rudolfom Lauffom! Miloš Bubela je medzitým v poriadku a pripravený pokračovať!
41:43
importantBurgess fauloval Bubelu! Nitriansky útočník skončil na ľade bez prilby! Opäť sa dostáva k slovu skúmanie videa!
41:03
Cotton nabil kanonierovi Samuelovi Bučekovi. Paľba z jeho hokejky nebola nositeľkou gólovej radosti. Toto bola už 37. strela Nitry, čo je enormné číslo.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Tretia tretina sa začne o 19:51.
Záverečné sekundy druhej tretiny boli v znamení tlaku Nitry. František Gajdoš to však nepreniesol do výsledku. 0:0 aj po štyridsiatich minútach. Spišiaci sa držia v hre zubami – nechtami.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:00
Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
37:37
Matej Bača nepálil od modrej čiary ideálne. Bola tam hokejka jedného z protihráčov. Do ľavého kruhu prišiel puk na Okoličányho, ale ani jeho zakončenie nebolo stopercentné.
36:21
Nellis vyťahoval puk spod nôh viacerých hráčov. Silnejší v tomto bol Rapáč. Puk sa podarilo vybrať do hry, ale Spišská ho už nemá.
importantReklamná prestávka.
35:44
importantNewell nastavil čepeľ pred odkrytú svätyňu Suráka! Jacksonovu výzvu však nepretavil na otvárací gól!
35:04
Rapáč mal v nohách potrebnú stabilitu, pridal k tomu kvalitnú zručnosť a silu na puku. Strelu už ale nechal na Ališauskasa, ale ten si neporadil s obranným valom Nitry.
34:06
Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.
33:21
Nitra sa stretáva s ešte lepšou Spišskou. Hostia to podčiarkujú pri tomto oslabení a pomáhajú brankárovi Surákovi, aby nebol ako na strelnici.
32:06
Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Džugan – 2 min., držanie.
31:48
Kerbashian mal blízko k otvoreniu gólového účtu tohto zápasu. Netrafil ale odkrytú časť Kašíkovej bránky, pretože ho výborne bránil Bača.
importantReklamná prestávka.
30:03
Filip Surák bez problémov vyriešil strelu zápästím od Jakuba Lacku. Čederle odstavený spred bránky.
30:00
Spišiaci skvelo zvládajú finále číslo štyri. Nemôžu si dovoliť hrať otvorenú partiu, pretože majú nôž na krku. Duel vstupuje do druhej polovice riadneho hracieho času.
27:58
Peknú krížnu strelu na lapačku skúsil Lukáš Hamráček. Puk do nej Kašík nedostal, ale mohol sa spoľahnúť na pomoc od Kousu.
importantReklamná prestávka.
27:04
Nitra hrá s piatimi hráčmi.
26:38
Spišská je usadená v tretine, ale Libor Kašík hlási nezamestnanosť. Teraz bol doslova zbytočný v bránke. Nečelil žiadnemu streleckému pokusu.
25:54
Nitrania pochvália svoju dvojicu Lacka a Bubela. Obaja hráči odviedli cennú prácu. Ponaťahovali sekundy vo svoj prospech.
24:56
Vylúčenie v tíme HK Nitra:
Buček – 2 min., vrazenie na mantinel.
24:56
Buček poslal do mantinelu Ališauskasa. Rapáč prišiel krotiť vášne spoluhráčov. Na obranu Litovčana sa postavili Groch aj Nellis. Trest padne len na strane Nitry.
24:33
Hostia mali teraz veľkú smolu. Hráči tretej formácie mohli mať pod kontrolou útočné pásmo. Valach už ale nespracoval nahrávku Grocha. Hokejka sa mu rozpadla.
23:27
Róbert Bačo išiel naplno do svojej príležitosti z bekhendu. Pretlačil dokonca aj obrancu Romaňáka. Puk však neputoval tým správnym smerom, a to do brány Spišskej.
22:48
Jackson prenechal puk Newellovi, ktorý sa s tým vôbec nemaznal a neplánoval žiadnu kľučku. Rovno napálil pokus z uhla, ale Surák ostáva stopercentný.
22:12
Domáce mužstvo prelialo hru na druhú stranu ľadovej plochy. Bučekova spolupráca s Cottonom ale neslávila žiadny úspech.
21:24
Spišská rozbehla prostredné dejstvo mimoriadne aktívne. Východniari výborne operovali v blízkosti Kašíka, ale už to Nitrania stačili uťať.
20:55
Myklucha sa uvoľnil pri mantineli. Po pravej ruke mal Drábeka, s ktorým počítal do práce, ale toho si vychutnal v súboji Kousa.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Druhá tretina sa začne o 19:00.
Hostia svojim spôsobom splnili úlohu, čo sa týka výsledku po prvej siréne. Okrem toho ubránili päťminútové oslabenie, po ktorom dohral Majdan. Za bezgólového skóre tak putujú aktéri do kabín.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:12
Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.
19:00
Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
18:47
Nitra hrá s piatimi hráčmi.
16:47
Vylúčenie v tíme HK Nitra:
Buček – 2 min., nedovolené bránenie.
16:43
importantSpišiaci nekapitulovali vďaka výbornému Surákovi! Gólman rysov so zatvorenými betónmi vytlačil zakončenie Bajteka zblízka!
16:37
Spišská Nová Ves hrá so štyrmi hráčmi.
16:12
Nitra hrá s piatimi hráčmi.
15:15
Nitrania pozerali na kombináciu medzi Jacksonom a Cottonom. Brankár hostí Surák to pozorne sledoval, preto ponúkol úspešný zákrok.
14:52
Rapáč a Romaňák predstavovali prekážku Jacksonovi. Nitriansky legionár vystrelil pomedzi nich, ale strela si nenašla cestu k Surákovi.
14:37
Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Burgess – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku.
14:12
Vylúčenie v tíme HK Nitra:
Bubela – 2 min., krosček.

Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Majdan – 5 min. + DKZ, sekanie.
14:12
importantJe to teda veľmi dlhá diskusia! Ešte stále čakáme na verdikt!
14:12
importantBubela a Majdan sedia na trestnej lavici! Hlavní rozhodcovia ešte išli preskúmať Majdanove sekery!
14:12
importantJurajovi Majdanovi vytiekli nervy! Po krosčeku od Bubelu sekol práve tohto hráča a druhú sekeru venoval Stachovi!
importantReklamná prestávka.
14:12
importantStrhla sa šarvátka! Myklucha výborne vystrelil! Kašík sa natiahol na ľavú tyčku a zadržal puk v lapačke! Neskôr sa domáci pustili do Majdana, ktorý mal hneď po ruke pomstiteľov!
13:10
Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.
12:44
importantSurák skryl puk, ktorý mu posunul Rapáč! Filip Bajtek znovu robil svoju robotu v bránkovisku! Merežko strhol prilbu českému útočníkovi!
11:10
Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Burgess – 2 min., krosček.
importantReklamná prestávka.
11:10
importantPrvá nervozita medzi striedačkami! Jackson zrazil Grocha, ktorý sa prvotne naťahoval s Hrnkom! Následne Bajtek sa zahryzol do Nellisa! Burgess uštedril Nitranovi krosček a pôjde dole na dve minúty!
08:55
Do streleckej listiny sa chcel v tomto momente zapísať dravý Okoličány. Pokus na druhú žŕdku však potreboval pár centimetrov a bolo by to úspešné.
08:09
Cotton poslal priame zakončenie na Suráka, pred ktorým to ešte tečoval Samuel Buček v objatí jedného zo súperov.
importantReklamná prestávka.
06:53
Na ľade leží jedna zlomená hokejka na dve časti. Znovu je hra prerušená.
05:51
Veľa toho bolo na Bučeka, ktorý jasne cítil na chrbte Spišiakov. Pomohol si nahrávkou Mezeiovi, ale delovka nitrianskeho matadora neprepálila všetko, čo jej stálo v ceste.
05:18
Bačo vyzval do súboja brániaceho Ališauskasa. Košický odchovanec nakoniec predĺžil puk po mantineli. Hosťujúci brankár vzápätí prišiel o lapačku. Hra je prerušená. Vhadzovanie bude po ľavej ruke Suráka.
03:42
Nitra sa predstavila v úvodnom útočnom tlaku. Nellisovi ušiel za bránkou Sebastián Čederle. Domáci mladík komfortne prenikol do palebnej pozície, Surák to vyriešil.
02:45
Majdan išiel dvakrát po Kousovi, ktorý zatváral útočné pásmo. Dvakrát sa mu stihol uhnúť fínsky obranca.
01:33
Džuganov súboj s Nitranmi za ich bránou vyzeral nádejne. Nakoniec sa prejavila presila domácich corgoňov.
00:40
Nitriansky brankár Kašík prvýkrát zasahoval, ale neprerušil dianie. Vyrazil Bakošov strelecký pokus z pravého krídla.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

HK Nitra: Kašík – Mezei, Cotton, Kousa, Bača, Gajdoš, Stacha, Valent, Kodhaj – Buček, Gill, Bajtek – Jackson, Bubela, Newell – Okoličány, Čederle, Lacka – Vitaloš, Hrnka, Bačo.

Tréner: Antonín Stavjaňa.

HK Spišská Nová Ves: Surák – Romaňák, Merežko, Ališauskas, Björkung, Groch, Valach – Burgess, Nellis, Rapáč – Majdan, Myklucha, Bakoš – Drábek, Bortňák, Hamráček – Džugan, Kerbashian, Vandas.

Tréner: Vlastimil Wojnar.

Rozhodca: Žák, Crman – Kacej, Stanzel.
Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu 4. kola finále play-off Tipos extraligy medzi Nitrou a Spišskou Novou Vsou.

HK Nitra


Už vo štvrtok večer sa môže v Nitre zborovo kričať majstri. Corgoni bravúrne zvládajú finálovú bitku so Spišiakmi. Zatiaľ bez jediného zakopnutia. Domáci tím jasne úradoval v treťom stretnutí, keď vyhral 5:1. Viac-menej bolo vymaľované po trinástich minútach, hoci hostia neskôr dokázali vyrovnať hru, no góly nestrieľali.

HK Spišská Nová Ves

Kapitán Branislav Rapáč jasne pomenoval, že rysy dostávajú lekciu z efektivity. Na druhej strane ako správny športovec nehádže flintu do žita, aj keď nad jeho mužstvom už visí Damoklov meč. Vyhlásil, že sa vo štvrtom dueli musí zmeniť prístup a ide sa vyhrať. Nechajme sa prekvapiť.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

Pavúk play-off Tipos extraligy

(Autor: Sportnet)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Tipos extraliga: Nitra je majster extraligy, vo finále suverénne zdolala Spišskú Novú Ves