Najdrahšie pivo na MS je vo fanzóne, zaplatiť ho môžete len bezhotovostne

Pivo v Ostrave počas majstrovstiev sveta v hokeji zdraželo.
Pivo v Ostrave počas majstrovstiev sveta v hokeji zdraželo. (Autor: TASR)
Miloslav Šebela|10. máj 2024 o 12:15

Podniky ďalej od ostravskej arény ceny počas MS nezdvihli.

OSTRAVA. V piatok pred prvými zápasmi majstrovstiev sveta sa už v Ostrave zbierali fanúšikovia, ktorí sa chystali sa v piatok na zápasy. 

Podujatie ako sú majstrovstvá sveta prináša okrem vysokej návštevnosti aj korekciu cien. To platí aj pri pive. Česko je pivárska veľmoc a v podnikoch nie je núdza o výber. Fanúšikovia sa majú na čo tešiť, musia sa však pripraviť, že si niečo priplatia.  

V oficiálnej fanzóne, ktorá je priamo pri hale vo Vítkoviciach sa bude čapovať Plzeň. Polliter vyjde na 110 českých korún (4,5 eura). Ceny vo fanzóne sú vyššie ako v reštauráciách a hospodách.

Na druhej strane v porovnaní s predchádzajúcimi šampionátmi sú ceny vo fanzóne nižšie. 

Vlani počas MS v Rige stálo pivo približbe 6 eur a počas MS 2022 vo Fínsku bolo ešte o tri eurá drahšie.

„Výsledná cena vzišla z dôkladnej analýzy cien pri podobných vrcholných akciách doma aj v zahraničí," vysvetlil šéf organizačného výboru Petr Bříza.

Návštevníci sa však musia pripraviť, že vo fanzóne bude možné platiť iba bezhotovostne. To platí o všetkých nákupoch.

Niekde ceny zdvihnú až po dvoch dňoch MS

V Ostravar Arene sa bude čapovať pivo Ostravar. Cena vśak nebola známa ani krátko pred začiatkom majstrovstiev. „Cenu v hale pivovar nestanovuje, a preto ju nemožeme komentovať,“ reagovala hovorkyňa pivovarov Staropramen Denisa Mylbachrová. 

V Ostrave v čase konania šampionátu vo všeobecnosti platí, že čím ďalej od haly vo Vítkoviciach sa pohybujete, budú ceny bližšie tým pred začiatkom MS. V niektorých podnikoch ju dokonca ani nemenili. 

V reštaurácii Eliáš, ktorá je vyhlásená a je približne kilometer od hokejového štadióna, v piatok ešte ceny nezdvihli. Je to však len dočasne a v nedeľu pôjdu hore.

V sobotu sa totiž v Ostrave bude hrať futbalový zápas proti Mladej Boleslavi a v podniku chcú vyjsť v ústrety fanúšikom Banníka Ostrava, ktorý sem chodia počas domácich stretnutí. Počas prvých dvoch dní MS tak môžu byť fanúšikovia milo prekvapení.

Dvanásťstupňový Radegast aktuálne stojí 42 korún (1,7 eura) a Plzeň 52 korún (2,1 eura). Od nedele však ceny piva pôjdu hore. Hoci podnik ešte nezverejnil o koľko

V Slovenskom dome pivo za 3 eurá

Od prvého dňa turnaja zdvíhajú ceny v reštaurácii Schönthal. Dvanásťstupňový Radegast bude stáť 59 korún (2,4 eura), desaťstupňové pivo vyjde na 49 korún (2 eurá).

V podniku vraj nechceli zvyšovať ceny extrémne, aby neprišli o stálych hostí. V minulosti počas šampionátov boli obľúbeným miestom fanúšikov, pretože reštaurácia je v blízkosti štadiónu a je priamo na trase električky, ktorá vedie do Dolní oblasti Vítkovice, kde budú záchytné parkoviská pre MS. 

Počas šampionátu bude v Ostrave fungovať aj Slovenský dom, ktorý bude využívať priestory klubu Fabric na Plynární ulici. Slovenský dom je od štadióna vzdialený približe 20 minút jazdy verejnou dopravou.

Počas šampionátu tu okrem živých prenosov budú aj vystúpenia slovenských a českých interpretov a bude sa tu natáčať aj Citrón show Richarda Lintnera.

Pivo tu bude stáť 3 eurá.

V podnikoch, ktoré sú ďalej od štadióna, sa bude dať kúpiť čapované pivo za bežné ceny, ktoré sú v rozpätí 40 až 49 korún (1,6 - 2 eurá).

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Najdrahšie pivo na MS je vo fanzóne, zaplatiť ho môžete len bezhotovostne