Nitrania sa cítia byť oproti Popradu rozohraní. Milo: Bude to naša výhoda

Striedačka HK Nitra.
Striedačka HK Nitra. (Autor: TASR)
TASR|19. mar 2024 o 13:31

Hokejisti Nitry vyradili v predkole play-off Duklu Trenčín.

NITRA. Hokejisti Nitry sa vo štvrťfinále play-off Tipos extraligy chcú stať prvým tímom, ktorý z pozície ôsmeho vyradí víťaza základnej časti.

"Corgoni" považujú päťzápasovú sériu s Trenčínom za výbornú prípravu na "kamzíkov" a asistent trénera Dušan Milo verí, že môžu ťažiť práve zo zápasovej praxe.

Hru Nitry zdobili prvky play-off zápasov

Nitra má za sebou vyrovnanú sériu proti trenčianskej Dukle, ktorá vyvrcholila rozhodujúcim duelom pod Zoborom.

Mužstvo Antonína Stavjaňu sa dokázalo skonsolidovať po nevydarenom závere základnej časti, keď prišlo o miestenku v prvej šestke.

Nitrania si tak na rozdiel od popradského tímu nedopriali niekoľko dní voľna, no zároveň môžu profitovať zo zápasového rytmu. Obavy o fyzické sily nemá ani nitrianska striedačka.

"My unavení nie sme, všetci sme v poriadku a nikto nie je zranený. Navyše sme rozohratí, čo bude naša výhoda.

Dúfam, že sa nám podarí to potvrdiť už na ľade Popradu a zoberieme im nejaký zápas," uviedol pre TASR asistent trénera Dušan Milo.

"Corgoni" v predkole potvrdili pozíciu najofenzívnejšieho tímu základnej časti. Dukle strelili spolu 20 gólov, no ich hru zdobili aj prvky play-off zápasov.

Preukázali, že okrem útočnej hry dokážu pridať aj obetavosť, ktorá bude nevyhnutnou súčasťou pre ich úspech proti Popradu.

Samuel Buček a Alex Cotton (obaja HK Nitra) sa tešia po strelení gólu v treťom zápase kvalifikácie o postup do play off Tipos extraligy HK Dukla Trenčín - HK Nitra.
Samuel Buček a Alex Cotton (obaja HK Nitra) sa tešia po strelení gólu v treťom zápase kvalifikácie o postup do play off Tipos extraligy HK Dukla Trenčín - HK Nitra. (Autor: TASR)

"Musíme predviesť tie veci, ktoré nás zdobili v sérii s Trenčínom, najmä v tom rozhodujúcom piatom zápase.

Musíme hrať z pozornej obrany, nedať Popradu prečíslenia, keďže majú šikovných útočníkov. Vpredu sa musíme presadiť a dať nejaké góly," povedal Milo.

Prelomí Nitra kliatbu súťaže?

Medzi opory zadných radov patril proti Trenčínu obranca Marko Stacha. Okrem troch asistencií viedol medzi bekmi štatistiku v hodnotení plus/mínus (+4).

Stacha verí, že jeho tím dokáže kompaktnou hrou nadviazať na stretnutia s Trenčínom:

"Nemyslím si, že budeme unavení, aj keď séria s Trenčínom bola ťažká. Podľa mňa nám to práve iba pomohlo a našli sme štýl hry, ktorý chceme hrať.

Dôležité bude z nášho pohľadu to, ako budeme hrať a dodržiavať taktiku. Myslím si, že je to najmä o nás a keď budeme hrať to, na čo máme, tak vieme byť v tejto sérii úspešní."

Obe mužstvá odohrali proti sebe dovedna tri série v play-off a vo všetkých sa radovali Nitrania, ktorí stopli Poprad práve dvakrát vo štvrťfinálovej fáze.

Poslednou konfrontáciou je minuloročný boj o postup medzi najlepšiu osmičku, v ktorom Nitra zdolala Poprad 3:0 na zápasy. Tentoraz je však pozícia favorita jasná a má ju víťaz základnej časti.

"Každý rok je iný, to nemá vôbec na to vplyv. V tejto sezóne sme hrali s Popradom vyrovnané zápasy, takže si myslím, že nás čaká vyrovnaná séria a dobrý hokej pre divákov," dodal Milo.

Nitrania majú navyše extra motiváciu prelomiť dlhoročnú "kliatbu" súťaže. Nikdy v jej histórii sa totiž nepodarilo ôsmemu tímu základnej časti uspieť vo štvrťfinálovej sérii s jej víťazom.

"O tomto som ani nepočul. Ako sa hovorí, všetko je raz prvýkrát. Verím, že my budeme prvý tím, ktorý to prelomí," dodal Stacha pre TASR.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Nitrania sa cítia byť oproti Popradu rozohraní. Milo: Bude to naša výhoda