Spišiaci sa rozlúčili so šesticou legionárov, nechali si iba jedného

Olivier Archambault.
Olivier Archambault. (Autor: TASR)
TASR|30. apr 2024 o 10:35

Traja z nich putujú do českej extraligy.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. Litovský hokejový obranca Nerijus Ališauskas je jediný zo sedmičky legionárov, ktorý bude pokračovať v tíme HK Spišská Nová Ves aj v sezóne 2024/2025.

Vedenie klubu na oficiálnej stránke informovalo, že neponúklo nové kontrakty Kaleovi Kerbashianovi, Victorovi Björkungovi a ani Toddovi Burgessovi.

Trojica Igor Merežko, Olivier Archambault a Anthony Nellis prijala ponuky z českej extraligy.

"Naša filozofia je dávať priestor zahraničným hráčom, v ktorých vidíme potenciál a v prvom rade chcú pomôcť nášmu klubu.

My im zároveň chceme pomôcť posunúť sa v kariére do najlepších európskych líg. Prináša to "ovocie“ v podobe tímového úspechu a aj ich osobného.

Je výborná vizitka pre celú organizáciu, že hráči z nášho klubu sa posúvajú vyššie. Veríme, že táto filozofia, v ktorej ponúkame skromnejšie podmienky, ale aj možnosť ukázať sa, bude úspešne pokračovať aj v budúcich sezónach.

V mene celého klubu a fanúšikov gratulujem Igorovi Merežkovi, Olivierovi Archambaultovi a Anthonymu Nellisovi k podpisu zmlúv v českej extralige.

Predĺženie kontraktu sme sa rozhodli neponúknuť Kaleovi Kerbashianovi, Victorovi Björkungovi a po play-off ani Toddovi Burgessovi.

Touto cestou im ďakujem za odvedenú prácu pre Spišskú Novú Ves a prajem im len to najlepšie do ďalšej kapitoly v ich hokejovej kariére," uviedol generálny manažér Richard Rapáč.

Zo spomínanej šestice zahraničných hráčov je zatiaľ oficiálne známe nové pôsobisko v prípade Kerbashiana, ktorý zamieril do Olimpije Ljubljana.

Taktiež je známa budúcnosť Anthonyho Nellisa, ktorý bude od nasledujúceho ročníka obliekať dres HC Vítkovice.

Nellis sa výraznou mierou podieľal na historickej sezóne Spišiakov, v ktorej "rysy" postúpili do finále play off Tipos extraligy, no v ňom podľahli Nitre 0:4 na zápasy.

Nellis odohral v priebehu dvoch sezón na Spiši 100 stretnutí v základnej časti a nazbieral 67 bodov (38+29). Ďalších 26 duelov pridal v play off, pričom v tohtoročnej vyraďovačke bol so siedmimi gólmi najlepší strelec svojho tímu.

Do ostravského klubu zamieri spolu s Nellisom aj Vlastimil Wojnar, tréner Spišskej Novej Vsi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Spišiaci sa rozlúčili so šesticou legionárov, nechali si iba jedného