Fanúšikovia ho milujú, súperi nenávidia. Nitra si udržala skúseného útočníka

Filip Bajtek
Filip Bajtek (Autor: SITA)
TASR|4. máj 2024 o 17:14

Patril medzi našich najlepších hráčov v play-off, povedal prezident HK Nitra.

NITRA. Český hokejista Filip Bajtek predĺžil zmluvu s HK Nitra. Čerstvý víťaz Tipos extraligy informoval na sociálnych sieťach, že 33-ročný útočník podpísal nový dvojročný kontrakt.

Bajtek bol dôležitou súčasťou majstrovského tímu, ktorý prekvapivo z ôsmeho miesta po základnej časti dokráčal až za druhým titulom v histórii.

Počas základnej časti odohral 45 stretnutí, v ktorých nazbieral 21 bodov (8+13). Ďalších deväť (5+4) pridal v play off, pričom odohral všetkých 21 duelov.

"Patril medzi našich najlepších hráčov v play-off a dlhodobo dokazuje, že je neoddeliteľnou súčasťou Nitry. Sme veľmi radi, že bude u nás pokračovať ďalšie dve sezóny.

Pre tím je to veľmi potrebný hráč a my ho vnímame ako nášho domáceho," povedal pre oficiálny klubový web Miroslav Kováčik, prezident HK Nitra.

Bajtek bol aj pri zisku prvého Pohára Vladimíra Dzurillu v roku 2016. Okrem českého krídelníka sa to v drese "corgoňov" podarilo už len kapitánovi Branislavovi Mezeiovi.

Od uplynulej sezóny sa na Bajteka nevzťahuje status legionára, keďže na Slovensku pôsobí s ročnou prestávkou od roku 2013 a získal slovenské občianstvo.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Fanúšikovia ho milujú, súperi nenávidia. Nitra si udržala skúseného útočníka