Strácal priateľov, nebol majster sveta. Reus je vymierajúci druh futbalistu

Marco Reus.
Marco Reus. (Autor: Reuters)
Martin Kozinka|3. máj 2024 o 17:45

Bude mať kariéra Marca Reusa predsa len šťastný koniec?

BRATISLAVA, DORTMUND. Ľudia si ho budú dlhé roky spájať so synonymom slova oddanosť.

Marco Reus je vymierajúci druh futbalistu. Ide príkladom či vzorom pre mladých. Viac ako desaťročie je miláčikom publika na Westfálskom štadióne.

V závere minulej sezóny delilo Borussiu Dortmund deväťdesiat minút od toho, aby sa radovala z prvého bundesligového titulu po jedenástich rokoch. Nakoniec zlyhala v poslednom kole.

Vtedajší kapitán tímu Marco Reus po záverečnom hvizde padol na kolená a plakal.

Celé minúty hľadel so sklamanou tvárou do stratena, zatiaľ čo sa ho snažili spoluhráči utešiť. Titul by bol zaslúženou odmenou za jeho oddanosť klubu. 

Dortmundu venoval polovicu života

Dortmund v piatok prostredníctvom sociálnych sietí oznámil, že sa po sezóne rozlúči s Marcom Reusom. Jeho zmluva sa končí v lete.

V emotívnom videu ikona klubu pred prázdnymi tribúnami štadióna Signal Iduna Park začala slovami: „Kde len začať?”

VIDEO: Marco Reus sa lúči s Dortmundom.

„Vážení fanúšikovia BVB, strávil som na tomto krásnom štadióne dvanásť rokov. Venoval som polovicu svojho života tomuto klubu,” pokračoval Reus.

„S mnohými vzostupmi a pádmi. Nie je pre mňa jednoduché nájsť správne slová,” vravel.

Končí sa éra futbalistu, ktorý dával vo svojej kariére prednosť láske z hry za milovaný klub pred peniazmi a úspechmi s iným dresom na sebe.

Je hráč, ktorý má primálo titulov na futbalistu jeho kvalít. O jeho služby sa zaujímali najslávnejšie európske kluby. Jeho odpoveď bola ale vždy rovnaká Nie!”

Futbal začínal s mandarínkami

„Marco si zaslúži miesto v nebi,” ospevoval ho kedysi bývalý tréner BVB Jürgen Klopp.

Marco Reus.
Marco Reus. (Autor: TASR/AP)

Reus priznal, že sa do Borussie v roku 2012 vrátil najmä vďaka koučovi. „Patrím sem, ale Jürgen je jedným z dôvodov, prečo som sa vrátil,” vysvetlil futbalista. 

„Na ihrisku hrá a správa sa ako kapitán,” nešetril kedysi chválou na adresu Reusa ďalší bývalý kouč Dortmundu Marco Rose. 

„Vzhliadam k Marcovi,” vyhlásil jeden z najväčších talentov vo svete futbalu Jadon Sancho. „Je skvelý hráč a beriem ho za svoj idol,” doplnil.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Strácal priateľov, nebol majster sveta. Reus je vymierajúci druh futbalistu