Správanie hráča NBA je zarážajúce, znovu na videu mával so zbraňou

Basketbalista tímu NBA Memphis Grizzlies Ja Morant.
Basketbalista tímu NBA Memphis Grizzlies Ja Morant. (Autor: TASR/AP)
TASR|16. jún 2023 o 20:20

Liga sa rozhodla konať a udelila mu trest na 25 zápasov.

MEMPHIS. Líder basketbalistov Memphisu Grizzlies Ja Morant dostal od vedenia NBA trest zákazu činnosti na 25 duelov. Zaslúžil si ho za to, že už druhýkrát v roku sa objavil na sociálnej sieti vo videu so strelnou zbraňou v ruke.

"Rozhodnutie Ja Moranta opätovne mávať zbraňou na sociálnych sieťach, hoci po prvom prípade už inkasoval trest na osem zápasov, je zarážajúce a znepokojujúce. Obzvlášť z toho dôvodu, že ho môžu napodobniť mladí ľudia.

Za týchto okolností si myslíme, že trest je adekvátny a vysiela jasný odkaz, že takéto správanie nebudeme tolerovať," vyhlásil komisár NBA Adam Silver.

Morant bol v uplynulej sezóne s priemerom 26,2 bodu na zápas na 11. priečke v tabuľke strelcov ligy a na piatej priečke v asistenciách s priemerom 8,1 na zápas.

Grizzlies pod jeho taktovkou obsadili 2. priečku v Západnej konferencii, v 2. kole play off vypadli s Los Angeles Lakers. Morant má zmluvu s tímom Memphisu ešte na päť rokov v hodnote 194 milióna dolárov.

Klub z Memphisu i hráč trest prijal. "Verím, že mi časom dáte šancu dokázať, že som lepší človek, ako som ukázal," povedal Morant v piatok podľa AP.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Správanie hráča NBA je zarážajúce, znovu na videu mával so zbraňou