Novinky z futbalu

II. Rákoczi Ferenc nedobyl Jasenovský hrad

Jasenovská radosť.
Jasenovská radosť. (Autor: Marián Škuba)
4. aug 2022 o 11:48

Okrem stretnutí úrovne predkola mal Slovnaft cup na programe aj dva zápasy 1. kola. Pod Jasenovským hradom privítali futbalistov II. Rákoczi Ferenc Borša. Dianie na trávniku bolo jednoznačné, domáci vyhrali 4:0.

Maďák i Mihalčin zaujali

V jasenovských farbách sa v základnej zostave predstavili aj Lukáš Maďák a Patrik Mihalčin. Prvý menovaný začínal s futbalom v Humennom, naposledy hrával v Petrovciach n/L. Aj druhý futbalista je humenským odchovancom, v ostatnej sezóne pôsobil v Snine. Obaja patrili k ťahúňom, bolo ich v dianí zápasu výrazne badať, ba smelo ich možno označiť za najlepších hráčov stretnutia. Dovolíme si to konštatovať aj napriek tomu, že 40-ročný hrajúci tréner Róbert Chalupka až dvakrát skóroval. A z toho aj nohou! (väčšinou skóruje hlavičkou po štandardkách)

Lukáš Maďak.
Lukáš Maďak. (Autor: Marián Škuba)

Zimný pokus nevyšiel

Oficiálna premiéra sa mala v prípade Lukáša Maďáka udiať už skôr. Avšak... „Do Jasenova som mal prísť už v zime, vtedy to nevyšlo. Teraz som tu a môžem hovoriť iba o spokojnosti. Partia v šatni je výborná, pozitívna je tiež futbalová jasenovská tvár,“ konštatoval 24-ročný futbalista. Z Petroviec nad Laborcom neprišiel pred novou sezónou sám. Do jasenovského kádra sa po piatich rokoch vrátil Tomáš Kuzma.

TJ Jasenov postúpil do 2. kola.
TJ Jasenov postúpil do 2. kola. (Autor: Marián Škuba)

Čakajú víťaza Gaboltov/Giraltovce

Podľa žrebovacieho pavúka sa futbalisti TJ Jasenov predstavia v domácom prostredí aj v 2. kole Slovnaft cupu. Privítajú víťaza duelu Gaboltov/Giraltovce. Termín duelu je naplánovaný na 24. augusta. Uvidíme, či pod Jasenovský hrad pricestuje účastník 6.ligy, skupina Šarišská alebo celok, ktorý sa predstaví v 3. lige, skupina Východ. Papierové prognózy sú jasné...

Jasenov – Borša 4:0 (3:0)

Góly: 3. Mihalčin, 24. Mišľan (PK), 41. a 84. Chalupka.

ŽK: Matus (Borša).

R: Anguš.

Marián Škuba     

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: