Plážový futbal

Plážový futbal

Futbalnet

Slovenský majster na MS klubov v Cagliari

14. sep 2022 o 20:45

Päťnásobný slovenský majster BSC Hustý je už v dejisku turnaja World Winners Cup 2022, v sardínskej metropole Cagliari.

Na svoj prvý zápas nastúpi partia okolo Róberta Hustého vo štvrtok 15.septembra o 14.00h proti talianskemu Bologna BS (na Sardínii je rovnaký čas ako v SR a prenosy zo zápasov môžete sledovať tu). Štvrtkový súper BSC Hustý hral svoj prvý zápas už v stredu, s nemeckým klubom Rostocker Robben prehrali Taliani 5:9. Model je neúprosný - do bojov o najvyššie priečky postupuje len víťaz skupiny, preto Bologna dá do zápasu proti slovenskému klubu všetko. To je jasné aj Róbertovi Hustému, ten sa však neobáva.

"Sú tu kvalitné mužstvá. Bologna hrá Seriu A, a za Rostock hrá viacero hráčov, ktorí nás stopli na EWC v Portugalsku v drese Kodane. Ale aj my máme kvalitný tím, tradičné opory BSC Hustý vystužené o výborných legionárov. Nálada v tíme je výborná a sme motivovaní," opisuje líder tímu Róbert Hustý cestou z tréningu na sardínskej pláži.

Róbert Hustý
Róbert Hustý (Zdroj: beachsoccer.com)

Popri 5 Slovákoch (Hustý, Lipovský, Čarnogurský, Sivoň, Mrva) káder dotvárajú hráči ďalších 4 národností (Čech Suchánek, Dán Damm, Poliak Karolak, Španiel Acosta), čím slovenský majster naplno využíva kvótu zahraničných posíl (povolení 3 cudzinci do poľa a jeden do brány). A nielen to, dokresľuje tým svoje ambície a v kombinácii s úspechom, ktorý náš majster dosiahol na tohtoročnej edícii Euro Winners Cup, o jeho káder sa zaujíma viac už aj organizátor a súperi. A to doma zostali esá ako Šmálik, Kučera, Hrnčiar či Bureš.

"Bývame v centre, počasie je pod mrakom, ale dusno. Všetko je v poriadku, dokonca ´Bugro´ hovorí po taliansky, takže sa nestratíme. Navyše mal pizzeriu, takže nám aj navarí," popisuje Hustý nečakaného nového lídra (?) Tomáša Mrvu a pohodu v tíme. Ako správny kapitán však hneď dodáva: "Ale u nás je každý hráč nenahraditeľný. Nikto nenahradí nikoho, a každý tam dá srdíčko!"

Nuž, bodaj by vstup do "majstrovstiev sveta klubov" (WWC) vyšiel slovenskému majstrovi podobne ako ten do "európskej ligy majstrov" (EWC)!

Súvisiaci obsah

  • BSC Hustý na MS klubov: 3 víťazstvá zo 4 zápasov
    19.09.2022
    BSC Hustý na MS klubov: 3 víťazstvá zo 4 zápasovV nedeľu 18.9.2022 sa skončil druhý ročník turnaja World Winners Cup. Vyhral ho Real Muenster, no slovenský majster sa nestratil - skončil deviaty a za to, že nebojoval o 1.-4.miesto, mohlo len skóre zo skupiny.
    19.09.2022
  • V ouvertúre sezóny dominoval BSC Hustý
    04.07.2021
    V ouvertúre sezóny dominoval BSC HustýPrvý turnaj základnej časti Slovenskej ligy 2021 v plážovom futbale vyhral s prehľadom majstrovský BSC Hustý. Druhý skončil BS ViOn, tretí Senecký klub plážového futbalu.
    04.07.2021
Nachádzate sa tu: