Aktuality

Pýtajte sa prezidenta SFZ na členské

Tomáš Gemza|25. júl 2016 o 11:19

BRATISLAVA (SFZ) - Ján Kováčik, po návrate z dovolenky, bude odpovedať na otázky členov futbalového hnutia týkajúce sa členského a jeho rozdelenia

Konferencia Slovenského futbalového zväzu, ako jeho najvyšší orgán na svojom rokovaní prerokovala a schválila na svojom rokovaní 3.6.2016 v Bratislave v bode 10 svojho programu výšku členského príspevku riadnych, pridružených a individuálnych členov SFZ a spôsob využitia členského.

Povinnosť vyberať ročný členský príspevok od svojich členov zakotvuje zákon č. 440/2015 Z.z. o športe a o zmene a doplnení niketorých zákonov ("Zákon o športe"), v prípade, že sa športový zväz uchádza o prostriedky zo štátneho rozpočtu.

V prípade Slovenského futbalového zväzu ide o novinku, doteraz sa členské nevyberalo, ktorá rozprúdila diskusiu predovšetkým medzi funkcionármi, či tento krok neohrozí samotnú existenciu klubov fungujúcich na amatérskej báze.

V tejto súvislosti zaslal prezident SFZ Ján Kováčik 20.7. list predsedom, sekretárom RFZ a ObFZ, ako aj delegátom konferencie SFZ, v ktorom sa okrem iného uvádza:

"na základe otázok od viacerých zástupcov klubov z rôznych stupňov štruktúry slovenského futbalu, obraciam sa najmä na Vás listom (v prílohe), ktorého obsahom je zmysluplné a jasné vysvetlenie podstaty výberu členského príspevku. Každého z Vás si dovoľujem požiadať, aby ste na všetkých úrovniach júnové závery konferencie SFZ, týkajúce sa členských príspevkov, tlmočili a vysvetlili zástupcom klubov, hráčom, trénerom, funkcionárom a ostatným svojim členom."

Celý list prezidenta SFZ si môžete prečítať tu.

V rámci čo najpodrobnejšieho vysvetlenia celej problematiky týkajúcej sa členského, bola zriadená emailová adresa clenske@futbalsfz.sk, na ktorú je možné zasielať otázky ktoré sa jej týkajú.

V stredu 27.7. bude na ne odpovedať prezident SFZ Ján Kováčik a odpovede budú zverejnené na webe SFZ.

Ďalšie materiály týkajúce sa problematiky členského

Podkladový materiál na rokovanie konferencie SFZ

Zápisnica z rokovania konferencie SFZ (strana 15 - 17)

Členský príspevok v športe: podmienka pre získanie prostriedkov z verejných zdrojov a sponzorského (článok na stránke Učenej právnickej spoločnosti)

Súvisiaci obsah