Úradné správy KR ObFZ

Úradná správa KR č. 3 zo dňa 3.9.2022

Matej Zemko|3. sep 2022 o 10:01

Úradná správa KR č. 3 zo dňa 3.9.2022

KR upozorňuje R na dôkladné vypĺňanie zápisu o stretnutí – správne vypĺňanie všetkých údajov s dôrazom na správny popis priestupkov pri udeľovaní OT. KR tiež upozorňuje na povinnosť popisu priestupkov pri každom udelení osobného trestu.

KR na základe podnetu ŠTK ObFZ dôrazne upozorňuje rozhodcov na znenie SP čl. 46 ods. 2 (Hráč, ktorý nedovŕšil 18. rok veku, je oprávnený súťažiť v inej vekovej kategórii podľa odseku 1 len na základe predchádzajúceho písomného súhlasu telovýchovného lekára a predchádzajúceho písomného súhlasu jeho zákonného zástupcu so súťažením hráča vo vyššej vekovej kategórii. Klub je povinný predložiť tieto súhlasy riadiacemu orgánu súťaže na základe jeho výzvy alebo inému orgánu alebo osobe delegovanej riadiacim zväzom spôsobom uvedeným v rozpise súťaže. Hlavný tréner družstva nesmie nominovať hráča na stretnutie v prípade uvedenom v odseku 1, ak tieto súhlasy nemá k dispozícii pred stretnutím.) a na znenie RS 2022/2023 časť B čl. 3 ods. g (Hráč, ktorý nedovŕšil 18. rok veku, je oprávnený súťažiť v inej vekovej kategórii (dorastenec za dospelých, žiak za dorast, prípravkár za žiakov) len na základe predchádzajúceho písomného súhlasu telovýchovného lekára a predchádzajúceho písomného súhlasu jeho zákonného zástupcu so súťažením hráča vo vyššej vekovej kategórii. V prípade ak klub chce nominovať takéhoto hráča na stretnutie, je povinný originál Povolenia, potvrdeného od telovýchovného lekára a odsúhlaseného zákonným zástupcom, predložiť na ŠTK ObFZ najneskôr 3 dni pred prvým stretnutím, v ktorom chce hráča nominovať. Následne toto Povolenie bude zaevidované a hráč bude zapísaný do ,,Zoznamu hráčov s povolením štartu vo vyššej vekovej kategórii". Zoznam bude zverejnený v sekcii ,,Zoznamy“ na stránke ObFZ Nové Zámky na Futbalnete. V prípade ak hráč nebude zverejnený v zozname nesmie byť nominovaný na stretnutie. Ak bude zistený štart hráča bez povolenia alebo bez zápisu v zozname, bude takýto štart riešený v zmysle SP a zároveň uhradí príslušný FO pokutu vo výške 100,- €. Platnosť súhlasu so štartom vo vyššej vekovej kategórii je 1 rok od vystavenia, ak v súhlase nie je uvedené kratší čas.)

Z horeuvedeného jasne vyplýva, že štart hráčov s povolením štartu vo vyššej vekovej kategórii je ošetrený v RS 2022/2023, kde je presný postup. Na základe nášho RS rozhodca nie je oprávnený kontrolovať tieto povolenia pred stretnutím a povoľovať štart v stretnutí, je iba povinný si skontrolovať na stránke ObFZ či je hráč uvedený v zozname. 

Súvisiaci obsah